Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most akkor agresszívan támadta meg szerencsétlen újságírót, vagy nem utasította őt egyértelműen vissza?

Békési Marcell

2020.02.14. 17:00

Olyan sebességgel ment át a függetlenobjektív sajtón a hír, hogy Mészáros Lőrinc „súlyosan bántalmazta” a szerencsétlen HVG-s újságírót, mint az átlag kínai városon a koronavírus, de közben meg egyszerre írják azt is, hogy Mészáros „nem utasította vissza egyértelműen a felkérést”. Most akkor melyik?

Nem szokatlan, de tanulságos, groteszk helyzetbe keveredett a HVG. Ahogy a Magyar Nemzet találóan megfogalmazta: a sajtóetika, szakma és személyiségi jogok Bermuda-háromszögébe.

Egyik paparazzo munkatársuk, egy Oroszi Babett nevű csaj az ellenzéki újságírókra jellemző eleganciával és visszafogottsággal vágott közbe Mészáros Lőrinc magánbeszélgetésébe a Fehova vadászati kiállításon, ahová egyébként magánemberként látogatott el.

Babett egyszeri ballib propagandistaként élete nagy lehetőségét meglátva Lőrincben odatuszkolta mobilját a vállalkozó orra alá, aki abszolút visszafogott hangon közölte vele, hogy

Nem engedek meg kérdést, mert én a Fehován vagyok, jó? Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó?

 

Ha erre az agresszív, uszító stílusra neked sem nyílt ki a bicska a zsebedben, akkor valószínűleg nem vagy egyedül, mindenesetre

a HVG liberális szerkesztőségében rögtön „agresszív támadást” kiáltottak.

Ugyanakkor további probléma, hogy az „interjút” ennek ellenére „teljes egészében” lehozták, egyértelműen Mészáros engedélye nélkül, ráadásul úgy, hogy nem is közszereplő.

Maga az anyag egyébként mindössze annyiból áll – hogy azért korrekten a hírértékét is megvizsgáljuk, hátha valamit kiderített a hölgy –, hogy Mészáros egyre indulatosabban, de nyugodtságát végig megőrizve négyszer megkéri a hölgyet, hogy ugyan hagyja már békén beszélgetni, nem kíván válaszolni az agitprop sajtónak.

A négyszeri felszólítás ellenére,

a HVG azzal az ürüggyel hozta mégiscsak le a videót, hogy Mészáros az interjú elkészítését „nem tiltotta meg”.

Arra, hogy most akkor Mészáros mennyire válaszolhatott volna a kérdésekre, illetve közszereplőnek számít-e vagy sem, nem térnénk ki, de érdemes elolvasni a Magyar Nemzet cikkét az esetről.

Arra viszont felhívnánk a figyelmet, hogy jó lenne eldönteni: most akkor agresszív támadás történt, vagy nem volt elég egyértelmű az elutasítás?

Sajtóetika, szakma és személyiségi jogok – Bermuda-háromszögbe került a HVG | Magyar Nemzet

Az elmúlt napokban végigsöpört a hír az ellenzéki sajtón: Mészáros Lőrinc indulatosan elzavart egy újságírót, amiért az a Mátrai Erőmű vételára felől kívánt érdeklődni egy olyan rendezvényen, amelyen az üzletember magánemberként vett részt. A HVG munkatársa a Hungexpón zajló vadászati kiállításon magánbeszélgetést folytató befektető orra alá tolta telefonját.

 

OLVASTAD MÁR?

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére