Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi a közös Gyurcsány Ferencben és Török Gáborban?

Nagy Gábor

2019.08.24. 11:38

Török Gábor politológusról három dolgot biztosan elmondhat a választó:

  1. Ő alkotta meg az egyrésztmásrésztelemzés fogalmát.
  2. Török az az elemző, aki a politikai megmérettetések előtt kötelezően megfesti Vona Gáborról és Márki-Zay Péterről a hően áhított képet.
  3. És szintén a politológus nevéhez fűződik a most fog bukni a Fidesz szakértői panel is.

Gyurcsány Ferencről is rengeteg minden juthat a választó eszébe, de arra nem sokan gondolhattak egészen idáig, hogy az exminiszterelnök szintén felmondja a #törökgábori paneleket:

A centrális erőtér összeomlott. Mert a konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak tudni együttműködni, a Fidesz relatív többséggel is tartósan a hatalmi centrumban tud maradni. (…) A Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között.

Hiszen Gyurcsány Ferenc szombati Facebook-posztja kísértetiesen hasonlít Török Gábor 2017-es elemzésére, amely után, mint emlékezetes, újabb kétharmadot szerzett a Fidesz:

2014-hez képest alapvetően megváltozott a politikai helyzet, és nem csak Simicska miatt. Akkor állt a centrális erőtér, ami azt jelentette, hogy a Fidesz relatív többséggel is számíthatott arra, hogy a 106 egyéni választókerületben (evk) az ellenzéki szavatok semmilyen formában nem tudnak összeadódni. Ennek köszönhetően abszolút többség nélkül is meg tudott nyerni 96 körzetet. A Jobbik mozgása a közép felé viszont megroppantotta a centrális erőteret.

Tanulság?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére