Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még fizetnek is az autósok azért, hogy a Karácsony-félék szórakozzanak velük

Filipp Dávid

2020.09.01. 12:30

Autóval közlekedni nem olcsó mulatság, erre fel még el is lehetetlenítik.

Karácsony Gergely főpolgármesternek sikerült elérnie azt, hogy a Nagykörúton se haladni, se parkolni ne lehessen, mindezt azért, hogy a bicikliseknek a kedvében járjon. Abba ne is menjünk bele, hogy a konstans dugók mennyire károsak a környezetre, és az egysávosítás milyen hatásokkal járt (erről ITT írtunk korábban), de a zöld főpolgármestert láthatóan ez sem érdekli.

Van azonban egy másik szegmense is a történetnek, méghozzá az, hogy

az autósok mélyen a zsebükbe nyúlnak azért, hogy gépkocsival közlekedhessenek.

Adót és parkolódíjat fizetnek, legalább egy biztosítást kötnek a járműre, üzemanyagot vesznek, szervizelik az autót, ezért az a jutalmuk, hogy valakik a fejük fölött rájuk nézve kellemetlen döntéseket hoznak.

Arról nem is beszélve, hogy az autózás ott kezdődik, hogy jogosítvány szerez az ember százezrekért és megtanulja a KRESZ-t.

Ehhez képest a bringások semmilyen hivatalos okmánnyal nem kell rendelkezzenek azért, hogy két kerékre pattanva száguldozhassanak – sokszor baleset- és életveszélyesen – az autósok között.

A korábban gépjármű-közlekedésre használt útfelület kerékpársávvá történő minősítésével az új táblák, felfestések és rendelkezések mindenkire nézve kötelezőek, vagyis, aki az ezekben foglalt utasításokat megszegi, szabálysértést követ el, és ennek megfelelően büntetésre számíthat.

Persze ez baloldali nézőpontból dicséretes is, hiszen ezen keresztül szép bevételre tehetnek a szert a kerületek. A minap épp Rónai Egon, az ATV műsorvezetője nézett be egy behajtani táblát a Gyurcsány-párti polgármester Niedermüller Péter által megálmodott forgalmi változtatások miatt a VII. kerületben. 30 ezer mínusz.

„Hibáztam, igen. 30 ezer. Nem a táblánál állnak, hogy jelezzék, mostantól ez az agyrém ötlet tömbkerülésre késztet” – írta Rónai a Facebookon, ám azóta törölte a bejegyzést.

A biciklis kontra autós vitában is előjöttek Karácsony Gergelyék reflexei, akárcsak a szivárványos zászlók esetében,

mégpedig az, hogy megint a kisebbség pártjára állnak a többséggel szemben.

Májusi adatok szerint a Nagykörúton nagyjából 40 ezer személyautó haladt el ugyanakkora területen, mint napi közel 4 ezer kerékpáros. A hideg és rossz idő közeledtével ezek az arányok pedig garantáltan emelkedni fognak.

Továbbá Karácsony Gergely fel van háborodva azon, hogy vezetőváltás történt Színház- és Filmművészeti Egyetem élén. Hetek óta arról szól a fáma, hogy a diákok véleményét senki nem kérdezte meg. Mondjon bárki egy olyan helyet, ahol például a munkavállalók mondják meg, hogy ki legyen a főnök? Legutóbb az indexesek próbálták ezt meg, tudjuk mi lett a vége.

Szóval, ha ez zavarja Karácsonyt, akkor miért van az, hogy a biciklisávokról mindenkit megkérdezett a Soros által pénzelt szervezeteken keresztül, a Greta Thunberg-hívőkön át, csak épp azoknak a képviselőit hagyta ki az egyeztetésből, akik mindennapjait tényleg negatívan befolyásol a döntése,

mégpedig az autósokét.
De mint tudjuk, amit a jobboldalnak nem szabad, azt a baloldalnak mindenféle következmény nélkül lehet, sőt kell is! Mert másképp nem érzik jól magukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére