Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Na, bumm”: így emlékezett meg Magyarország születésnapjáról a balliberális sajtó

Zelenka Dóra

2019.08.21. 19:40

Azaz nagyjából sehogy.

Azt eddig is tudtuk, hogy a magyar balliberális sajtó nem szokott dicsekedni a hazaszeretetével, de egészen elképesztő, hogy gyakorlatilag szó sem esett náluk hazánk egyik legjelesebb ünnepéről. A HVG, 444, Index (...) hasábjait végiggörgetve kábé 3 olyan cikket találni, amelyben említésre kerül az államalapítás ünnepe. De persze azokban is csak fikázni tudják azt.

Míg a HVG kemény négy képből összedobott egy „galériát”, addig a többieknek már ennyi sem jutott eszébe. Végül is egy több mint ezeréves állam megalapítását ünnepeltük, ami elvileg nekik is a hazájuk, de sebaj, az is nagyon fontos hír, hogy a Barátok közt lekerült az RTL főműsoridejéről, meg hogy a Trónok harca utolsó évadát tényleg Weiss-Benioff cseszte el... Na bumm, hónapok óta tudjuk.

A 444-nek ismét sikerült alkotnia. „Felébresztett egy kibaszott Gripen – sírta bele a szerkesztőségi levelezőlistába Szily László fél 10 körül, de addigra én már percek óta szitkozódtam a Margit körúti szerkesztőségben, miután berobbant békés délelőtti ügyeletembe a vadászgép zaja” – írják „programbeharangozó” cikkükben. No komment. Végül este „Lezajlott az államalapító petárdázás” című cikkükbe becsesztek egy képet a tűzijátékról. Nekik ennyire tellett.

Azonban volt egy hír, ami végigszáguldott az összes balliberális médiafelületen. Mint mindannyian írták: „Tárnokon játszóteret építettek a tűzijáték helyett”. A „hazaszerető” Index pedig rá is kontrázott, feltették a kérdést, miszerint: ÖN INKÁBB TŰZIJÁTÉKRA, VAGY INKÁBB KÖZÖSSÉGI TÉR LÉTREHOZÁSÁRA KÖLTENÉ AZ AUGUSZTUS 20-I KÖLTSÉGVETÉST? Magyarul tőlük akár el is felejthetnénk ezt az egész ünneplést, hiszen nem nagy ügy. Ugye?!

Képmutatóan azt próbálják sugallni, hogy mennyi pénzbe kerül egy tűzijáték, ami – valljuk be – nevetséges, arról nem is beszélve, hogy évente egyszer igazán megérdemel annyit a több mint ezeréves magyar állam, a mi közös hazánk, hogy megünnepeljük fennmaradását.

Augusztus 20-án idén is ünnepelt az ország. Megünnepeltük Magyarország születésnapját. A tűzijáték gyönyörű volt, a magyarokat és az ez alkalomból idelátogató számtalan külföldi turistát egyaránt lenyűgözte. A „függetlenobjektív” sajtó pedig ismét bebizonyította, hogy nekik a haza semmit nem számít. Ennyit róluk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére