Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még egy mozgalom, még egy kampánydal

Schüller Márton Imre

2021.09.03. 12:05

Kezdődik lassan a választási kampány, mindenki begyújtja a rakétákat. A nyári politikai uborkaszezon álmos szendergéséből Karácsony Gergely mozgalma a reggeli torna ritmikus mozgásához illő dalával segít felébredni.

 

Magyarországon a zenés és táncos kampányperformance-ok komoly hagyományra tekintnek vissza a baloldalon. Az elmúlt harminc évben számos kísérlet történt arra, hogy valamiféle bizarr választás előtti diszkóhangulatot teremtsenek. A legemlékezetesebb talán az MSZP Igen, igen című remekműve volt, amely Gyurcsány negédes vigyorát egy életre beégette minden generáció lelkébe.

Na, de térjünk a lényegre, a baloldal új messiásának mozgalma is megörvendeztette a nagyérdeműt. Precizitásukat jellemzi, hogy a dal pont olyan lett, mint Karácsony Gergely. Bárgyú és erőtlen.

A szöveg a popzenei slágerek kötelező igénytelen semmitmondását hozza.

Gyere te is, ültess el egy fát, építsünk egy boldogabb hazát”

– hallható már a nóta első versszakának elején. Csak azt nem értem, hogy a kedves művészek hogyan nem veszik észre, hogy a főváros nem zöldebb lett az elmúlt két éveben, hanem sokkal inkább visszademszkysedett.

Ha Karácsony vezetéséről kellene dalt írni, inkább valami ilyen szöveget tudnék elképzelni:

Gyere, szereljünk le még egy kukát, ha a dugóban ülsz, kell még egy biciklisáv...

 

Ezután már nosztalgiától párás szemmel gondolok vissza arra, amikor Schmuck Andor fakadt dalra Budapest iránt érzett szerelme jeléül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére