Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehetetlen mindenkinek megfelelni, de próbáljuk meg eldönteni végre, hogy mit akarunk

Filipp Dávid

2022.07.27. 16:10

Minél előbb, ha lehet.

 

Tényleg mindenki megőrült?

Július elején derült ki, hogy megkapta a szövetségi engedélyt és máris megkezdte a cseppfolyós gáz (LNG) német terminál építését az Uniper. A düsseldorfi székhelyű energiacégnél úgy számolnak, hogy a jövőben évente akár 7,5 milliárd köbméter földgázt is át lehet transzformálni a terminálon, és ezzel az aktuális németországi gázigény mintegy 8,5 százalékát le tudnák fedni.

Az Uniper azonban közép-, és hosszú távon úgy tervezi, hogy ezt a rendszert hidrogénre építi majd át, és így a részévé válik a régió nagyszabású, komplex zöldenergiás átalakulásának, a Green Wilhelmshaven projektnek.

 

(Photo by Malte Ossowski/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Úgy kellett már ez a hír, mint egy falat kenyér, ugyanis köztudott tény, hogy Németországban egyetlen LNG fogadásra alkalmas terminál sincs, jelenleg belgiumi, franciaországi és hollandiai terminálokon keresztül kell a cuccot szállítani. Összességében

a kontinensen jelenleg 37 terminál működik, amelyek közül 26 az EU tagállamaiban található.

 

Mi kell az LNG szállításához?

Óceánjáró hajó.

Mit csinál az óceánjáró hajó?

Szennyezi a környezet, mint a picsa!

Még áprilisban, amikor felmerült az LNG behozatalának ötlete, hogy kiiktassák az orosz gázt megírtam, hogy Greta Thunberg ügyeletes svéd klímarettegő épp nem ér rá felszólítani és hisztizni.

 

Mondjuk a szénerőmű reneszánsza sem érte el az ingerküszöbét.

 

Túl nagy volt a csend. Ez nagyjából mostanáig tartott.

Most már ott tartunk, hogy a nagyszerű környezetvédő NGO, a Greenpeace felszólít, hisztizik és kritizál. Persze, hogy a németekre lettek nagyon dühösek. A lényeg:

Hogy merészelnek a környezetre káros infrastruktúrát kiépíteni az Oroszországtól való energiafüggőség csökkentésére?

 

Egy, a Greenpeace által megrendelt és az EnergyComment cég által elkészített tanulmány szerint Németország 12 LNG-terminál létrehozásával kívánja bővíteni az infrastruktúráját, de a Greenpeace szerint a beruházások „hosszú távú függőséget teremtenek az éghajlatkárosító gázra”.

A Greenpeace azt is megjegyzi, hogy az LNG-infrastruktúra bővítése azt jelentheti, hogy Németország nem fogja elérni szén-dioxid-kibocsátási céljait, és hogy a bővítés több évig is eltarthat. Azt állítják, hogy ez nem a megfelelő megközelítés az idén télen fenyegető gázhiány kezelésére.

 

Az LNG a gáz cseppfolyósításához szükséges óriási energiaszükséglet és a metánkibocsátás miatt károsabb az éghajlatra, mint a vezetéken érkező gáz. Az orosz gáz LNG-importtal való helyettesítése ezért csak átmeneti vészmegoldás lehet.”

– közölte német nyelvű honlapján a Greenpeace.

 

Azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy Oroszország elzárja a Németországba irányuló gázáramlást, a szervezet kijelentette:

A következő két tél gondot okozhat nekünk. Most az energia gyors megtakarítására van szükség. A német kormánynak határozott intézkedéseket kell hoznia annak érdekében, hogy a magánháztartásokat és az ipart minden ágazatban rávegye a kevesebb gázfogyasztásra.”

 

A Greenpeace megvalósíthatatlannak minősítette a szövetségi kormány azon terveit, hogy a terminálokat zöld hidrogén behozatalára alakítsák át. Szerintük ugyanis a terminálok átépítésének terveivel „feltérképezetlen műszaki területre” lépnek. Szerintük a jelenlegi bővítési terveket ezért ebben a „túlméretezett formában” le kellene állítani. Az LNG-infrastruktúra bővítése helyett szerintük „következetesen takarékoskodni kell a gázzal, ösztönözni kell a hőszivattyúk telepítését és az épületek szigetelését, valamint új ipari telephelypolitikára kell helyezni a hangsúlyt”.

A német Greenpeace egyébként már nyavalygott egy sort az atomerőművek és a szénerőművek miatt is.

 

Két kérdés merül fel óhatatlanul:

  1. Mi a büdös francot akarok?
  2. Ha megvan a válasz az első kérdésre, lehetne-e esetleg úgy csinálni, hogy közben nem nullázzátok le Európát?

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter mindig bohóc marad

Jakab Péter mindig bohóc marad

Jakab Péter végre oda került, ahova való: a sor végére.

Csak a siker vezet oda, hogy több magyar játékos legyen a Fradiban

Ahol nem tudnak a jelenlegi védőknél jobb játékost kinevelni, ott ésszerűbb lenne másik szakmát választani – olvashatjuk az interneten.

Menczer: a Gazprom megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak

Menczer: a Gazprom megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak

A Gazprom péntek reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében.

Gyerekekre is lőtt a legalább tizenegy embert lemészárló ámokfutó!

Egy családi vitát követően lövöldözni kezdett egy férfi Montenegróban, és tizenegy embert megölt, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik agyonlőtték – jelentette a montenegrói állami televízió a helyi rendőrségre hivatkozva.

Nagyon fognak fázni a német középületekben, az alkancellár megint másokon takarékoskodik

Nagyon fognak fázni a német középületekben, az alkancellár megint másokon takarékoskodik

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban – jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére