Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most „kilövési engedéllyel” próbálkoznak a ’köteles beszéd’ gyurcsányosai

Horváth K. József

2021.11.27. 15:20

A Demokratikus Koalíció azonnali bocsánatkérést követel Kövér Lászlótól több millió magyar ember nevében – írja a párt közleményében dr. Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke.

A DK arra reagált a közleménnyel, hogy egy most kiszivárgott felvételen Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a magyar ellenzéket nevezi a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek. „Azt már megszoktuk, hogy Orbán Viktorék az ellenzéket és az ellenzéki pártok szavazóit nem tekintik a nemzet részének. De az, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad »kilövési engedélyt« politikai ellenfeleire, az minden demokratikus határon túlmegy” – írják.

Szemlátomást érzékelhető a Vadai-féle közleményből, hogy minden áron egy újabb ’köteles beszéd’ jellegű rágalmat akarnak összetákolni a házelnök most nyilvánosságra került, több, mint egy éve, 2020. február 28-án elmondott beszédéből, amely az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hangzott el.

A bocsánat kérés követelése teljesen értelmetlen, mert Kövér László semmi alapot nem adott arra, hogy a DK úgy értelmezze a beszédet, ahogy közleményében teszi. Ha valakinek, akkor éppen Vadai Ágnesnek kellene bocsánatot kérnie saját szavazóitól, hiszen éppen ő keveri össze – nyilván nem minden tudatosság nélkül – a baloldalt és annak vezetőit, hogy elmondhassák aktuálisan is unásig ismételt rágalmaikat, miszerint kormány nem tekinti őket a nemzet részének. Szögezzük le gyorsan, Kövér László egy szóval sem mondta, hogy ki a nemzet része és ki nem. Sőt még azt se mondta, hogy az ellenzéket nevezi a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek. Kövér László a magyar politikai osztályokról beszélt és a meglévő politikai helyzetet tartotta a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak. Pontosan így fogalmazott: „A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Hol van ebben a szövegben a baloldali választók vagy akárcsak politikai vezetőinek kitagadása a nemzetből? Ugye, hogy sehol, kedves Olvasó.

Az meg aztán végképp a köteles beszéd szindrómára hajaz, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad »kilövési engedélyt« politikai ellenfeleire. Természetesen erről sincs a beszédben egy árva szó sem. Sőt! A házelnök kifejezetten aláhúzza, hogy nemzetbiztonsági szolgálatok mai és leendő vezetőiben, munkatársaiban mit nem szabad jelentenie a lojalitásnak. Kövér László: „Az Önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával. Az Önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.”

A DK és Vadai Ágnes tehát – finoman fogalmazva – téved, csúsztat, szándékosan félrevezet, amikor rágalmakba kevert alantas állításokkal próbálja lejáratni az Országgyűlés elnökét.

Mit is mond a köteles beszédről Gyurcsány Debreczeni József róla szóló könyvében? „Mi csináltuk meg a „köteles akciót” is. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.”

Ezek után komolyan kérdem Vadai Ágnestől: kinek is kellene közleményük miatt bocsánatot kérnie?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szexuális zaklatással vádolnak egy holland rappert

Szexuális zaklatással, nemi erőszakkal vádolják az egyik zenei tehetségkutató televíziós műsor, a The Voice of Holland vezető személyiségeit – jelentette pénteken a holland sajtó.

Halálkampány rablógyilkossággal fűszerezve

Halálkampány rablógyilkossággal fűszerezve

Márki-Zay Péter (MZP) megint rátett egy lapáttal. Mintha azt gondolná, hogy minél durvább állításokkal vádolja a kormányt, annál jobban riadnak meg tőle a jobboldali szavazók, s vándorolnak át a baloldalhoz.

Jordan Peterson szerint lerombolja az oktatást a woke-ideológia

Jordan Peterson szerint lerombolja az oktatást a woke-ideológia

Dr. Jordan Peterson klinikai szakpszichológus a közelmúltban felfedte, hogy lemondott a Torontói Egyetemen betöltött tisztségéről, a „diverzitás, befogadás és egyenlőség„ elborzasztó ideológiája miatt, amely lerombolja az oktatást és az üzleti életet.

Hírességek lobbiznak gyerekek hormonkezeléséért

Hogy mi van nyugaton, ha megtiltják a gyerekek nemváltását? Mutatjuk!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére