Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal már Homonnay Gergely halálát használja fel a kormány támadására

Prokaj Dávid

2022.01.03. 13:00

Egészen döbbenetes, hogy milyen összeesküvés-elméleteket építenek és képzelnek be maguknak a baloldalon.

 

Mint ismeretes, tegnap holtan találták Homonnay Gergely, írót és baloldali aktivistát egy római szórakozóhelyen. A körülmények egyenlőre még ismeretlenek.

 

A rendőrség feladata kideríteni, hogy történt-e bűncselekmény. Jelenleg csak annyit tudunk, amennyit az olasz sajtó megírt.

Addig, amíg a hatóságok nem jönnek elő új információval az ügyben, nem érdemes előre vádaskodni meg összeesküvés-elméleteket gyártani.

Nagyon nevetséges, hogy a baloldali szavazók – miután már nem tudják támogatni teljes mellszélességgel a kedvenc pártjaikat, és Márki-Zay Péterrel sincsenek megelégedve – már a Fidesz kormányt teszik felelőssé Homonnay haláláért.

És igen, mi a jobboldalon nem úgy fogalmazunk ezúttal se, ahogyan azt tette a Telex, amikor Bolcsó Dániel baloldali propagandista az „elhullott” szót találta a legmegfelelőbbnek felhasználni abban a cikkében, amely Márki-Zay Péter vállalhatatlan kijelentéséről írt.

Perintfalvi Rita feminista teológusnő felhívást tett közzé. A közösségi oldalán felszólította az ellenzéki politikusokat, hogy „tegyenek meg mindent azért, hogy megtudjuk pontosan mi okozta Homonnay Gergely halálát.” Leírta azt is, hogy találkozott pár napja Homonnayval, aki elmondta neki, hogy „nagyon fél” a kormánytól, és nagyon fél hazajönni is.

Ugyan már az elején igyekezett eloszlatni azt a vádat, hogy ezzel pánikot akar kelteni, hiszen ez nem állt szándékában. Akárhogyan is, ezt teszi. Ugyanis az írásában végig arra próbált célozgatni és utalgatni, hogy Magyarországra valamiféle posztkommunizmus alakult ki, ahol valakik „a rendszer ellenségeit” elteszik láb alól.

Pedig ha kinyitná a szemét, akkor világosan láthatná, hogy hazánkban a baloldalnak nem esik semmiféle bántódása. Cirkuszolhatnak az MTVA székházban, lefoglalhatnak az SZFE-hallgatók és felbujtóik állami épületeket, és szánkókat gyújtogathatnak anélkül, hogy komoly retorzió bárkit is érne.

Jogállam van Magyarországon, ami egy olyan szigete a világnak, ahol még szabadon lehet a kormány narratívájától ellentétes gondolatokat is megosztani.

Így jelenhetett meg Homonnaynak 2018-ban egy saját könyve is, továbbá kormány kritikus írásait folyamatosan közölték különféle lapok, még úgy is, hogy már évek óta Rómában élt, és tehette mindezt a legnagyobb szabadságában.

Ha hazánkban élt volna, ezeket szintúgy megtehette volna.

Egy valamit azért le kell szögezni: fölösleges összeesküvés-elméleteket gyártani Homonnay halálával kapcsolatban. Így Perintfalvi pánikkeltése – ha nem is volt szándékos – de ostoba felelősséghárításnak, sőt mi több gyanúsításnak is tűnhet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére