Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most „kilövési engedéllyel” próbálkoznak a ’köteles beszéd’ gyurcsányosai

Horváth K. József

2021.11.27. 15:20

A Demokratikus Koalíció azonnali bocsánatkérést követel Kövér Lászlótól több millió magyar ember nevében – írja a párt közleményében dr. Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke.

A DK arra reagált a közleménnyel, hogy egy most kiszivárgott felvételen Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a magyar ellenzéket nevezi a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek. „Azt már megszoktuk, hogy Orbán Viktorék az ellenzéket és az ellenzéki pártok szavazóit nem tekintik a nemzet részének. De az, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad »kilövési engedélyt« politikai ellenfeleire, az minden demokratikus határon túlmegy” – írják.

Szemlátomást érzékelhető a Vadai-féle közleményből, hogy minden áron egy újabb ’köteles beszéd’ jellegű rágalmat akarnak összetákolni a házelnök most nyilvánosságra került, több, mint egy éve, 2020. február 28-án elmondott beszédéből, amely az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hangzott el.

A bocsánat kérés követelése teljesen értelmetlen, mert Kövér László semmi alapot nem adott arra, hogy a DK úgy értelmezze a beszédet, ahogy közleményében teszi. Ha valakinek, akkor éppen Vadai Ágnesnek kellene bocsánatot kérnie saját szavazóitól, hiszen éppen ő keveri össze – nyilván nem minden tudatosság nélkül – a baloldalt és annak vezetőit, hogy elmondhassák aktuálisan is unásig ismételt rágalmaikat, miszerint kormány nem tekinti őket a nemzet részének. Szögezzük le gyorsan, Kövér László egy szóval sem mondta, hogy ki a nemzet része és ki nem. Sőt még azt se mondta, hogy az ellenzéket nevezi a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek. Kövér László a magyar politikai osztályokról beszélt és a meglévő politikai helyzetet tartotta a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak. Pontosan így fogalmazott: „A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Hol van ebben a szövegben a baloldali választók vagy akárcsak politikai vezetőinek kitagadása a nemzetből? Ugye, hogy sehol, kedves Olvasó.

Az meg aztán végképp a köteles beszéd szindrómára hajaz, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad »kilövési engedélyt« politikai ellenfeleire. Természetesen erről sincs a beszédben egy árva szó sem. Sőt! A házelnök kifejezetten aláhúzza, hogy nemzetbiztonsági szolgálatok mai és leendő vezetőiben, munkatársaiban mit nem szabad jelentenie a lojalitásnak. Kövér László: „Az Önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával. Az Önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.”

A DK és Vadai Ágnes tehát – finoman fogalmazva – téved, csúsztat, szándékosan félrevezet, amikor rágalmakba kevert alantas állításokkal próbálja lejáratni az Országgyűlés elnökét.

Mit is mond a köteles beszédről Gyurcsány Debreczeni József róla szóló könyvében? „Mi csináltuk meg a „köteles akciót” is. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.”

Ezek után komolyan kérdem Vadai Ágnestől: kinek is kellene közleményük miatt bocsánatot kérnie?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére