Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint kavarnak: megakadályozta a karanténban balhézó irániak kitoloncolását a Helsinki Bizottság

M. Kovács Róbert

2020.03.18. 14:45

A jog és az igazság nem mindig fedi egymást: a Magyar Helsinki Bizottságnak sikerült bírósági úton megakadályoznia, hogy a magyar állam kitoloncolhassa azokat a koronavírus-fertőzés gyanújával karanténba helyezett iráni diákokat, akik a magyar egészségügyi ellátást úgy köszönték meg, hogy törtek-zúztak a Szent László Kórházban. Lehet, hogy ideje lenne a különleges jogrend keretében a sorosista NGO-k tevékenységét is korlátozni?!

Nem igazán rémlik, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nevű, Soros György finanszírozását élvező „jogvédő” szervezet bármilyen aktív módon kivette volna a részét abból a munkából, amelyben a hatóságok és civil szervezetek dolgoznak, hogy a pusztító koronavírus-járvány terjedését sikerüljön hátráltatni, megakadályozni.

Honlapjukon egyetlen felvilágosító, otthonmaradásra buzdító bejegyzés sem található.

Azt viszont büszkén jelentették be szerdán, hogy

sikerült megakadályozniuk a Szent László Kórházban karanténban tartott és mindezért őrjöngéssel köszönetet mondó iráni diákok kitoloncolását.

A sorosista NGO elnöke, Pardavi Márta nevével fémjelzett közlemény szerint:

„Az eddigi eljárások egyáltalán nem tisztázták, hogy valójában mi történt, és személy szerint kinek milyen szerepe volt az eseményekben. A hatósági dokumentumok ellentmondásosak és hiányosak.”

A Helsinki Bizottság szerint ebben az esetben kollektív büntetés történt, ami ellentmond az ártatlanság vélelmének.

Kedves Márta! Jogvégzett emberként talán hallott már a kollektív felelősség fogalmáról is, bár érthető, hogy az Ön által vezetett „jogvédő” szervezet narratívájába ez a kifejezés nem nagyon fér bele.

De folytassuk:

„Egyikük, egy fiatal nő segítséget kért a Magyar Helsinki Bizottságtól. Ő maga semmilyen rendbontásban nem vett részt, és eleget tett az utasításoknak” – írják.

Pardavi Mártának és kis csapatának vélhetően a „pszichikai bűnsegéd” kifejezésről is kellett hallania, az ilyen tevékenységet folytató személyek esetében a büntetőjog sok esetben

azt is büntetni rendeli, aki bizonyos jogellenes magatartásokba belenyugszik, vagy azt meg sem kísérli megakadályozni.

De a legszebb mégis ez a Helsinki Bizottság ez esetben sokkal inkább felforgató, semmint jogvédő tevékenységében:

„Tegnap ügyfelünk a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédjének segítségével a bíróságnál kezdeményezte az OIF kiutasító határozatának felülvizsgálatát. Úgy tudjuk, így tett a másik 12 diák is. (…) Ezért mindannyian azonnali jogvédelmet is kértek a bíróságtól. (…) Ma reggel tehát a 13 iráni diák nem szállt fel a katari gépre.”

Vagyis a jogvédő szervezetnek sikerült elérnie, hogy az egyébként minden kétséget kizáróan

bűnösnek ítélt rendbontókat se lehessen hazatoloncolni.

Engedjék meg, hogy gratuláljak ehhez az elképesztő teljesítményhez – na nem a jog, hanem az igazság nevében!

Már csak egy dolog jutott eszembe: vajon a különleges jogrend keretein belül arra nincs mód, hogy felfüggesszék az olyan szervezetek tevékenységét, amelyek a jog és igazság nevében a mostani kiélezett, járványveszélyes helyzetben kifejezetten felforgató és a közös védekezést akadályozó munkát végeznek?! Mert ha igen, akkor lassan azon se ártana elgondolkodni. Akármilyen visongást is csapnának utána...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére