Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghitt karácsony? Ilyen árak mellett ezt nem találod meg a pesti vásáron

Bokor Gábor

2019.12.10. 07:30

Minden évben megrökönyödéssel megy haza az egyszeri ember a Vörösmarty térről, mert ott újra és újra elszállt árakkal találja szembe magát.

Két hét és itt a karácsony, az év egyik legjobban várt ünnepe, mikor összegyűlik a család, jönnek a nagy vacsorák, a halászlé, a nagy beszélgetések, az ajándékozások és árad a szeretet. Azoknak, akik kétségbeesettek, mert nem mindig tudják eldönteni, mit vegyenek a szeretteiknek ajándék gyanánt és még a plázákat sem szeretik, jó tipp lehet a Vörösmarty tér, hiszen mint minden évben, idén is karácsonyi vásár van ott.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Azonban ez nem nekünk, hétköznapi embereknek van kitalálva, legalábbis ha az árakat nézzük. Olyan mérhetetlen drágulás tapasztalható a kinti piacon, hogy már akkor jobban jár az ember, ha felül a vonatra és kimegy Bécsbe, ott vásárol meg mindent.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Én megértem, hogy sokba kerül kibérelni azt a pár négyzetméternyi placcot és egységnyi idő alatt a legnagyobb hasznot próbálja meg bezsebelni az egyszeri vállalkozó, de na, mindennek van határa. Sosem fogom megérteni, hogy lehet egy adag főételt négyezer forintért műanyag tányérban odaadni. Ahhoz is pofa kell, hogy egy pohár gyenge minőségű forralt borért több mint ezer forintot kérjenek el. A sok megdöbbentő dolog egyike, hogy egy presszókávé ötszáz forintba kerül, ez már nem a nevetségesség határát súrolja, hanem valójában kész rablás.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Tiszteletlenség és pofátlanság a turistákkal és velünk, magyarokkal szemben ez, egyszerűen nincs épeszű indok arra, hogy ilyen árakon áruljanak kint ételt-italt, szuvenírt.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Nem azon kell sopánkodni, hogy sokan inkább Bécsbe mennek vásározni, hanem azon, hogy a pestin ilyen árak vannak. De nincs minden veszve, a vidéki kisvárosokban ezek a karácsonyi vásárok sokkal hangulatosabbak és még az árak is barátságosabbak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére