Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a Medián is kénytelen beismerni: a Fidesz áll nyerésre

Szűcs Gábor

2022.03.02. 16:40

Ma publikálta legújabb közvélemény-kutatását a Medián, amelyből kiderül: a magyarok a béke, a stabilitás és a nemzet pártján állnak, így a Fidesz-KDNP 49-43 százalékos arányban vezet a balliberális oldallal szemben. Ezen eredmény ismeretében pedig kijelenthetjük, hogy nincs olyan közvélemény-kutató, aki baloldali győzelmet prognosztizálna az idei országgyűlési választáson.

 

Hogy miért vezet már a baloldal iránt elkötelezett Medián szerint is hat százalékkal a nemzeti, polgári oldal, arra számos okot fel tudnánk sorolni: hatékony járvány elleni védekezés, gazdasági stabilitás és konjunktúra, nemzeti érdekek mentén történő politizálás, munkahelyteremtés, emelkedő bérek, valamint pragmatikus külpolitika. Van azonban még valami, amire a közvélemény-kutató céget vezető Hann Endre is felhívta a figyelmet:
„Nem hozott áttörést az ellenzéknek a kampány felpörgése, az első háborús hírek inkább a kormánypártokat erősítették.”

 

Hát persze, a kampányon nem segít, ha egy miniszterelnök-jelölt szinte minden társadalmi csoportot vérig sért. A háború kérdése már érdekesebb. Az ellenzék taktikázott, de ismét mellé lőtt. Egyszerűen nem képesek felfogni, hogy a magyarok zöme a nemzet érdekét tartja fontosnak, és nem ért egyet azokkal, akik nemzetközi szervezeteket és a globális nagytőkét kívánják kiszolgálni a haza kárára. Tehát nem értenek egyet a magyar(országi) baloldallal.

A háborúval kapcsolatban az ellenzéknek sikerült alul múlnia önmagát. Gyurcsány Ferenc „kapitánya”, Márki-Zay Péter magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, valamint képes volt olyan aljasságot állítani, miszerint „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában most háború van és emberek halnak meg.”, illetve, „ha Orbán Viktor nem akadályozza Ukrajna NATO-közeledését, akkor ez a háború ki sem tört volna.”
Ezeknek a vérlázító kifejezéseknek egyetlen pozitív hatásuk van: csökkentik a baloldal és növelik a polgári kormány támogatottságát.

 

Az ellenzék más politikusai sem restek, ha magyar- és magyar érdek-ellenes böszmeségeket kell állítani: Fekete-Győr András fegyvereket küldene Ukrajnába (annak ellenére, hogy korábban még az is zavarta őket, hogy fegyverkezünk), Dobrev Klára pedig azt írta Facebook-oldalán, hogy
„Miközben az EU minden vezetője félreérthetetlen szavakkal üzent Moszkvának, hogy a szabad világ nem hagyja büntetlenül ezt a háborús rémtettet, Orbán a háttérben továbbra is mindent elkövet a szankciók enyhítése érdekében.”

Hazugság hazugság hátán, amiket tényekkel lehet cáfolni. Mind Orbán Viktor, mind pedig Szijjártó Péter számtalanszor kifejezésre juttatták, hogy nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit, és minden szankciót, amiben egyetértés van az unión belül, támogatunk. Megjegyzendő, hogy február 28-án szavazták meg (többek között a Fidesz teljes EP-frakciója) az Európai Parlament Ukrajna elleni orosz agresszióról szóló 2022/2564(RSP) állásfoglalását.

 

A magyarok tehát két dologból biztosan nem kérnek: a hazugságból és a háborús uszításból. Deák Dániel szerint a most nyilvánosságra kerülő Medián számainál is jóval nagyobb Fidesz előnyt mutatnak a baloldal belső mérései. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint „már napok óta hallani, hogy a baloldal belső felmérései ennél jóval nagyobb, tíz százalék feletti Fidesz előnyt mutatnak, a Medián pedig direkt nem publikálta Márki-Zay személyes megítélésére vonatkozó adatokat, hiszen azok azt mutatják: a baloldali miniszterelnök-jelölt elutasítottsága nagyon magas és magával húzza a mélybe az egész baloldalt.”

Bárhogy is legyen, a lényeg a győzelem, egyébként a Fidesz-KDNP 2014-ben 45, 2018-ban pedig 45 százalékkal szerezte meg a parlamenti mandátumok kétharmadát.

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben – közölte pénteken a francia védelmi tárca.

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Biden ajánlatot tett Putyinnak a békéért, a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

Megfigyelő léggömböt észleltek az USA légtere fölött, elhalasztja kínai útját Antony Blinken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére