Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milyen keresztény az, aki bőrszín alapján tesz különbséget emberek között?

Filipp Dávid

2021.02.19. 16:30

Nagyot ment a hét elején az Országgyűlésben Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki pártja szellemiségéhez hű gondolatokat osztott meg a fehér felsőbbrendűség eszméjével kacérkodva. Mivel Jakab előszeretettel hangoztatja a Jobbik kereszténységét, megkérdeztük a keresztény egyházakat, hogy ők vajon tesznek-e különbséget a hívők között a bőrszínük alapján.

Amikor Jakab Péter január végén bejelentette, hogy indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, nem feledkezett meg szólni arról, hogy a pártja keresztény és alapvető emberi értékeket vall.

Hogy megértsük, pontosan mennyire is keresztény a Jobbik, érdemes kicsit visszamenni az időben, 2018-ig, amikor a kormány a keresztény kultúra védelmét az alaptörvénybe akarta emelni.

Jakab akkor a Törvényalkotási Bizottság ülésén arra volt kíváncsi, hogy az Afrikából érkező keresztény migránsok bejöhetnek-e majd az országba.

Lehet-e arra számítani, hogy az afrikai keresztény migránsok egyfajta alkotmányos védelemre hivatkozva majd bátrabban kopogtathatnak a déli határainkon?”

– tette fel a kérdést Jakab.

Így már teljesen másképp értelmezhetjük a pártelnök úr minapi kirohanását az Országgyűlésben, ahol a következőket találta mondani a magyar miniszterelnöknek vakcinaügyben:

Ön ebben a kérdésben láthatóan úgy viselkedik, mint egy afrikai kuruzsló, (...) magyarán ha lesz valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait és egymillió kínait, akkor ez ön szerint jó kell, hogy legyen a magyaroknak is.”

Magyarul: elnök úr szerint az, ami jó a feketéknek és a sárgáknak, nem jó a fehéreknek.

Mi ez, ha nem a fehér felsőbbrendűség iskolapéldája?

Joggal merül fel a kérdés: ha a keresztény Jobbik keresztény elnöke ilyen lekicsinylő szöveget tol, azt vajon honnan veszi? Esetleg a keresztény tanításokból? Nem valószínű.

Megkerestünk több Magyarországon működő egyházat, hogy megtudjuk,

tesznek-e különbséget a hívők között a bőrszínük alapján.

Mutatjuk a válaszokat, változtatás nélkül.

Magyarországi Evangélikus Egyház

„A Magyarországi Evangélikus Egyház tagjai között nem tesz különbséget. Hisszük, hogy »Isten nem személyválogató, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik«. (Apostolok Cselekedetei 10,34-35)”

Katolikus Egyház

„A Katolikus Egyház az egész világon jelen van, és a Krisztusi tanításból adódóan minden ember egyenlő méltóságát hirdeti, ahogyan erre – többek között – legutóbb Ferenc pápa is felhívta a közvélemény figyelmét Fratelli tutti (Mindnyájan testvérek) című enciklikájában.”

Hit Gyülekezete

„Keresztény egyházként semmilyen megkülönböztetést nem tartunk megengedhetőnek hívők között bőrszínük alapján. A Biblia minden ember egyenlőségét hírdeti, ezt valljuk mi is: »Nincs zsidó, sem görög ... mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.« (Gal. 3,28)”

Azt is leírták, hogy elfogadhatatlannak tartják Jakab kijelentéseit.

Úgy véljük, hogy az idézett mondatok elfogadhatatlanok a demokratikus közéletben, mert a képviselő felszólalásában otrombán megsértett más etnikumú emberek százmillióit. Az ilyen torz, faji felsőbbrendűségen alapuló gondolkodást szégyenletesnek tartjuk.”

Világos tehát, hogy az egykor még bőszen zsidózó Jakab Péter megnyilvánulásának semmi köze nincs a kereszténységhez.

A helyzet az, hogy a régi beidegződéseket nem lehet csak úgy megváltoztatni.

Érdekes adalék a történtekhez, hogy a baloldali politikusokat előszeretettel Radnóti Miklós antirasszista díjjal kitüntetgető Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége nem talált semmi kivetnivalót Jakab kijelentéseiben.

De miért is határolódnának el a Jobbiktól?

Nekik az is belefért, hogy Niedermüller Pétert is megdobják tavaly egy antirasszista díjjal, miután elég bátornak érezte magát ahhoz, hogy kijelentse:

a heteroszexuális, fehér, keresztény férfiak és nők rémisztő képződmények.

Ma már ott tartunk, hogy nem lehet tudni, a DK lett jobbikos, vagy a Jobbik lett DK-s, hiszen a Niedermüller által vezetett VII. kerületben épp most teszik utcára a Heti TV-t, amely Európa egyetlen zsidó televíziója.

Sikeresen összenőtt, ami összetartozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai seregben egyszer győzött a józan ész a transzlobbival szemben

Az amerikai seregben egyszer győzött a józan ész a transzlobbival szemben

Bár a genderideológia képviselői teljes erőbedobással próbálnak mindenkit megbélyegezni és elnyomni, aki nem ért velük egyet, mégis reményre ad okot, hogy egy ügyben nyertek velük szemben.

Egy francia politikai elemző is kiállt a magyar kormány mellett

Egy francia politikai elemző is kiállt a magyar kormány mellett

Éric Zemmour jobboldali francia esszéíró és politikai elemző a francia CNews televízióban állt ki Magyarország kormánya mellett, az európai LMBTQ-lobbi és az Európai Unió összehangolt támadását pedig politikai botránynak nevezte – írja az Origo.

Autós a dugóból: „Karácsony egy igazi beteg állat”

Autós a dugóból: „Karácsony egy igazi beteg állat”

A 35 fokos hőségben fő az emberek agya a pesti dugóban araszoló kocsikban. Az egyik megkérdezett azt mondja, katasztrófa, amit Karácsony művel. Egy hölgy tarthatatlan állapotokról beszél, egy úr kerek perec kimondja, mi nyomja a szívét. Meg azt is, hogy Tarlós István sokkal jobban vezette a várost.

Gyurcsány méretes történelemhamisítása Sajószentpéteren

Gyurcsány méretes történelemhamisítása Sajószentpéteren

A történelemhamisítás iskolapéldáját mutatta be Gyurcsány Ferenc a Sajószentpéteren tartott utcafórumán, amelynek felvételét Facebook-oldalán tette közzé.

A magyarok több mint 90 százaléka egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével

Az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvénynek széles körű a támogatottsága. A magyarok óriási többsége, 92 százaléka ugyanis egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével, míg szintén nagy részük, 60 százalékuk szerint a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő gender- és homoszexuális propagandától.

Geert Wilders szerint a Soros-cimbi Rutte egy „hasznos idióta”

Geert Wilders szerint a Soros-cimbi Rutte egy „hasznos idióta”

Több holland jobboldali politikus is megvédte Magyarországot Mark Rutte holland miniszterelnökkel szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére