Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Molnár Gyula is a DK-ba szökött az MSZP-ből

Horváth K. József

2021.06.12. 18:00

Molnár Gyula, az MSZP parlamenti képviselője hátat fordított pártjának. Egy mai bejelentés szerint hipp-hopp ő is a DK-hoz igazol. Ugyanabban a budapesti 18-as egyéni választókerületben lesz képviselő-jelölt, ahol 2018-ban a szocik színeiben győzelmet aratott. Azaz várhatóan Budafok-Tétényt, valamint Újbuda egy részét magában foglaló körzetben mérkőzhet meg a fideszes jelölttel, aki 2018-ban Németh Zsolt volt.

Nem Bangónét idézem, akinek ismert ATV-s nyilatkozata szerint azért népszerű a Fidesz, mert „sok a patkány Magyarországon. Nekem rágcsálókkal kapcsolatban a közkeletű közmondás jutott eszembe, miszerint „a patkányok elhagyják a süllyedő hajót”. Természetesen nem azt állítom, hogy Molnár Gyula patkány, azt viszont mondom, hogy legutóbbi cselekedete a visszataszító rágcsálók aktivitást idézi. A közmondást annak kifejezésére szokták citálni, hogy azok az emberek, akik nem meggyőződésből, csak érdekből álltak egy ügy vagy politikai rendszer mellé, gyorsan elhagyják azt, ha bukásra kezd állni.

Márpedig az MSZP igencsak bukásra áll. A hullámzó közvéleménykutatási eredményeik tendenciái erre utalnak. A hírek szerint a párt öt kiválasztottja, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt, Harangozó Tamás és Hiller István már hónapokkal ezelőtt lepaktált Gyurcsánnyal arra az esetre, ha az MSZP nem jutna be a parlamentbe, nekik akkor is legyen biztos listás befutó helyük. Közülük Hiller az egyik legérdekesebb figura, akit négyszer választottak meg egyéni választókerületben, s most is ott indul, de a biztos listás helyet azért letutizhatta, nehogy már a végén a választók fityiszt mutassanak neki és kimaradjon a jóból. Anno MDF-esekre használták a megélehetési politikus jelzőt…

Molnár Gyula télakolása szintén az MSZP végnapjaira utal. Az nem hírlik, hogy ő rajta lesz-e a DK listájának valemelyik befutó helyén, de az már most érzékelhető, hogy egyéniben nagyobb esélye van a győzelemre DK-s színekben, mint az MSZP-ében.

A köpönyegforgató polgármesterek – a szintén volt szoci Szaniszló Sándor XVIII. kerület és Kiss László III. kerület – után Molnár Gyula is pártot váltott, nehogy le kelljen mondania közel kétmillió forintos havi jövedelméről.

Az MSZP emlőin nevelkedett Molnárnak a jelek szerint Gyurcsány hátsójába való beleomlás többet ér, mint kiállni azon elvek mellett, amelyek őt országosan ismert politikussá tették.

Az új állomáshelyén megtalált utolsó szalmaszálba való kapaszkodás azt is jelenti, hogy – bármilyen párt színeiben induljon – számára a magyarok érdekeinek képviselete éppen annyit ér, mint az Európai Egyesült Államok igenlésén keresztül a nemzet ellenségének is tekinthető Gyurcsánynak.

Az ég világon semmit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán: Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

Orbán: Én már kitöltöttem. Hamarosan jövök a részletekkel!

A miniszterelnök egy képet osztott meg a Facebook-oldalán a nemzeti konzultációval kapcsolatban.

Laschet: Aki vendégként bűncselekményt követett el, azt ki kell toloncolni

Németország konzervatív kancellárjelöltje egy interjúban erősítette meg, hogy bármilyen háborús övezet Afganisztán, akkor is a zéró tolerancia elve érvényesül a migráns bűnelkövetőkre.

Zavartan tébláboló afgán férfit fogtak el a rendőrök

Az afgán férfi a VII. Kerületi Rendőrkapitányság területén téblábolt, amikor egy rendőr észrevette.

Az X az új térdelés az olimpián

Az X az új térdelés az olimpián

Nem lehet térdelni a pódiumon, úgyhogy kezével X-et formálva fejezte ki az amerikai súlylökő, hogy kiáll minden elnyomott ember mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére