Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megy a cirkusz: Tordai Bence és Márki-Zay Péter is aggódva figyeli Gyurcsányék előretörését

Prokaj Dávid

2021.09.06. 15:00

Ha már most összekapnak a baloldali pártok, az összefogás szellemében, akkor mi lesz még itt 2022-ig?

 

Tegnap az Index vette észre, hogy az Europálya nevű Facebook-oldal újból támadja a miniszterelnök-jelölteket. Kivéve persze Dobrev Klárát, őt az oldal kezelői imádják.

Sokan teljes joggal hihetik, hogy a posztokat a Demokratikus Koalíció támogatja, azonban májusban az Index kérdésére a gyurcsányista párt azt válaszolta, hogy nincs köze az oldalhoz.

A Demokratikus Koalíciónak nincs semmilyen köze az Europálya elnevezésű oldalhoz”

– közölték.

Pedig már akkoriban is hevesen támadták szegény Karácsony Gergelyt. Az oldal kezelőinek posztjai két témakört ölelnek fel:

Gyurcsányné dicsőítését, valamint Orbán Viktor szidalmazását.

Májusi, nagy port kavart képükkel azt kívánták követőiknek sugalmazni, hogy a fővárosi polgármesterrel ellentétben az általuk nagyra tartott Dobrev öt nyelven is beszél, utalva ezzel arra, hogy ezáltal alkalmasabb miniszterelnök-jelölt a Gyurcsány-cirkuszban.

Tegnap ismét belerúgtak a már padlót fogott Karácsonyba, akinek kampánykezdésére is mindannyian jól emlékezhetünk: rögtön hazugságspirálba került a szakdolgozatával, nyelvtudásával és végzettségével kapcsolatos botrányaival, mostanra pedig odáig süllyedt, hogy már a szavazóbázisa is eltávolodott tőle. Ebben nem kis mértékben az a tény is közrejátszott, hogy hagyja Budapestet elhanyagolt állapotban vegetálni, miközben azzal van elfoglalva, hogy járja az országot, és próbál megfelelni Ferenc testvér elvárásainak.

Az Europálya egyenesen kijelenti, hogy Karácsony kiesett a versengésből, már ők sem hisznek abban, hogy ő lehet az a személy, aki egyesíteni tudná a baloldali pártokat. Erre utal a Századvég múlt héten kiadott felmérése is, miszerint Orbán Viktor már 20 százalékkal vezet „mindenki Gergőjével” szemben.

Hozzáteszik, hogy azért is tartják esélytelennek, mivel nem lehet csak Budapestről választást nyerni, szerintük olyan jelölt kell, aki vidéken is népszerű. De vajon kire gondolhatnak? Gyurcsány jelöltjeit elnézve elképzelésem sincs...

Mindenesetre az újabb hátba döfés már Karácsony hű fegyverhordozójának, a botrányhős Tordai Bencének sem volt ínyére, és igyekezett nagyon keményen és határozottan visszavágni – inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Klaviatúrát ragadt, és ezt üzente Dobrevéknak:

Bohár Dániel a közösségi oldalán megírta, hogy a párbeszédes politikus eredeti posztja még azzal a felszólítással kezdődött, hogy „Kedves DK!”. Kötter Tamás írónak még sikerült lementenie az eredetit:

Természetesen nem szólt rá Gyurcsány Ferenc, hogy javítsa az írását, erre még gondolnunk se szabad....

Nade ami a lényeg! Még el sem kezdődött az előválasztás, de Tordai már a rinyálással foglalkozik! Szemmel láthatóan nincs hozzászokva a versengéshez, hiszen egy ilyen szituációban a felek akarva-akaratlanul is támadják egymást. Ilyen a versenyszellem.

Viszont ha nem ízlik ez a fajta hozzáállás, akkor talán előbb kellett volna átgondolniuk, hogy kikkel kívánnak szövetkezni – habár értem én, hogy eleinte még szimpatikus volt számukra Gyurcsány ölelése, de vélhetően ez az ölelés már fojtogató az olyan kis pártok számára, mint a Párbeszéd vagy a Momentum.

Hatalmas könnyeket azért nem kell hullajtani értük...

Na, de vissza Dobrevékhoz! Márki-Zay Péter a Jelen című lapnak adott interjút, amelyben közölte, hogy már összeszedte az előválasztáshoz szükséges aláírásokat – közlése szerint ez a szám több mint 30 ezer megtévesztett embert jelent. Továbbá elárulta, hogy nem kívánja Gyurcsánynét a miniszterelnöki székben látni.

Bevallom, őszintén rettegek attól, hogy az egyébként tényleg rendkívül tehetséges és szorgalmas Dobrev Klára megnyeri az előválasztást, s akkor mindannyian itt maradunk Orbánnal”

– mondta.

Nagy kérdés: ha végül úgy alakul a Gyurcsány-matek, hogy Karácsony helyett mégis a feleségét választja ki Orbán Viktor kihívójának, vajon meddig marad meg a hatpárti koalíció? Vagy már a legelején egymásnak ugranak a felek?

Az elmúlt időszakban ment rendesen az adok-kapok. Kérdés, hogy vajon ezt a verseny szellemében teszik, vagy tényleg ennyire nem szívlelik egymást az ellenzéki pártok, és hatalmas összefogásuk csupán egy amatőr módon összerakott színdarab?
A válaszra talán nem is kell olyan sokáig várnunk...
Az világosan látszik, hogy Tordaiék és Márki-Zayék is csupán a hatalomért fogtak össze Gyurcsánnyal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére