Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay karja mellett az agya is sérülhetett

Szűcs Gábor

2021.12.24. 13:25

Mint az ismeretes, Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje pár napja eltörte a karját. Bár senki nem volt rá kíváncsi, mégis megosztotta a nagyvilággal. Arról viszont elfelejtett beszámolni, hogy a fejét is erősen beüthette valahová, ugyanis akkora böszmeséget sikerült közzétennie a Facebookon, aminek a megírásához kóros elmeállapot, de minimum súlyos agyrázkódás szükséges.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott egy általa közzétett, Novák Katalint ábrázoló fotó leírásában, hogy a (december 31-ig kormánytag) miniszter asszony „Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak. Az államfői tisztség esetén a jelölttel szemben alkotmányos követelmény, hogy pártok felett álló, a nemzet egységét kifejező, köztiszteletben álló személy legyen. Novák Katalin ezzel szemben a Fidesz nemrég leköszönt alelnöke.”

Nos, az idézett pár mondat rendkívül sok sebből vérzik:

  • Egy államfőnek nem kell mindenképp, állandóan szembe menni a miniszterelnökkel és a kormánnyal, amennyiben azok, illetve a parlament mindent jogszerűen csinálnak, és a releváns jogforrásoknak megfelelően alkotnak jogszabályokat.

  • A köztársasági elnök az Alaptörvény szerint valóban kifejezi a nemzet egységét, azonban a Márki-Zay Péter által felsorolt további kritériumokat nem tartalmazza a nemzeti alapokmányunk – nem mintha ettől függetlenül Novák Katalinra ne lenne igaz a „köztiszteletben álló” jelző, november óta pedig nem a Fidesz alelnöke.

Egy prominens fideszes politikusról, akinek semmilyen botránya nem volt, aki egy olyan pártnak a tagja, amelyet a nemzet fele támogat, és akinek a nevéhez az Európa-szerte irigyelt családvédelmi és -támogatási programok kötődnek, azt állítani, hogy nem képes kifejezni a nemzet egységét, hazugság. Aki erre alkalmatlan, az nem más, mint ezen vádak megfogalmazója: Márki-Zay Péter. Ő az ugyanis, aki 2018-ban úgy fogalmazott: „Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül...” Aki a vele egyet nem értőket akasztással fenyeget, az nagyon mást akar, mint egységes nemzetet. A jelenleg Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét betöltő politikus a 2018-as kampány során nemcsak a kormányzat tagjait, de a kormánypárti szavazókat is megfenyegette, amikor azt mondta: „a kormányt akkor is eltakarítjuk, ha ez holnap estére nem következik be, senki ne legyen nyugodt a fideszesek köréből.” Márki-Zay Péter 2021 februárjában, a járványhelyzet kellős közepén pedig arról elmélkedett az ATV-ben, hogy a tanárok és az orvosok radikális sztrájkmozgalmával „térdre lehetne kényszeríteni” az Orbán-kormányt. A legfrissebb, szélsőséges megszólalása a baloldali miniszterelnök-jelöltnek az volt, amikor arról beszélt, hogy a választók, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt, olyanok, mint sötétben tartott, trágyával etetett gombák. Micsoda köztiszteletben álló, a nemzeti egység megteremtésén fáradozó politikus!

Ha majd az ellenzék kormányfő-aspiránsa csak tizede annyit letett az asztalra, mint Novák Katalin, akkor – talán – lesz morális alapja ilyesfajta kritikával illetni őt. Addig pedig csak járkáljon panaszkodni az áruló elvtársairól az ATV-be...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére