Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MZP-nek a háborúban is fontosabb a békénél az Orbán elleni gyűlölködés

Horváth K. József

2022.03.01. 18:00

Márki-Zay Péter (MZP) nem nyugszik bele, hogy elutasítottsága már így is rekordmagasságú, így a mínusz 62 százalékról tovább tör a sötétség mélysége felé.

 

A kicsinyesség, az érzéketlenség, az érdekvezérelt politizálás netovábbja, hogy minapi videójában képes volt összefüggésbe hozni az Ukrajnából életüket mentő menekülteket a magyarországi szavazáson való részvétellel. Mint mondta, az Ukrajnából menekülteknek legalább nem kell átjönniük szavazni áprilisban.

Szó szerint így: „Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönni a határon aznap, s leadták a szavazatukat a Fideszre, most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Akik átjöttek, azok jelentős része magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni.”

 

Én tisztelem a baloldali érzelmű embereket. Annak ellenére, hogy különbözik ugyan a felfogásunk, hogy nem vagyunk egyformák. Ahogy a bölcs mondta: „Légy önmagad! Mindenki más már foglalt.” Nem tudom azonban elképzelni, ha véletlenül MZP személyisége nem volna foglalt, akkor a balosok közül valaki éppen az ő porhüvelyét akarná magára ölteni. A magyarok ugyanis 92 százalékban aggasztónak találják a háborút, s 98 százalék pedig azt mondja, hogy maradjunk ki a konfliktusból, az elsöprő többség azzal ért egyet, hogy NATO se keveredjen fegyveres konfliktusba keleti szomszédunk területén. Ebben a baloldali érzelműek elsöprő többsége is benne van.

 

Ehhez képest Márki-Zay Péter a szavazatok számát méricskéli és mondataival nyilvánvalóvá teszi, hogy megvonná a voks lehetőségét a határon túli magyaroktól. Épp úgy, ahogy Gyurcsány kampányolt ellenük annak idején.

 

Szerencsétlen dolog, hogy a katonai konfliktus váratlan kirobbanása éppen a választási kampány idejére esett. Ám aki ebben a katasztrofális helyzetben a menekültekben nem az embert látja, nem a segítségre szoruló honfitársunkat, nem azt, aki kénytelen volt menteni az életét, hátrahagyva mindenét, hanem sötét gondolataiban szavazóként tekint rájuk, az egyéb gazságra is képes.

Például arra, hogy olyan arcátlanságot mondjon, miszerint „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg.”

 

Hát hogy...? Hogy vakíthat el valakit ennyire a gyűlölet és a minden áron való választási győzelem akarása? Miért gondolja a magyarokat annyira ostobának, hogy nem látják képesek eldönteni, ki valójában a felelős a háborúért Ukrajnában?

Szerencsére Márki-Zay mindig gondoskodik arról, hogy szavai pillanatok alatt elveszítsék hitelességüket. Orbán újbóli megráncigálása mellett azt találta ugyanis mondani, hogy magyar katonai repülőgép szállítana fegyvereket Ukrajnába. Kovács Zoltán államtitkár határozottan cáfolta az álhírt, kijelentve „Márki-Zay Péter megint hazudott – Fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába.”

 

MZP tehát háború idején is következetesen próbálja rossz színben feltüntetni a magyar miniszterelnököt, aki mindent elkövet azért, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, s még azt is kormányzati döntés védi, hogy hazánk területén keresztül fegyvereket szállítsanak Ukrajnába. Miközben Márki-Zay Péter többször is fegyverek és katonák kiküldéséről beszél, amivel nyilvánvalóan a háború folytatását segíti elő.

 

A fenti adatok a friss nyilatkozatokkal együtt jól mutatják, hogy MZP miniszterelnök-jelöltként – kis kivételtől eltekintve – a háború ügyében is szögesen szemben áll a magyarok elsöprő többségével.

 

Komolyan kérdem, lehet ilyen emberből Magyarország kormányfő, tessék mondani?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére