Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi vicc: Gyurcsány és az emberi kormány

Horváth K. József

2022.07.16. 12:20

Gyurcsánynak többet ér a hergelés, a kormány elleni indulat szítása, mint a valóság – erről tanúskodik mai Facebook bejegyzése.

 

Nagy betűkkel kiírja, hogy „Jönni fog majd egy nyugodt, megbízható, emberi kormány. Készülünk.”
Mármint, hogy ők lennének a nyugodt, a megbízható, az emberi kormány.

Gyurcsánynál a lovasroham a nyugalom, a kardlapozás a megbízhatóság, a szemkilövetés pedig az emberi kormány szinonimája lehet. És nem sül ki a szeme. Elképesztő. Fletó valóban azt gondolhatja, hogy ebben az országban mindenki lökött – csak ő nem.

Bejegyzésében azt sugallja, hogy Orbán Viktor saját maga szórakoztatására korrigál azokon az intézkedéseken, amelyekkel közel tíz éven át tudatosan jobbá tette az emberek millióinak életét. A rezsicsökkentéssel az egész társadalomét.

S most, amikor a kormányfő a háború nyomán a brüsszeli szankciós politikát egyenesen tüdőlövésnek minősítette, s minden erejével a tűzszünet, majd a béke, mint egyetlen megoldás mellett áll ki, Gyurcsány azt sugallja, hogy Orbán csak azért hoz ilyen intézkedéseket, hogy az embereknek öncélúan rosszat akarjon.

Próbálva kihasználni, hogy a terhek növekedéséből – a tüncikézések árnyékában – neki akár politikai haszna is származhat. Akár hatalomra is kerülhet azzal, ha az elégedetlenkedőket megtéveszti és Orbánt okolja a kialakult helyzetért.

 

Gyurcsány olyan jó, hogy elhallgatja: ez az egész krízis – a háború mellett – az általa támogatott Brüsszel rossz szankciós politikája miatt állt elő, amiből éppen a megbüntetni akart Moszkva profitál, míg az európai gazdaság a szakadék felé robog és kiszolgáltatottá tesz 500 millió embert az Unióban.

Gyurcsány hazudik a KATÁról, a rezsicsökkentésről, de gúnyolódik is, így próbálva nevetségessé tenni az Orbán-kormányt. Azt mondja, „felejtettek, de semmit nem tanultak”. Amivel. gyanítom, arra utal, hogy elfelejtettek emberközpontúan kormányozni, s nem tanulták meg demokratikus országvezetést.

És ezt pont az a Gyurcsány mondja, akinek minden fűződik a nevéhez, csak emberség és demokrácia nem. Aki egy olyan családba nősült bele, ahol villát adtak azért, mert a felmenők egyike emberéletek kioltását felügyelte, másika pedig apja révén a pártállam haszonélvezője volt, közpénzből milliárdossá tegye leánya férjét.

Most pedig Ferenc azzal a hazugsággal hergel, hogy a KATÁT és a rezsicsökkentést Orbán kivégezte. Holott – ha korlátozottabban is – de mindkettő működik. Hadd dühöngjön a magyar. Hadd rázza az öklét. Hátha ez megsüti neki a politikai pecsenyét.

Ahelyett, hogy a maradék kedvezményeket segítené életben tartani például a Brüsszel elleni fellépéssel. Ezt azonban nyilván nem teszi meg.

 

Ő csak gúnyolódni képes a magyarokon és lovasrohamot vezényelni ellenük. Emberszámba soha nem veszi őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bojkottálni akarják, hogy transznemű nők is versenyezhessenek a profi női szörfösök között

Bojkottálni akarják, hogy transznemű nők is versenyezhessenek a profi női szörfösök között

Az új szabálymódosítás ellen Bethany Hamilton szörfös emelte fel a hangját.

Ahol a hazugság az igazság

Ahol a hazugság az igazság

Mennyi mindenben hazudhattak az elmúlt években a független-objektívek? Mennyi kamuhírt oszthattak meg? Mennyi volt ebből tudatlanság vagy szándékos félrevezetés?

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Megbüntetnék a fával fűtő lakosokat

Megbüntetnék a fával fűtő lakosokat

Pénzbüntetést kaphatnak azokat a polgárok, akik fatüzelésű kályhákkal melegítik fel az otthonaikat az Egyesült Királyságban. Az egekbe szökő energiaárak miatt megugrott a kereslet a fatüzelésű kályhák iránt, és többen fordultak újra a kandalló felé, azonban ezekre szigorú környezetvédelmi szabályok vonatkoznak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére