Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay ismét a Financial Times propagandahasábjain

Szűcs Gábor

2021.11.11. 13:40

Interjú a CNN sztárpropagandistájával, Christiane Amanpourral hódmezővásárhelyi polgármesterként. Nem rossz, de hol van ez a három Financial Times-interjúhoz képest huszonöt nap alatt?!

Úgy látszik, a nyugati balliberális elit kijelölte Márki-Zay Péter legfőbb kommunikációs csatornáját, ami a Financial Times lesz. Nemcsak szerény választás, de bölcs is, hiszen vélhetően magyarok milliói forgatják az egyébként előfizetéshez kötött angol nyelvű lapot.

A színvonalas propagandából a színvonalat mellőző Financial Times az alábbi címmel kezdte a legújabb, már-már hetente megjelenő Márki-Zay-cikket: „Rendszerváltást ígér a magyar ellenzék vezetője, ha legyőzik Orbánt”. A brit lap büszkén közli, hogy az ellenzék győzelme után, amit ugyebár a baloldal 2014 óta folyamatosan vizionál, és a választók helyett igyekszik eldönteni, az új miniszterelnök „hatvan napon belül népszavazással fogja módosítani az alkotmányt, valamint visszaállítja a fékek és egyensúlyok rendszerét”.

Nézzük elsőként a problémákat a felvetéssel:

  • Márki-Zay Péter csak egy közjogilag teljesen irreleváns, semmilyen jogszabály által nem rendezett, még csak intézménynek sem nevezhető „házi vetélkedőn” került a dobogó legmagasabb fokára. Senki nem kiáltotta ki őt az ellenzék vezérévé, sőt úgy volt képes mindössze 43-57 arányban „legyőzni” Dobrev Klárát, hogy öt ellenzéki párt támogatását bírta, míg Gyurcsány Ferenc felesége mögött „csak” a Demokratikus Koalíció állt.

  • Magyarország Alaptörvénye 8. cikk (3) bekezdés a) pontjának kógens rendelkezése közérthetően fogalmaz, amikor kimondja, hogy nem lehet országos népszavazást tartani az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről. Tehát a baloldal legújabb bábja vagy összeszed legalább 133 képviselőt, aki támogatja nemzeti alapokmányunk megváltoztatását, vagy kénytelen lesz a parlament által tíz éve elfogadott, mindenek felett álló jogforrás alapján vezetni az országot. Bár tény, hogy Márki-Zay a Financial Times-interjúban – egy vélhetően higgadt pillanatában, hosszas megfontolás után – megígérte, hogy ezt a tervét akkor is véghez viszi, ha meg kell szegnie az alkotmányt, illetve ha ezzel jogi és politikai válságot idéz elő. Micsoda kilátások. Érdemes megjegyezni, hogy sem a brit lap, sem a nemzetközi baloldali hálózat nem határolódott el tőle. A célért mindent, igaz, elvtársak?

A nyugati propagandagépezet fénylő csillaga az interjút követően felsorolta a szokásos érveket a negyvenkilenc éves polgármester mellett, aki – ugyebár – hétgyermekes, katolikus, konzervatív, tehát valódi Orbán-alternatíva (igaz, a miniszterelnök református), újonc, vagyis őt még nem fertőzte meg a „politika korrupt világa” (csak le ne tüsszentse a Gyurcsány-kormány valamelyik tagja a nagy összeborulás során), illetve az előválasztási kampányát csekély összegű magánadományokból finanszírozta.

A Financial Times szerint „miután kiütötte a versenyből a nála jóval ismertebb politikusokat, meggyőzte a javára történő visszalépésről Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt, és fölényes győzelmet aratott Dobrev Klárával szemben”. És akkor itt öntsünk tiszta vizet a pohárba! Karácsonyt legfeljebb a saját alkalmatlansága, hazugságai és a reggel tíz órai napindító kávé ütötte ki, meggyőzni pedig nem kellett, mert a közvélemény-kutatásokat nézve számára az egyetlen menekülési opció a csúfos vereség elől a visszalépés volt. Dobrev Klárát pedig az 5-1 arányú párttámogatás mellett sikerült korántsem fölényesen „legyőznie”. Arra azonban már Gyurcsány Ferenc is figyelmeztette a polgármester urat, hogy akié a parlamenti helyek többsége – a baloldalon ez a DK –, azé a döntő szó.

A kicsit sem pártos hangvételű cikkben csak úgy bedobják az alábbi mondatot Márki-Zay Péterről: „Folyékonyan beszél angolul, franciául és németül.” Ez aztán minden politikai kvalitás alfája és ómegája! Bízunk benne, hogy a baloldali propaganda ilyen magasröptű, kicsit sem átlátszó állításokkal készül a választásokra is, ebben az esetben ugyanis a „politikai újonc” karrierje csak Hódmezővásárhelyre korlátozódik, legalábbis a legközelebbi helyhatósági választásokig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére