Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem álhír: az állam eddig tisztán 30 milliárdot keresett a Groupama Arénán

Horváth K. József

2022.01.02. 15:20

Ha a fake news-oknak lenne szégyenérzete, akkor például a Fradistadion megépítését kidobott pénznek beállító változataik fejvesztve menekülnének a nyilvánosság fórumairól és megbocsátásért esedeznének. A Groupama Aréna 2014-es megnyitása óta ugyanis a létesítmény eddig nemhogy veszteséget termelt, hanem 30 milliárd forint tiszta bevételt hozott az államnak.

Ez persze semmit nem számít, a stadionos és más álhíreket sorozatban terjesztő baloldalnak, mert a valósággal ők nem tudnának kampányolni. Az ugyanis a kormány erők malmára hajtaná a vizet. Ezért kényszerülnek rá, hogy rendszeresen és folyamatosan hazudjanak, legyen szó akár a vakcinázásról, a minimálbér vagy a rezsicsökkentés fölöslegességének hirdetéséről, netán a stadionok szerintük pazarlást jelentő építgetéséről.

A csizma úgy került most az asztalra, hogy tegnap írást közöltünk a Fradi elnökének az újévi koccintás alkalmából elmondott beszámolóját idézve. Ebben egyebek között a választásokkal kapcsolatban Kubatov Gábor azt mondta: „Ha a baloldal megnyeri a választásokat, semmi jóra nem lehet számítani. A baloldali kormányok esetén a Fradi mindig csődben volt.” Erre aztán jöttek a kommentelők és mondták a magukét. Éppen azt, amit a baloldali politikusok fake news gyanánt a szájukba adtak. Csak egyet idézek közülük: András például azt kommentelte: „Kubatov attól függ, hogy menyi milliót nyom a Fradiban orbán (sic!).” Magyarán Gyurcsányék azt sugallják, hogy a Fradit az állam tartja el, meg az állam építette a stadiont is. Ha az állam nem volna ott, terjesztik, akkor csődbe menne a Fradi.

Mintha egy baloldali kormánynak egyébként nem volna elsőrangú érdeke, hogy az ország legnagyobb és legsikeresebb sportklubja, a magyar sportkultúra zászlóshajója eredményes legyen. A tények azt mutatják, hogy egyáltalán nem érdeke. Sőt! Emlékezhetünk, hogy a Gyurcsány-rajongó Kisteleki István ex-MLSZ elnök jogsértő módon egyenesen az NB II-be száműzte a Ferencvárost. A baloldali kormányok idején a Fradi valóban mindig csődben volt. Kommunikációs igazgatóként sajnos közelről láttam, hogy az akkor sportminiszter Gyurcsány hogyan csapta be Furulyás János klubelnököt. S hogy milyen komoly gondot jelentett egyáltalán az NB I-ben való elindulás pénzügyi hátterének előteremtése.

Ezt a baloldali politikusok, a kommentelők nem akarják tudni, nem akarnak róla tudomást venni. Ezzel beismerik, hogy nekik nem a valóság a fontos. Nem az számít, hogy a magyar sportklubok legjelesebbike sikereivel nem járulna többé hozzá gyerekeink egészséges életre neveléséhez, napi közérzetünk javításához, a nemzeti büszkeség erősítéséhez. Ennek az Internacionálé dúdolása közben valószínűleg még örülnének is. Nekik az a fontos, hogy bármi áron a baloldal kerüljön hatalomra. S ha ebben a Fradi a sikereivel akadályozza, akkor menjen csődbe, inkább pusztuljon el, az sem számít, csak jöjjenek Gyurcsányék, a legutóbb az idősekbe gátlástalanul belegázoló Márki Zay-jal. Márki-Zay ugye így kedveskedett a nyugdíjasoknak, azért nő a nyerési esélyük, mert „A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”. És ezek után még Márki-Zay a helyén van, ami önmagában botrány.

Szóval Gyurcsányéknak a Fradi vágyott ledarálása éppolyan hatalomszerzési és -megtartási eszköz lenne, mint legutóbb a nők elleni erőszak kapcsán a kormányt vádolni az Isztambuli Egyezmény alá nem írásával.

De hogy konkrétan miért is álhír, hogy az állam tartja el a Ferencvárost? Ugyancsak Kubatov Gábor újévi – Facebookon megtalálható – köszöntőbeszédéből derült ki a pontos válasz. A stadion felépítése a telek kevésbé értékes részére 18,5 milliárd forintba került. Ennek adó és járulékvonzata 7 milliárd, ami azonnal visszament az államkasszába. A telek értékesebb felére emelték a Telecom-székházat 50 milliárd forintért, amiből az állam adó- és járulékbevétele 19 milliárd forint. Önmagában több, mint a stadion felépítésének költsége. A telek másik részén újabb 50 milliárdos beruházás készül, irodahelyiségekkel és szállodával. Ebből szintén kábé 19 milliárja lesz az államnak. A lényeg: a Groupama arénán az állam eddig tisztán 30 milliárd forintot nyert, nemhogy egy fillért is ráfizetett volna.

Láthatják, a fake news-ok már lehet, hogy rég elmenekültek volna szégyenükben Fradi-ügyben is, de Gyurcsányék nem engedik őket. Van azonban egy jó hírem számukra. Áprilisban megszűnhet – sporthasonlattal élve – a szoros „álhírfogás”, s a második helyre szoruló baloldal képtelen lesz megakadályozni, hogy szégyenükben világgá fussanak…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére