Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Majdnem sikerült korrekten lehoznia egy Soros-hálózatról szóló hírt a HVG-nek

888.hu

2018.03.19. 15:40

A kulcsszó ebben az esetben a MAJDNEM.

A külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszire hívott össze sajtótájékoztatót vasárnapra, mert állítólag van egy fontos hangfelvétel a Soros-hálózat berlini szervezetének tevékenységéről – írja a hvg.hu.

Az eredeti MTI-hírben még nem szerepel az "állítólag" szócska. Nem véletlenül, ugyanis a felvételen elhangzott mondatok valódiságát maga az érintett, Dénes Balázs erősítette meg. Biztos, ami biztos, az objektív HVG a szövegbe többször is belecsempészte az "állítólag" szócskát.

Egyébként erről a történetről van szó:

Soros embere uszította a német kormányt Magyarország ellen

A Civil Liberties Union for Europe (CLUE) civil szervezet a Soros-alapítványok kitartottja, magyarországi projektjeik el sem indulhattak volna a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatása nélkül. A szervezet a német külügyminisztériumnál lobbizott azért, hogy Németország avatkozzon be a Soros-szervezetek megregulázása miatt.

Dióhéjban: a Soros-alapítványok pénzén működő németországi "jogvédő" szervezet vezetője egy hangfelvételen arról beszél, hogy nyomást kell gyakorolni a német kormányra, hogy az nyomást gyakoroljon a magyarra. A terv célja, hogy rávegyék Magyarországot a Soros-hálózat elleni lépések feladására, visszavonására. Dénes Balázs, a sorosista szervezet vezetője ezt úgy kívánja elérni, hogy a Magyarországon levő német vállalatokon keresztül zsarolná meg a kormányt. (Ezek a vállalatok a felsorolás szerint az Audi, a Mercedes és a Bosch, amelyek több százezer embert foglalkoztatnak). Vagyis "jogvédelem" címén magyar emberek állásaival, megélhetésével játszanak, amikor saját érdekeiket akarják érvényesíteni. A felvételeken továbbá hallható, hogy Dénes elismeri: Sorossal 5 évvel ezelőtt egyeztetett arról, hogy Európában nem volt olyan szervezet, "amely kézben tudta volna tartani az EU-t" (sic!), és ezért a Soros-hálózat benyomul Európába. Dénes Balázs elismerte, hogy a felvételeken ő hallható, illetve hogy ezek a kijelentések valóban elhangzottak.
Csak egy kis lobbizás és nyomásgyakorlás?

"A Jerusalem Post egy hangfelvétel alapján arról írt, hogyan lobbizik a civil szervezetek jogait korlátozó magyar jogszabályok ellen egy a Soros-alapítvány támogatásával 2017-ben elindult nemzetközi szervezet (Civil Liberties Union for Europe - Polgári Szabadságjogi Szövetség Európáért) magyar vezetője, Dénes Balázs, aki korábban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnöke volt.

Dénes Balázs az izraeli lapnak megerősítette, ami a hangfelvételen elhangzik, és arra a kérdésre, legitim-e Németországot arra biztatni, hogy gyakoroljon nyomást Magyarországra és befolyásolja annak törvényeit, azt mondta, ha azok a törvények nem felelnek meg az Európai Unió irányelveinek, az uniós alapszerződésnek és az EU alapvető értékeinek, akkor ez egy opció. Az EU maga is eljárást folytat a civil szervezetek jogait korlátozó magyar jogszabályok miatt" – írta a hvg.hu.

Szóval nincs itt semmi látnivaló, csak egy kis lobbizásról és egy picike nyomásgyakorlásról van szó – gondolhatja a hvg.hu olvasója.

Kis lobbizás

A kis lobbizás azt jelentette ebben az esetben, hogy a német külügyminisztériumban befolyásos agytrösztöt próbált a céljai mellé állítani Dénes Balázs. Általában az ilyen agytrösztök a minisztériumok környékén a döntéselőkészítést segítik szakmai, szakpolitikai anyagokkal, vagyis érdemi (ennek nagysága esetenként különböző) ráhatással bírnak a döntéshozatalra.

Dénes maga is elismeri, hogy "...ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra". A sorosista Dénes Balázs ezt a szervezetet olyan tanácsokkal látja el, amely alapján szerinte hatásosan lehetne megzsarolni a magyar kormányt.

Kis nyomásgyakorlás

Ugyan kinek árthat egy kis nyomásgyakorlás?

Ebben a konkrét esetben a magyar munkavállalóknak, akik az említett német vállalatoknál dolgoznak. Ugyanis Dénes Balázs arra biztatta a német külügyet, hogy ezen vállalatok segítségével zsaroljon.

Ezzel végső soron magyar munkahelyeket veszélyeztetne. Mindezt azonban már a HVG-sek nem tartották fontosnak.

Terjeszkedő hálózat

Ahogy azt sem, hogy a Soros-hálózat milyen célok mentén nyomult be Európába az elmúlt években.

Amiért igazából felvettek az OSF-hez öt évvel ezelőtt, az az, hogy felismerték, hogy abban a pillanatban nem volt Európában olyan civil szervezet, amely kézben tudta volna tartani az EU-t"

– mondta Dénes Balázs.

A férfi a felvételen azt mondta erről a "kézben tartásról", irányításról, hogy "ez annak képessége, hogy harcoljanak bizonyos dolgok ellen [...] hogy irányíthassák az embereket, valamint kampányokat csináljanak és megfelelően tudjanak mobilizálni".

A hanganyag remekül rávilágít a Soros-hálózat kétarcúságára: míg jogvédőnek állítják be magukat, addig beleszállnak a nagypolitikába és jelen esetben két államot – Németországot és Magyarországot – akarnak egymásnak ugrasztani. Nem hiszem, hogy a jogvédelembe beletartozik az államközi zsarolás módszertanának átadása...
Futottak még

A mindig objektív index.hu-nak is sikerült becsempésznie cikkébe az "állítólag" szót. A Jerusalem Postban olvasható érdemi állításokat itt sem vázolták fel.

A 444-en sem az alaphírt, sem pedig Szijjártó reakcióját nem lehet látni.

A 24.hu megpróbálta gúnyosan lehozni az egészet, ezt a leadet sikerült a cikkhez csapni: "
Harcról harcra megy előre a külügyminiszter, aki most egy izraeli lap hangfelvétele miatt csapott az asztalra. Figyelem, masszív sorosozás következik!" Nyilvánvaló, hogy a körúti liberálisok mintapéldányaiként a 24-esek pont lesz888rják, hogy a Soros-hálózat magyarországi munkahelyeket szüntetne meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére