Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay mosakodása zsidóügyben és a fradisták testtartása

Horváth K. József

2022.01.15. 13:30

„Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben” – írta válaszában Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke Márki-Zay Péternek, aki a múlt vasárnapi Facebookon közölt videóüzenetében mosakodásképpen a zsidóságot is megemlítette.

Most három nyilatkozatot teszek egymás mellé. Az eredetit, Márki-Zay-ét, Szabó Györgyét és Kubatov Gáborét, akit a Fradi elnökeként idézünk.

Márki-Zay nyilatkozatához az apropót Veszprémy László Bernát egy, a Times of Israel hasábjain megjelent írása adta, amelyben a szerző azt sorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Így például Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével, a jobbikos Bíró Lászlóval, aki tetűcsúszdásoknak nevezete a zsidókat és – a Mindenki Magyarországa Mozgalma révén pedig – a szintén jobbikos Rig Lajossal, aki a cigányokat a zsidók biológiai fegyverének nevezte.

Márki-Zay úgy mentegette magát, hogy a Jobbik azóta megváltozott…

Aztán – eléggé el nem ítélhető módon – szóba hozta a már elhunyt Arthur Finkelsteint — a Fidesz korábbi kampánytanácsadójáról –, hogy akiről csupa negatív jelzőt sorolt, pedig, ugye halottról jót, vagy semmit: „antiszemita, zsidó, homofób, meleg”. Kiemelte továbbá: Finkelstein szerinte abszolút gátlástalan ember volt, antiszemita kampányokat segített, melegházasságban élt, homofób kampányokat vezényelt le.

És akkor jött a teljesen megmagyarázhatatlan megjegyzése: „A Fideszben van néhány zsidó is, bár elég kevés.”

Most jöjjön a mazsökös Szabó György reakciója: „Amikor Finkelstein urat említette, mint antiszemita zsidót, vajon eszébe jutott-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? Hiszen nincsenek rosszabbak, mint az öngyűlölők. Bár ezt ön is jól tudja, hiszen nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök-jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta bal oldalán. (…) Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen mint ahogy ebből a levélből is kitűnik, a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben.”

És végül, de nem utolsó sorban idézzük Kubatov Gábor Fradi-elnököt, aki ebben a felelősségteljes pozíciójában tíz év kemény munkájával bebizonyította, hogy a legnépszerűbb magyar csapat szurkolóinak milyen a testtartása a témában. Újévi köszöntőjében felidézte: „Európa tíz legjobb szurkolói csoportja közé választották a mi Ultráinkat. (…) A Maccabi Tel Avivval játszottunk itt egy meccset. Az egész világ azt figyelte, lesz-e valami kivetnivaló a szurkolásban. Egy szó sem volt. Ahol egy olyan sztár van, mint a Tóth Potya István, az a klub eleve nem lehet kirekesztő.”

Hogy ki az a Tóth Potya István? A budapesti Dohány utcai zsinagóga udvarán, a Wallenberg emlékparkban található márványtábla tanúsága szerint immár az FTC legendás játékos-edzője, Tóth Potya István (1891-1945) is szerepel azok között, akik a vészkorszakban zsidó életeket mentettek.

Kommentár helyett ismételjük meg Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnökének kérést Márki Zay Péterhez: „Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében.”

Budapest, 2021. február 16.Tóth István unoka, valamint Tóth Krisztina és ifj. Tóth István ükunokák (b-j) a mártírhalált halt Tóth Potya István labdarúgó, edző halálának 76. évfordulóján az abból az alkalomból tartott megemlékezésen, hogy az üldözötteket mentő játékos neve felkerült a Wallenberg Emlékparkban az embermentők márványtáblájára 2021. február 16-án.MTI/Szigetváry Zsolt

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére