Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért buzeráljátok Tom Hardy-t?

Horváth József György

2015.09.15. 18:01

Kinek van joga mások szexualitásával foglalkozni?

Nagy szerencséje a Daily Xtra újságírójának, hogy Tom Hardy a való életben nem olyan kegyetlen, mint az általa megformált Bane, vagy nem olyan bunyós szociopata, mint  a szintén általa megformált Bronson.

A torontói nemzetközi filmfesztiválon (TIFF), egy sajtótájékoztatón szegezték a kérdést Hardy-nak, hogyan is áll mostanában a szexualitásával. A kérdés fogadtatása nem volt éppen vidám.

Egyáltalán, hogy veszi bárki a bátorságot, hogy más intim magánügyeivel foglalkozzon? És pláne, hogy mer megsértődni azon, hogy nem kap választ kérdésére. Újságíró, és az újságíróknak sokszor nemet mondanak. Ez van.

Jobban kell kérdezni.

A Daily Xtra egy LMBT magazin, és ez eddig nem is problémás. Na de az, hogy egy színész szexualitását kérdőre vonják csak azért, mert egy szerepben biszexuálist alakít... ez azért durva.

Értem én, hogy az LMBT világ, és különösen a Daily Xtra magazin új ikonokat keres magának. Olyanokat,  akik odaállhatnak ügyeik mellé, akik felhívják rájuk a figyelmet. Ez mind oké. De ezt ne erőltetve csinálják, pláne ne úgy, hogy egyenesen rátukmálják ezt a szerepet az illetőre. Kényszerítik, hogy mindenképpen foglaljon állást. Ez nem fair.

S amúgy is. Nem tök mindegy? Az, hogy Tom Hardy kit, mit, és hogy alakít nem biztos, hogy összhangban van a saját identitásával, magánéletével. Az, hogy Tom Hardy hitelesen eljátszik egy biszexuálist, vagy egy meleget, csakis az színészi nagyságát és rendkívüli tehetségét bizonyítja.

Nem lényeg, hogy milyen a szexuális orientációja, az a lényeg, hogy ő egy kurva jó színész. Csak ez számít. Minden más magánügy.

Az, hogy ráerőltetik, rátukmálják mindenkire, hogy igen is beszélni kell a magánügyeinkről a nyilvánosság előtt, az álságosság. Ez magánügy; mert mással nem beszélünk róla, pláne nem olyanokkal akiket nem is ismerünk.

Amúgy mellékesen, Hardy FELESÉGE szeptemberben jelentette be, hogy terhes. De ez  is mellékes. Mert nem az a lényeg – még ennek a fényében sem –, hogy milyen a színész szexualitása. Ezt tiszteletben kellene tartani.

Érdekes, hogy pont azok nem tartják ezt tiszteletben, akiknek ezt a legjobban szem előtt kéne tartaniuk. De ilyen a világ. Kétszínű.

Tom Hardy! Neked csak annyit, hogy a Három Nyolcas szerkesztősége imád téged, és leszarjuk mit csinálsz a hálószobádban. Csinálj még több fasza filmet!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére