Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi vicc: Gyurcsány és az emberi kormány

Horváth K. József

2022.07.16. 12:20

Gyurcsánynak többet ér a hergelés, a kormány elleni indulat szítása, mint a valóság – erről tanúskodik mai Facebook bejegyzése.

 

Nagy betűkkel kiírja, hogy „Jönni fog majd egy nyugodt, megbízható, emberi kormány. Készülünk.”
Mármint, hogy ők lennének a nyugodt, a megbízható, az emberi kormány.

Gyurcsánynál a lovasroham a nyugalom, a kardlapozás a megbízhatóság, a szemkilövetés pedig az emberi kormány szinonimája lehet. És nem sül ki a szeme. Elképesztő. Fletó valóban azt gondolhatja, hogy ebben az országban mindenki lökött – csak ő nem.

Bejegyzésében azt sugallja, hogy Orbán Viktor saját maga szórakoztatására korrigál azokon az intézkedéseken, amelyekkel közel tíz éven át tudatosan jobbá tette az emberek millióinak életét. A rezsicsökkentéssel az egész társadalomét.

S most, amikor a kormányfő a háború nyomán a brüsszeli szankciós politikát egyenesen tüdőlövésnek minősítette, s minden erejével a tűzszünet, majd a béke, mint egyetlen megoldás mellett áll ki, Gyurcsány azt sugallja, hogy Orbán csak azért hoz ilyen intézkedéseket, hogy az embereknek öncélúan rosszat akarjon.

Próbálva kihasználni, hogy a terhek növekedéséből – a tüncikézések árnyékában – neki akár politikai haszna is származhat. Akár hatalomra is kerülhet azzal, ha az elégedetlenkedőket megtéveszti és Orbánt okolja a kialakult helyzetért.

 

Gyurcsány olyan jó, hogy elhallgatja: ez az egész krízis – a háború mellett – az általa támogatott Brüsszel rossz szankciós politikája miatt állt elő, amiből éppen a megbüntetni akart Moszkva profitál, míg az európai gazdaság a szakadék felé robog és kiszolgáltatottá tesz 500 millió embert az Unióban.

Gyurcsány hazudik a KATÁról, a rezsicsökkentésről, de gúnyolódik is, így próbálva nevetségessé tenni az Orbán-kormányt. Azt mondja, „felejtettek, de semmit nem tanultak”. Amivel. gyanítom, arra utal, hogy elfelejtettek emberközpontúan kormányozni, s nem tanulták meg demokratikus országvezetést.

És ezt pont az a Gyurcsány mondja, akinek minden fűződik a nevéhez, csak emberség és demokrácia nem. Aki egy olyan családba nősült bele, ahol villát adtak azért, mert a felmenők egyike emberéletek kioltását felügyelte, másika pedig apja révén a pártállam haszonélvezője volt, közpénzből milliárdossá tegye leánya férjét.

Most pedig Ferenc azzal a hazugsággal hergel, hogy a KATÁT és a rezsicsökkentést Orbán kivégezte. Holott – ha korlátozottabban is – de mindkettő működik. Hadd dühöngjön a magyar. Hadd rázza az öklét. Hátha ez megsüti neki a politikai pecsenyét.

Ahelyett, hogy a maradék kedvezményeket segítené életben tartani például a Brüsszel elleni fellépéssel. Ezt azonban nyilván nem teszi meg.

 

Ő csak gúnyolódni képes a magyarokon és lovasrohamot vezényelni ellenük. Emberszámba soha nem veszi őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére