Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne sírjatok, a brazil taxisoknak rosszabb

Nagy Gábor

2016.01.19. 14:58

Sao Paulóban ugyanis tavaly december óta új öltözködési és viselkedési kódexet vezettek be.
Se rövidnadrág, se foci

A helyi hatóság bírsággal tervezi büntetni a fésületlen, borostás és ápolatlan körmű, magyarán az önmagára semmit nem adó trehány taxisokat. Az új szabályokat Sao Paulóban azért vezették be, mert szabályozni szeretnék az Uberesek által képviselt és egyre jelentősebb konkurenciát.

A decemberi rendelkezés értelmében a sofőröknek inget, sötét farmert vagy öltönynadrágot, övet és zárt cipőt kell viselniük. Aki pedig luxusautót vezet, annak kötelező a szmoking, vagy az öltöny nyakkendővel.

A megjelenés mellett a taxisoknak kerülniük kell majd a vitát kiváltó témákat: foci, vallás és politika, az utasokat pedig "derűsen és optimistán" kell fogadniuk. Káromkodni tilos.

A brazil metropolisz, Sao Paulo vezetése megtiltotta, hogy a taxisofőrök rövidnadrágot hordjanak és a fociról beszéljenek, hétfőtől büntetik az új öltözködési és viselkedési kódex megszegőit. Megbírságolható az is, aki diszkriminál egy utast, nem engedi tölteni a telefonját vagy elutasítja a bankkártyás fizetést.

A taxis mobilapplikációknak pedig március végétől olyan felületet kell biztosítaniuk az utasok számára, ahol értékelhetik a sofőrök munkáját.


A világ sok nagyvárosában, köztük Budapesten is taxis helyzet van. A Sao Pauló-i taxisok hónapok óta tiltakoznak az ellen, hogy a polgármester integrálja az Ubert a személyszállításba.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére