Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megrökönyödés – A karácsonyi vásár után egy hónappal még mindig koszos, piszkos a frissen felújított Vörösmarty tér

Horváth K. József

2020.01.30. 14:00

Három héttel a karácsonyi vásár és a szilveszteri buli után még mindig kosz, piszok uralkodik a Vörösmarty téren. Mellette olajfoltok, farönkök, összetört márványlapok csúfoskodnak szerteszét, hogy a pezsgősüvegek hátrahagyott dugóiról ne is beszéljünk. A Karácsony-féle budapesti vezetés egy hónappal a rendezvény után sem igyekszik, hogy rendet tegyen a főváros szívében.

Nemcsak a turisták rökönyödnek meg a látottakon, hanem a belvárosi lakosok is, hiszen Budapest egyik legpatinásabb terét az V. kerületi önkormányzat és kormány rengeteg pénzből újította fel, amit most Karácsony Gergelyék hagynak tönkremenni.

Mint a Bors beszámolt róla, nagy károkat okozott a Fővárosi Önkormányzat által szervezett, de teljesen kontrollálatlan karácsonyi vásár, hiszen az árusok azt csináltak, amihez kedvük volt. Több helyen megereszkedett, másutt össze is tört a szép új díszburkolat, mert senki sem vette figyelembe a súlykorlátokat. Ez nem csak esztétikai hiba, súlyos és maradandó sérüléseket okozhatott a vadonatúj burkolaton. A pecsenyesütőket sem ellenőrizte senki, így több helyen a kiömlött olajfoltok még mindig látszanak, beleivódtak a díszburkolatba.

A felújítás során arról is döntöttek, hogy a megújult Vörösmarty téren kizárólag a helyhez méltó rendezvényeket tartanak majd. A Fővárosi Önkormányzat azonban október 31-én magához vette a tér használati jogát és bebizonyította, hogy képtelenek kézben tartani a helyzetet és a rendezvényeket. A lap aláhúzza, a karácsonyi vásárt igénytelen bódék sora jellemezte, és a felügyelet hiánya miatt hamar feltűnően koszos és elhanyagolt lett szinte az egész rendezvény.

A Podmaniczky teret szintén az V. kerület újította fel, szintén kormányzati segítséggel. Ennek a térnek is túlnyomórészt a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosa és a kezelője, így most úgy tűnik, hasonló sorsra jut, mint a Vörösmarty tér. A Podmaniczky tér hasonlóan lepusztult és piszkos. Itt is letört kövek, oszlopok és lógó vezetékek árulkodnak az ellenőrzés hiányáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány letartóztatással „ösztönözte” volna az orvosokat, nem béremeléssel

Gyurcsány letartóztatással „ösztönözte” volna az orvosokat, nem béremeléssel

Olvasom Gyurcsány legfrissebb könnyhullatását a szerződésüket alá nem író egészségügyi dolgozók miatt, és azonnal friss levegő után kapkodva már nyitottam is az ablakot.

Budai: Czeglédy Csaba újra „trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza a bírósági ügyét

Budai: Czeglédy Csaba újra „trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza a bírósági ügyét

A vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek – közölte Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

Vége a hisztinek: hiába írták meg hergelés céljából az ellenzéki propagandalapok, hogy nem lesz orvos és szakápoló az intenzív osztályon, a valóság ezzel szemben az, hogy csekély számban mondtak fel a Szent Imre Kórházban és országosan is.

Csaknem 115 ezer adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Az eddig a gyártó által Magyarországra szállított dózisok mennyisége meghaladja a 850 ezret.

Az oltással a fő cél megakadályozni a súlyos, szövődményes eseteket

Az oltással a fő cél megakadályozni a súlyos, szövődményes eseteket

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a fertőzöttek kórházba kerülését. Erre valamennyi védőoltás képes – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére