Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már nem elég a gól a győzelemhez

Jánosy Károly

2021.07.18. 13:20

Lehet, hogy hamarosan már nem számít, ki, hány gólt lőtt a futballpályán? Szigorú ítészek döntik majd el, ki nyert? A gólok száma helyett a csapatokban helyet kapó színes bőrű vagy a nem hagyományos nemi identitással rendelkezők száma lesz a mérvadó? Az Economist írása nyomán baljós focijövő képe rajzolódik elénk.

A brit lap hét végi írásában azért fanyalog a szerző, mert az angol-olasz Európa-bajnoki döntőben az volt a legfeltűnőbb, hogy Roberto Mancini szövetségi kapitány egyetlen színes bőrű játékosnak sem szavazott bizalmat, pedig a sokszínűség sikert hoz a sportban. Ergo: az olasz győzelem veszteség volt a multikulturalizmus számára. A közösségi oldalakon állítólag sokan szóvá tették a színes bőrű labdarúgók hiányát, s persze azt, hogy az olaszok a játékosokra bízták a „térdelési szertartás” elfogadását vagy elutasítását. Az Economist szerint a meccs nem csak a fociról, de a politikáról is szólt.

Példátlan eset. Miden jó érzésű szurkolónak tüntetni kellene az UEFA székháza előtt, hogy a válogatottakban legyenek megadott mértékű bevándorló kvóták. Mint a filmvilágban, amelyben manapság egyetlen produkció sem nyerhet Oscart-díjat, amelyikben nincs a szereplők között színes vagy fekete bőrű, homoszexuális, és vagy éppen transznemű színész. Egy igazi polkorrekt futballmeccsen pedig – az esélyegyenlőség jegyében- a fehér bőrű játékosoknak kétszer kellene a hálóba találnia egy érvényes gólhoz, míg a színeseké duplán számítana.

Tanult barátomat idézve: a jövőben úgy kellene rendezni – például – a labdarúgó Eb-t, hogy elég lenne csak a nevezést beküldeni, s amelyik csapatban nincsen bevándorló hátterű játékos, azt azonnal kizárnák. Persze, amelyikben a legtöbb van, azé lesz a végső győzelem. Így még utazni sem kell, Greta Thunberg és elvtársai legnagyobb örömére. Eltűnnek az utcákról a részeg, falakat levizelő szurkolók. Foci nélkül szépen zöldellhet a pályákon a gyep, sőt, idővel méhlegelők is válhatnak belőlük. Megszűnnének a feszültségek: a térdepelt, nem térdepelt, fütyült vagy sem a himnusz alatt kérdése mind, mind feleslegessé válik.

Az Economist kiadta a jelszót: több politikát, kevesebb focit a stadionokba! A szünetben: Normalitás-Politikai korrektség 0-1, de a második félidőben lesz még idő a fordításra. Hajrá futball!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„A baloldali álhírekkel ellentétben szó sincs a magyar erdők kivágásáról”

„A baloldali álhírekkel ellentétben szó sincs a magyar erdők kivágásáról”

Mi igaz abból, hogy a kormány a magyar erdők teljes kivágásáról döntött volna? A válasz: semmi. Az ellenzék mégis hamis képet fest erről a médiában, ezzel pedig megpróbálnak a maguk javára rövid távú népszerűségre szert tenni.

A csehekhez még nem indult meg az orosz kőolaj a Barátság vezetéken

Magyarországba és Szlovákiába viszont már igen, a MOL közbelépésének köszönhetően.

Magyarországra is megérkezett a kőolaj a Barátság vezetéken

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság kőolajvezetéken, miután a Mol átvállalta az orosz fél által fizetendő tranzitdíjat. A belföldi ellátás a néhány napos szünet ellenére nem volt veszélyben, hiszen Magyarország több hétre elegendő tartalékkal rendelkezik – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) csütörtökön az MTI-vel.

Kijev félelme a téltől

Kijev félelme a téltől

A zaporizzsjai atomerőmű elfoglalása után nő a félelem Ukrajnában, hogy a fűtési infrastruktúrájuk komplett orosz kézre kerül vagy megsemmisül. Zelenszkij kormányának most az lenne a legjobb, ha a tél beköszönte előtt vége lehetne a háborúnak, ők ezt egy ukrán győzelemmel képzelik el.

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

Akár négynapos áramszünet is lehet januárban

Egész egyszerűen lekapcsolják az áramot és annyi, négy nap sötétség.

Még a tél és a hideg beállta előtt semmisítenék meg az oroszok harci kedvét az ukránok

Attól tartanak, hogyha tovább húzódik a háború, akkor Oroszország tönkre teszi az ország fűtési és energetikai infrastruktúráját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére