Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi lesz, ha meglátják Brüsszelben, hogy otthon a DK-sok fideszesekkel beszélgetnek?

Horváth K. József

2022.09.01. 12:40

Emlékeznek arra a szellemes megjegyzésre, amin a fél ország nevetett? „Jó napot kívánok!” – hazudta Kovács László, alighogy belépett. Hasonló eset most ugye a szintén bolsi emlőkön nevelkedett Gréczy Zsolt, DK-s politikussal esett meg – csakhogy nem a viccben, hanem a valóságban.

 

Még szinte el sem kezdődött a beszélgetés vele az ATV Egyenes beszéd című műsorában, máris cserben hagyta az igazmondó képessége. A tihanyi Tranzit került szóba, amelyen a Demokratikus Koalíció – ellentétben a legtöbb ellenzéki párttal – nem jelent meg.

„Meg voltak híva?” – érkezett a nyitó kérdés. Válasz: „Szerintem nem!” Aztán a mismásoló kiegészítés: „De ha kaptunk volna meghívást, akkor se mentünk volna.”

Portálunk biztos forrásból értesült róla, hogy a Demokratikus Koalíció a többi ellenzéki párttal együtt kapott meghívást, akik közül sokan ott voltak és vitáztak is. A Kovács László-effektus tehát ezúttal is tovább él.

Pedig Gréczy akár Gyurcsány szavait is idézhette volna, hogy közelebb legyen az igazsághoz, aki ezt írta a Facebookján:
„Ők nem vitatkozni, hanem ölni akarnak. Demokratának lenni nem egyenlő azzal, hogy felkínálod magad ellenfelednek rituális politikai gyilkosság áldozatául.”

 

Ez gyurcsányosan egyenes beszéd, még ha nem is túl ízléses, de legalább nem tagadta a meghívás tényét. Beismerve azt is, hogy a szópárbajokban minden bizonnyal „áldozatul” estek volna. A valósággal a DK-sok ugyanis mindig hadilábon álltak, ami egy vitában hamar kiderül. Hozzátette:
„Nem a vita ideje ez. Ez a küzdelem ideje.”

A Gréczyvel való beszélgetés közben azonban csak kibújt a szög a zsákból. Szerinte azért nem lehet a Fidesszel vitázni, s innen szó szerint következik az idézet: mert
„Mi van, ha a Fidesz ezeket a vitákat megmutatja a brüsszeli tárgyalópartnereinek, és azt látják, hogy itt beszélgetnek egymással ellenzéki és kormánypárti képviselők?”

 

Édes Istenem, hát itt tartunk? Agyhalál.

Miket mondhatnak ezek a brüsszeli elvtársaiknak? Komolyan azt mondják, hogy szóba sem állnak a kormány képviselőivel? Ott is hintik azt a szöveget, hogy törvénytelen a kormány? Holott ha a kormány törvénytelen, akkor az azt létrehozó parlament is az, amelynek ők – Gyurcsány, Gréczy és a többi baloldali képviselő – szintén törvénytelenül megválasztott tagjai?

Micsoda őrültek háza ez, kérem tisztelettel?

„A Fidesz nem partner. Ezért nem megyünk el vitatkozni velük. Más dolgunk van. Készülni.”
– mondja Gyurcsány. Pedig a választás előtt mást sem akartak, csak vitatkozni. Akkor valahogy eszükbe jutott, hogy mi a demokrácia alapja. Más kérdés, hogy vita helyett valószínűleg akkor is csak vádaskodtak, kötekedtek volna.

Persze, ha ez a küzdelem ideje, akkor tudjuk, hogy a hatalomra másként is szert lehet tenni. Ott volt például Ukrajnában néhány éve a majdani forradalom. Esetleg – ahogy azt Charles Gáti öt pontjában már 2012-ben fölvetette –, polgárháborúval, vagy ahogy Fleck Zoltán beszélt róla a választások előtt, az alkotmányosság időleges felfüggesztésével. Amit ugye testvérek között is erőszakos fellépésnek hívnak.

Ez esetleg Brüsszelnek bocsánatosabb bűn lenne, mintha meglátnák otthon a DK-sokat a fideszesekkel beszélgetni?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Svájc.

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

„Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás.

A németek több mint kétharmada spórol a fűtéssel

A németek több mint kétharmada spórol a fűtéssel

A németországi háztartások több mint kétharmada kevesebbet fűt az idén, mint tavaly – mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére