Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem, nincs aranyvonat

888.hu

2015.12.15. 19:18

Álmodozni az elveszett náci aranyról nem rossz, csak kissé felesleges.

Vannak legendák, sztorik a köztudatban, amiknek többségének egy céljuk van: megfuttatják az emberek képzeletét.

Ezekben három dolog a közös:

  • az eredetük régre nyúlik vissza
  • van bennük valamilyen kincs (ami évről évre nagyobb)
  • még senki soha nem látta azt, amiről szó van.

Na, ez a hármasság tökéletesen megvan a lengyelországi Náci aranyvonat esetén is. 

Állítólag 70 éve tűnt el az a 100 méter hosszú páncélvonat, ami az összerabolt lengyel kincseket menekítette ki az országot megszálló szovjet csapatok elől. Egyik merész feltételezés követte a másikat, és idén szeptemberre a csodás összeg elérte a mesebeli 300 tonnányi aranyrudat.

Szeptemberben két amatőr kincsvadász bejelentette, hogy megvan a szerelvény, a dél lengyelországi Walbrzych közelében lévő erdőben, kb. 9 méterre a föld alatt. A két jótét lélek nem volt önző és a vonat értékének csekély tíz százalékáért elárulja a hatóságoknak a pontos helyet.

Erre megbolydult az egész kincsvadász társadalom, hirtelen mindenkinek bennfentes információi lettek az ügyről. Volt, aki titkos térképpel jött, és olyan is akadt, akinek a halálos ágyán vallotta be a vonat helyét egy német tiszt, aki a saját kezével ásta el a vonatot.

Ahogy nőtt a „szakértők” száma, úgy kerültek elő újabb és újabb verziók is a történetről. Az egyik történész azt állította, hogy egy 200 hektár méretű titkos fegyvergyár fekszik a lengyel városka alatt. Szerinte a Harmadik Birodalom legnagyobb be nem fejezett építkezése ad helyet most a vonatnak. Arról is sok vita folyt mi lehet a vonaton, Az aranylázasok mellett egyre többen mondták, hogy iratok, vegyi fegyverek, titkos csodafejlesztések.

A vonatot még senki sem látta, de a helyi önkormányzat már hívta a hadsereget és mindenkit felszólított távozásra, mert a vonatot a visszavonuló erők aláaknázhatták. Erre kitört a hisztéria, mivel mindenki biztosra vette, hogy a kutatás már a célegyenesben van, és azért akarnak mindenkit elzavarni, mert kerülik a feltűnést. Októberre a katonaság jelentette, hogy nincsenek aknák, a területen és feltárás zöld utat kaphat. A kérdőjelek száma szinte végtelen, de valami kiderül:

Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy nincs vonat ezen a helyen"

 – ez krakkói bányászati akadémia geológiaprofesszora mondta keddi sajtótájékoztatójában.

A kutatócsapat vezetője, kifejtette, hogy elmúlt hónapban mágneses és gravitációs módszerekkel vizsgálták meg a helyszínt Lengyelország délnyugati részén. A felvételeken annyi látszik, hogy talán van egy alagút, vagy járat a földben, de hogy vonat nincs, az tuti.

Azonban senki ne csüggedjen, bár a mese most nem vált valósággá, a vonat biztos ott van valahol csak, meg kell találni.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére