Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay korrupciós kampánya élén belelépett a gereblyébe

Horváth K. József

2022.02.21. 16:20

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Azaz Jupiter, a vélelmezetten isteni lény kiváltságos, azt tehet, amit akar.

 

Mindez a nagyhangú korrupcióellenességgel kampányoló Kapitányról jutott eszembe, aki szereti önmagával kapcsolatban a Messiás-hasonlatokat. Akinek úgy szegődtek a nyomába kommunikációs „apostolai” – Péterfi Judit és Simon András –, hogy eldobtak mindent és követik őt. Jó tanítványként viselik azt a kékszalagot is, amelyet Márki-Zay az elszámoltatás és a korrupcióellenesség jelképeként tűzött a gallérjára.

Csak hát ahogy a Gyurcsány-klón esetében szinte kivétel nélkül, ez esetben is van egy kis bökkenő. Miközben ugyanis a Kapitány folyamatosan korrupcióval, lopással vádaskodik, addig egyetlen konkrét ügyet sem tudott még felmutatni ennek alátámasztására.

A „kisökrök”, akik lennénk mi, választók, akiknek ugye a nagy istenséghez képest semmit nem szabad, elhűlve nézik, hogy akarta például korrumpálni Márki-Zay Péter a Kutyapártot, hogy lépjen vissza a választásokon való indulástól, javítva ezzel a hatpárti gyurcsányista szivárványkoalíció győzelmi esélyeit. Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke elmondta a HitRádióban, aztán az ATV-ben megerősítette, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arra tett neki ígéretet, hogy igyekszik elintézni a szövetséges pártoknál, hogy egy befutó listás helyet adjanak a Kutyapártnak. Ez nem tegnap történt, hanem még tavaly októberben, ami azért érdekes, mert Kovács Gergely kijelentését Márki-Zaynak négy hónap elteltével sem sikerült cáfolnia.

Más kérdés, hogy mennyit ér a Kapitány cáfolata, s mennyit Kovács Gergely kijelentése. Kettőjük szavahihetősége között ugyanis zongorázni lehet a különbséget, s egyáltalán nem a baloldali miniszterelnök-jelölt javára.

Szóval Márki-Zay szabadon korrumpálhat, ország-világ láthatja, és semmi bántódása nem esik miatta, miközben akivel kapcsolatban korrupciós gyanúnak még az árnyéka sem látszik, azt ezerrel lehet alaptalan kijelentésekkel vádolni. Sőt kampányt alapítani rá.

Mindez teljesen megegyezik a baloldal azon hantahadjáratával, amit a korrupció magaslováról Márki-Zay előtt is csiripeltek már a Gyurcsány-madarak. Ahogy történt ez a minap az ATV-ben, ahol Deutsch Tamás az Eurostat adataival két fordulóban is ráhúzta a vizeslepedőt a meglehetősen erőszakos, de Márki-Zayt mégis oly negédesen kérdező Szöllősi Györgyire.

A műsorvezető ezredszerre vette elő a baloldali politikusok és kérdezők egyik kedvelt vesszőparipáját, a magyar ügyészség és az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) kapcsolatát.

Deutsch azonban elmondta, hogy a brüsszeli és a magyar baloldali állítások szerint „Magyarországon az ügyészség úgy működik, hogy az OLAF feltár szabálytalanságokat Magyarországot illetően az Európai Uniós pénzek felhasználása kapcsán, vádemelési javaslatot fogalmaz meg és bezzeg az ügyészség – idézem az Európai és a magyar baloldal rágalmait – védelmezi az uniós pénzeket szabálytalanul felhasználókat és ejti az ügyeket. A tény ezzel szemben az, hogy az Unióban a tagállamok ügyészségei az OLAF által tett vádindítvány-javaslatokat átlagosan 37 százalékban fogadja el. A magyar ügyészség vádemelési aránya 67 százalék.” Tehát közel kétszer vagyunk jobbak az uniós átlagnál. Mint ahogy az is kiderült, szintén az Eurostat adatai alapján, hogy 2015–2019 között hazánk azért kapta a legtöbb pénzügyi korrekcióra vonatkozó ajánlást az OLAF-tól, mert a 4-es metró több mint 500 milliárd forintos beruházásából – az OLAF vizsgálata szerint – a 150 milliárd forintot is meghaladja a csalással érintett összeg. Deutsch rámutatott: „a Gyurcsányék által elkövetett stiklinek az árnyéka itt van, mert a 150 milliárdos csalási összeg még sok évig beszámít a magyar mutatók kiszámolásában.”

Ezért most éppen a Gyurcsány-kormány idején elkövetett súlyos visszaélések ártanak Magyarország csalási rangsorban betöltött helyének, miközben napjainkban a magyar baloldal képviselői háborodnak föl azon, hogy milyen rossz pozícióban van Magyarország az OLAF-listán.

Márki-Zay pedig egyenesen kampányt épít a korrupcióra, miközben 1.) bizonyítéka nincs rá, 2.) ő maga személyesen megy oda Kovács Gergelyhez, hogy biztos parlamenti hellyel korrumpálja őt, ha nem indul a Kutyapárt a hatpárti koalícióval szemben a választáson.

Egy istenségnek persze mindent szabad. Még azt is, hogy kommunistákat és fasisztákat képviseljen, hogy Jézust baloldalinak nevezze, hogy a vallásos embereket is megtévessze saját hatalmi törekvései érdekében.

Meg az is, hogy pofátlansága okán önszántából lépjen bele a gereblyébe. Egyre többen nevetnek rajta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére