Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay lejtmenetben

Szűcs Gábor

2022.02.19. 12:30

Hiába minden próbálkozás, lassan a fél ATV stábja ott van Márki-Zay Péter sarkában, résen állva, hogy mikor kell cenzúrázni a hódmezővásárhelyi kapitányt, mielőtt újabb társadalmi csoportot venne célba és sértene vérig valamilyen alaposan átgondolt, lenéző és gonosz megszólalásával. Még a Péterfi-Simon páros sem elég ahhoz, hogy megállítsák az elszabadult hajóágyút, aki szép lassan leszalámizza a saját szavazótáborát. Csak így tovább!

 

Márki-Zay Péter és az őt kapitánnyá kinevező Gyurcsány Ferenc által irányított baloldal támogatottsága az előválasztás óta konstans csökken. A Századvég közvélemény-kutatása szerint tavaly októberben még a válaszadók 42 százaléka pozitívan vélekedett Márki-Zay Péterről, mára azonban ez 33 százalékra csökkent, míg azoknak az aránya, akik kedvezőtlenül vélekednek a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről, ugyanezen időszakban 47 százalékról 62 százalékra növekedett.

A gyermekei számát is eltévesztő hódmezővásárhelyi polgármester politikai családja sem lehet túl büszke az elmúlt hónapokra (na jó, valójában az elmúlt húsz évre). Idén már hat kutatócég, a Závecz, a Reál PR, a Társadalomkutató, a Republikon, az Alapjogokért Központ és az IDEA tette közzé az aktív szavazók pártpreferenciáit szemléltető mérését. Az hatból öt a kormánypártok győzelmét prognosztizálja, a legnagyobb arányban a Reál PR (54-41), a legkisebb arányban pedig a Závecz (49-46). Az egyetlen, amelyik „döntetlent” (47-47) mért, a Republikon Intézet. Megijedni azonban nem kell, utóbbi az a komolyan vehető szervezet, amelyet Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára, Horn Gábor vezet kuratóriumi elnökként, és amelyik 2021 novemberében képes volt azt „kikutatni”, hogy Orbán Viktort a felnőttek 12 százaléka, tehát nagyjából egymillió ember még csak nem is ismeri, így Márki-Zay sokkal népszerűbb nála.

A nemzetellenes oldal támogatói csökkenő számának több oka is lehet. Ezek közül az egyik a koronavírus-járványt és a vakcinabeszerzést is európai viszonylatban jól kezelő, a gyermekek védelmét első helyre tevő magyar kormány stabil és kiemelkedő teljesítménye, a másik a baloldal rendre bebizonyosodó alkalmatlansága, a harmadik pedig a magyarországi kommunistákat és fasisztákat is képviselő ellenzék kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter, illetve az ő világraszóló böszmeségei. Kevesen tudják magukat úgy lejáratni, mint az ellenzéki előválasztásnak nevezett színjáték győztese, mégis ő nevez másokat ostobának és aberráltnak. Mindezek mellett alkoholistának és tudatlannak állítja be a vidékieket, lenézi a nőket, zsidókat listáz, cigányokat aláz meg „tesózással”, valamint fogyatékosokba rúg bele. Ez egy olyan bűnlajstrom, amit már nem lehet jóvá tenni. Úgy is mondhatnánk, Péter, hogy nincsen sok választásod. Azért nincsen, mert... majd a főnököd befejezi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére