Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszûnik az egyik legnépszerûbb brit lap

888.hu

2016.03.26. 19:18

Szombaton jelenik meg az Independent utolsó nyomtatott száma. Ezután a patinás brit lap már csak online lesz elérhetõ.

Az utolsó számhoz rendhagyó módon borítót terveztek a grafikusok. A harmadik oldalon, ami a címlap, egy exkluzív sztori beharangozója olvasható egy férfiról, akit felbéreltek, hogy megölje a szaúdi királyt és egy felzaklató kép található arról a pillanatról, amikor elhagyják a brüsszeli metró utasai az egyik szerelvényt a keddi merénylet után.

Az utolsó számhoz négy külön kiadás tartozik, amelyben felelevenítik a szerkesztők a lap történetét.

Az újság fotósai lefényképezték a lap dolgozóinak végső óráit és a főszerkesztő, Amol Rajan utolsó, az újságírók számára tartott beszédét.

 

A tulajdonosok, Alexander és Jevgenyij Lebedev februárban jelentették be, hogy megszűnnek az Independent nyomtatott számai: az újság és a vasárnapi kiadás.

A lap 1986-ban született meg: Andreas Whittam Smith és egy csapat újságíró bábáskodásával. A vasárnapi kiadás 1990-től indult útjára és az utolsó szám a múlt héten jelent meg.

A lap a Lebedev család tulajdonában volt, olyan médiumokkal együtt, mint az Evening Standard és a helyi tévécsatorna, a London Live. A nyomtatott verziót a Johnston Press vásárolta meg és ezentúl "i" néven fogják kiadni, megváltozott tartalommal.

Az eladott példányszám 40 000 darab körül mozgott, míg a vasárnapi kiadásból átlagosan 43 000 fogyott el hetente.

A Independent online kiadása 2006-os indulásakor 300 000 olvasóval rendelkezett, jelenleg majdnem 3 000 000-an olvassák. A nyomtatott kiadás folyamatosan veszített az olvasottságából 2000 óta, emiatt már nem volt gazdaságos fenntartani.

Az Independent ezentúl online formában lesz elérhető.

(Independent)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére