Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Horváth K. József

2021.10.19. 18:00

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

 

És mikor? Ugyanabban az időben, amikor a Békemenet a Műegyetem elől elindulva megtölti az Astoria környékét, hogy továbbhaladjon az Erzsébet térig. Sokan nyilván a Rákóczi úton fognak csatlakozni, akiknek szükségszerűen el kell menniük a gyurcsányisták ünneplésre készülő gyülekezete mellett. Biztosra vehető, hogy Orbán Viktor fél négyre tervezett beszédét az Astoria környékén rengeteg kormánypárti csoport fogja hallgatni. Egyszerűen azért, mert a sokadalomtól nem tudnak közelebb jutni a színpadhoz. A két eltérő értékrendet valló tömeg tartós egymás melletti jelenléte elkerülhetetlen. Tessék mondani, mi szükség van erre?

Márki-Zay Péter avatta be a nyilvánosságot a gyurcsányisták október 23-ai tervébe az ATV-ben. Azt mondta: „A sebek begyógyítására nem lesz jobb alkalom, mint az október 23-ai közös ünneplés. Azt szeretnénk, ha a 106 közös jelölt, a hat párt és a civilek együtt ünnepelnének. A miniszterelnök-jelöltek mindegyike együtt, egymás kezét megfogva kiállna egy közös színpadra Budapesten szombat délután.

Csatlakozom ehhez, ennek szervezését már megkezdték, a területhasználati engedély már megvan, tehát le van foglalva a helyszín. A Rákóczi úton, a Síp utca környéke, tehát az Astoria és a Blaha Lujza tér között. És természetesen az ugyanebben az időpontban várható Békemenettel nem szeretnénk semmilyen konfrontációt a békés együttélés jegyében.”

Hajmeresztő arcátlanság! Úgy is fogalmazhatunk: nyílt provokáció.

Tessék mondani, miért nem lehetett ezt az ünnepséget mondjuk délelőttre vagy a város egy másik pontjára szervezni? A Békemenet helyszíne, időpontja hetek óta ismert. Miért kell ellentétes politikai nézeteket valló embereket egymás közelében felsorakoztatni „a békés együttélés jegyében” ezen a piros betűs nemzeti ünnepen? Amely annak is az évfordulója, hogy 15 évvel ezelőtt véres eseményekbe torkolló összetűzések voltak a Gyurcsány által anonimizált rendőrök a békés tüntetőkkel szembeni erőszakos fellépése miatt.

Csak emlékeztetnék rá, hogy még a Rákóczi úton is akadt volna sokkal biztonságosabb helyszín. Például a Blahán. A Síp utca ugyanis a Blaha Lujza tér felől nézve a Károly körúthoz legközelebb eső keresztutca. A lehető legrosszabb, legveszélyesebb helyszín. Tehát az emberek szükségszerűen össze fognak érni.

Miközben tehát a Békemenet résztvevői babakocsikkal, karon ülő gyerekekkel vonulnak végig az útvonalon, a gyurcsányista Márki-Zayék pusztán a helyszín megválasztásával a provokáció esélyét sem zárják ki.

Márki-Zay első érdemi intézkedése lehetett volna, hogy a baloldal nagygyűlésében és a Békemenet résztvevőinek esetleges, véletlenszerű összeakadásában rejlő veszélyt érezve ennek még az esélyét is elkerülje. Ő azonban egyáltalán nem gondol erre. Vagy ha gondol, s nem tesz ellene, akkor egyéb gazságokra is képes. Mondván, történjen, aminek történnie kell, vagyis a lovak közé dobja a gyeplőt. S ha balhé van, akkor nyilván azonnal a kormányt kiáltja ki felelősnek.

Azt nem tudni, hogy hivatásos provokátorokról gondoskodtak-e. Bár ha belegondolunk, hogy Gyurcsány az egyik vidéki lakossági fórumon indulattól vöröslő fejjel teremtett le egy szerinte nem helyesen viselkedő békés jelenlévőt, vagy Jakab Péter testőre szorítófogással vitte földre a kutyát sétáltató vidéki polgárt, akkor a rossz főnöki példák könnyen ragadósak lehetnek a baloldali gyűlésezők számára.

Mondjuk ki, hihetetlen felelőtlenség a baloldal részéről a saját nagygyűlésüket az Astoria mellé szervezni.

A Békemenetből eddig hetet szerveztek, a szombati lesz a nyolcadik. Az eddigiek kivétel nélkül békésen, a polgári Magyarországhoz, a nemzethez méltón módon, egy hangos szó elhangzása nélkül zajlottak le. Senkinek nem jutott eszébe ellenrendezvényt szervezni a közelébe. Márki-Zay idejében azonban ezt már nem sikerül elkerülni. A friss balos miniszterelnök-jelölt ennél gyurcsányosabb megoldást ki sem találhatott volna.

Isten óvjon bennünket attól, hogy Márki-Zay már első hivatalos miniszterelnök-jelölti megjelenésekor felzárkózzon szoros politikai szövetségese, Gyurcsány Ferenc 15 évvel ezelőtti értelmetlen véres terrorjához.

Sajnos az oda vezető úton az első rossz lépést már megtette...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére