Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mézga Géza Márki-Zaynak: „Van abban valami báj, hogyha kacag a máj”

Horváth K. József

2022.02.16. 14:20

Mézgáéktól tudjuk, hogy „Van abban valami báj, hogyha kacag a máj,”. Meg abban is, hogy Márki-Zay a vizitdíj bevezetésének éppen a 15. évfordulóján jön elő újfent azzal, hogy vitázni akar Orbán Viktorral.

 

Ez az évforduló ugyanis ismét csak Márki-Zay főnökének, Gyurcsány Ferencnek egy végtelenül gusztustalan hazugságára irányítja rá a figyelmet. Arra, amikor egy tévévitában a 2006-os országgyűlési kampányban arra szólította fel az akkori kormányfőt, Orbán Viktort, hogy a gyógyszerfelírási díjat, illetve a kórház-privatizációra vonatkozó állításait vonja vissza, mert az nem igaz, ilyen terv nincs. Aztán 2007-ben kiderült, hogy Gyurcsány ezúttal is hazudott, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat ugyanis zokszó nélkül bevezették.

Egy főnök gyakran arról ismerszik meg, hogy hozzá hasonló beosztottat választ maga mellé. Aki legalább úgy hazudik, mint a vizitdíj vagy az őszödi beszéd megálmodójának Böszméje. Ez esetünkben is így történt. S a kis Gyurcsány-klón annyira meg akart felelni a nagy tanító iránymutatásának, hogy stílszerűen egyik hazugságát nem győzi a másikba ölteni, hogy aztán ugyanazzal a lendülettel letagadja őket. Hogy ő nem is úgy gondolta, őt félreértették, vele rosszindulatú a világ. Még hogy ő tagadja a rezsicsökkentést? Ő csupán azt mondta, hogy használjunk kevesebb vizet, áramot és gázt, stb., stb.

Majd miután bebizonyította, hogy ő is legalább olyan szinten műveli a hazugságot, mint Gyurcsány, előáll a tévévita ötletével. Ezt persze hamar leverték az asztalról, mondván Márki-Zay csak beosztott a baloldali térfélen. Ott a legnagyobb támogatottsággal bíró politikai vezető a főnöke, Gyurcsány Ferenc. Miért kéne akkor egy olyan emberrel vitáznia a kormányfőnek, akit egyszer már a Böszme is ország-világ előtt átvágott egy vita során, és Márki-Zay eddigi politikai pályafutása sem kapcsolódik egyetlen ponton sem az őszinte szavak birodalmához.

Az egyértelmű elutasítás után azonban Márki-Zay továbbra sem szállt le a tévévita döglött lováról, mondván ki fogja kényszeríteni a találkozót Orbán Viktortól. Nyilván a kényszerítés egyik eszközének szánta a kormányfőt támadó aktuális plakátkampányt.

Tegnap az ATV-ben pedig megint előhozakodott a tévévita ötletével. Mint mondta, nagyon optimista a megvalósulása tekintetében, mert „Azt remélem, hogy a Fidesz szavazók sem fogják azt a megaláztatást elfogadni Orbán Viktortól, hogy az ő jelöltjük az gyáva, hazudik és nem áll ki vitatkozni.”

Természetesen tudjuk, a stílus maga az ember. És a tartalom tekintetében is ékes bizonyítékaink vannak Márki-Zay böszmeféle állításainak cáfolatára.

Szécsi Pál örökzöld dalának parafrázisával szólva „Hazudni bolondulásig, / De finom lenne! / Csak az a másik észrevenne, / S benne lenne!”

Csak az a másik észrevenne, s benne lenne, szól a vágyakozás.

Volt ezzel már más is így.

Gyávázta már Orbán Viktort Jakab „Picire Összement” Péter, aki azóta zavarában már a parlamenti székét sem tudja melléülés nélkül elfoglalni. Gyávázott Juhász Péter is, aki néhány éve még az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke volt, most meg már eltűnt a politikai süllyesztőben.

Egy szó mint száz, a mindenáron vitázni akaró Márki-Zay Péternek nem ártana odafigyelni a tényekre. Orbán Viktor ugyanis 30 éve van a politika élvonalában annak ellenére, hogy már sokan akartak vele vitázni. Támogatói viszont egyáltalán nem azt várják tőle, hogy szavahihetetlen emberekkel fölöslegesen vitatkozzon, hanem azt, hogy vezesse Magyarországot sikeresen továbbra is, ahogy eddig tette. Nem erőszakosan, ahogy Márki-Zay akarja a vitát kizsarolni. Igaza van Mézga Gézának, tényleg van abban valami báj, hogyha kacag a máj...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

Nem sokáig láthattuk a honi sajtó megfelelő érzékenységgel megáldott felületein a címlapra kínálkozó hírt: „orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni meccs előtt.” Az írás nyilván osztatlan rettegést aratott az ilyesmire fogékonyak körében, ám a szenzációs anyagot később törölték.

Vegyi fegyvert vetett be az ukrán hadsereg az oroszok szerint

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy „önkéntes rohamosztagok” elfoglalták Mihajlivka települést Donyeck város közelében.

A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak | Videó

A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak | Videó

Hónapok óta tart a rendszerváltás óta kirobbant legnagyobb kampánypénzbotrány, amely a dollárbaloldalhoz kötődik. A Kutyapárt elnöke, Kovács Gergő a Klasszis Klub című műsorban vallott a guruló dollárokról: szerinte mindenki tudja, hogy nagy külföldi támogatóktól jött a pénz, amit a baloldal kampányra költött.

Gyerekeknek nyomja a BLM-propagandát a Disney

Korán kezdik az agymosást a cégnél.

Pedofíliát ábrázoló római kupát népszerűsít a szivárványlobbi a londoni British Museumban

Pedofíliát ábrázoló római kupát népszerűsít a szivárványlobbi a londoni British Museumban

Vajon eljött annak az ideje, hogy az LMBTQ már a gyermekeket molesztálókat is védelmébe veszi?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére