Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maszatoskezű Gréczy Zsolt megint Orbánt gyalázza

Horváth K. József

2022.05.13. 17:10

Maszatoskezű Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció politikusának kár volt azért visszacsimpaszkodnia a parlamentbe, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta. Hogy rutinszerű félrevezetéseivel továbbra is vakítsa az embereket, mint tette minapi felszólalásában.

 

Mielőtt ATV-s fellépésében rátért volna alapmantrájukra, hogy megélhetési válság kopogtat az ajtón, s jó lenne, ha kormány erre odafigyelne, leszögezte, hogy „Az a Demokratikus Koalíció álláspontja, hogy nem szabad és nem demokratikus választások vannak Magyarországon.”
Ha ez így lenne – bár számos nemzetközi ellenőrző szervezet igazolta nyilvános jelentésében ennek az ellenkezőjét – akkor Gréczy Zsolt nem szólalhatott volna föl az Országgyűlésben, mert egyáltalán mandátumot sem kapott volna. Demokratikus alapok nélkül ugyanis parlament nem létezik. S miután a Demokratikus Koalíció vezette baloldal lényegében egyöntetűen – megerősítve az Alaptörvény legitimitását – letette az esküt, innentől kezdve lehet a kedvenc közhelyekkel kitölteni az adásidő egy részét, de ezt még annyira sem veszik komolyan a nézők, mint korábban. Ezt a baloldal tovább csappant szavazóinak száma ékesen bizonyítja.

 

Még alig több mint egy hónap telt el a választások óta, de egyes mérések szerint a Mi Hazánk már átvette a vezetést az ellenzéki térfélen, s a baloldal vezető ereje, a DK is alácsúszott a 10 százaléknak.

Ha Gréczy Zsolt felszólalásából indulunk ki, akkor a visszaesés egyáltalán nem meglepő. A televízióban ugyanis azzal riogatta a nézőket, hogy megélhetési válság fenyeget, amiről szerinte a kormány nem vesz tudomást. „A kormány úgy tesz, mintha ez a probléma nem létezne.”

És akkor mondja a harmatgyenge mantrát arról, hogy rekordméretű a költségvetési hiány, meg az elszabaduló külkereskedelmi deficit, az emberek pedig egyszerűen nem tudnak úgy bemenni a közértbe, hogy ne szörnyülködjenek az egyre magasabb árak miatt.

 

Ugye mintha szándékosan Gréczy megfeledkezne a háborúról, s már a világjárvány következtében elindul világméretű inflációs cunamiról, ami az USA-t ugyanúgy sújtja, mint Németországot. Lazán átlép azon komoly körülményen, hogy az emelkedő árakból a magyar lakosság azért érez lényegesen kevesebbet, mert a kormány rögzítette az üzemanyagárakat és hatósági árassá tette néhány alapvető élelmiszer árát.

Gréczy Zsolt sanda mosolyt eresztett meg az arcán, amikor a pénzromlás mértékéről szólt, mint aki lesajnálja a kormányt, mert ők, az okos gyurcsányisták ennél sokkal jobb módszert vezettek volna be.

S itt újból bedobta a Jolly Jokert, az alapvető élelmiszereket érintő áfacsökkentést sürgetve, amelyet még soha eddig ember nem vett észre, mert a kereskedők – tisztelet a kivételnek – mindig lenyúlták a hasznot. Hiába csökkenne tehát az áfa akár nullára, az árak ugyanolyan szinten maradnának, mint a hivatalos csökkentés előtt voltak.

 

Szóval a jobboldalon való gúnyolódás, a több mint 3 milliós többség lenézése, Orbán gyalázása továbbra is megmaradt. Mint ahogy az is, hogy a baloldal semmi kézzelfogható megoldást nem képes javasolni a gazdasági válság elkerülésére.

Sőt. Inkább nyilvánvalóan rosszat akar a magyaroknak azzal, hogy egyáltalán nem lép föl határozottan Brüsszel azon törekvéseivel szemben, hogy az Oroszországgal kapcsolatos energetikai szankciókat bevezesse.

Amely ellen Orbán Viktor foggal-körömmel küzd. Azért repült szélsebesen Ursula von der Leyen uniós bizottsági elnök Budapestre, hogy meggyőzze a magyar kormányfőt a brüsszeliták akaratának helyességéről. Ha sikerrel járt volna – mint ahogy nem –, akkor pillanatok alatt 7–800 forint lenne a benzin és a gázolja ára, ami aztán tovább növelné a pénzromlást a gazdaság legkülönbözőbb ágaiban.

 

A kormány tehát egyáltalán nem tesz úgy, mintha ez az égető probléma nem létezne, sőt. Ellentétben a DK álláspontjával, amely nemcsak rosszat akar a magyaroknak, támogatva Brüsszel inflációt generáló tervét, hanem ráadásul még magát akarja jó színben feltüntetni mondván, hogy ők a magyarok igazi barátai.

Kösz, Zsolt! Gyere holnap is az ATV-be. Mutasd be nap mint nap, hogy a gyurcsányisták semmit nem változtak.

A Holdról is látható választási kudarc után sem a magyarok életszínvonalára akarnak vigyázni, hanem változatlanul arra törekednek, hogy betolják az arcukba azt a cumit, amit ők már 12 éve nem akarnak bevenni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az EU véglegesítette az orosz finomított kőolajtermékek vasárnaptól érvényes árplafonját

Véglegesen jóváhagyta az Európai Unió Tanácsa szombaton az Oroszországból származó vagy onnan exportált finomított kőolajtermékek árplafonjáról szóló megállapodást, amely február 5-én, vasárnap lép érvénybe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére