Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liberális morális infernó: kiáll a Jobbik mellett a magyar #metoo-kampány kitalálója

Vincze Viktor Attila

2018.04.02. 17:15

A #metoo-kampány magyarországi elindítóját Schilling Árpádot érdekes módon egyáltalán nem zavarja a szexuális erõszakkal fenyegetõzõ jobbikos politikus, Janiczak Dávid esete. Schilling minden áron a Jobbikot támogatja.

A munkatársnőjét anális erőszakkal fenyegető ózdi jobbikos polgármestert, Janiczak Dávidot a mai napig nem érte semmilyen következmény pártja részéről.

Z. Kárpát Dániel azt közölte húsvéthétfő reggel az ATV reggeli műsorában, hogy a Jobbik nem indított etikai vizsgálatot a fenyegetőző polgármestere ellen, és nem is kérik arra, hogy mondjon le.

A Jobbik csupán arra szólította fel az ózdi nőfenyegető jobbikos vezetőt, hogy kérjen bocsánatot és máskor ne tegyen ilyesmit"

– közölte a  jobbik alelnöke.

Ez – tekintve a Jobbik morális viszonyait – nem meglepő. Viszont az már annál inkább, hogy a Magyar Narancs legutóbbi számában a szavazási hajlandóságukról megkérdezett ballib közéleti szereplők közül Schilling Árpád azt közölte, hogy ő bizony az MSZP-re még befogott orral sem szavazna, a Jobbikra viszont igen (csak egyezzenek már meg vele a ballib pártok).

Ezek szerint Sárosdi Lilla férje, aki a feleségével közösen elindította a magyarországi #metoo, azaz a nemi erőszak és szexuális zaklatások elleni kampányt, kiáll amellett a Jobbik mellett, amelyik nem zárja ki soraiból azt a vezető tagját, aki beosztottját nemi erőszakkal (konkrétan erőszakos anális közösüléssel) fenyegette meg elképesztően alpári stílusban.

Schilling Árpád a Magyar Narancs kérésére megírt hosszú Facebook-posztjában arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a balliberális szavazóknak és politikai pártoknak a Jobbikot kell támogatniuk. Az önmagát liberális morális iránytűnek tartó Schilling szerint a koordinált választási együttműködés, azaz a visszaléptetések keretében a ballib szavazóknak mindent el kell követni a Jobbikkal való sikeres együttműködés érdekében.

Én azt várom a demokrata politikusoktól, ha már hagyták, hogy átírják az Alkotmányunkat, hagyták, hogy a legfontosabb ügyeket a civilek tematizálják önkéntes munkában végezve a hivatásos demokraták dolgát, ha már képtelenek voltak közösen harcolni egy igazságos és arányos választási rendszerért, mindannyiunkra kiterjedő alapelvekért, oktatásért, emberi jogokért, akkor legalább azt tegyék már meg, hogy elősegítik a Jobbik domesztikálását, és olyan helyi alkukat kötnek, amelyek lehetővé teszik a mezei, civil demokraták számára, hogy kontroll alatt tarthassák Vona jelöltjeit. Nem nekem kell szövetségre lépnem, hanem az ellenzéki jelölteknek. Ha az egyes pártok nem támogatják egymást, akkor én sem fogom őket támogatni"

– írja a #metoo-kampányt Magyarországon elindító liberális megmondóember, akinek a Jobbikkal kapcsolatos fejtegetéseiből valahogy kimaradt az, hogy ez a párt a nőkkel szemben ismétlődő jelleggel minősíthetetlen bánásmóddal és megnyilvánulásokkal lép fel.

Ezek szerint az állítólag a nőket védő,  #metoo-mozgalom nem lát semmit, nem hall semmit és nem mond semmit, ha a nők elleni támadást a Jobbik politikusai követik el. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére