Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Legyen világos, az ellenzék nemzetbiztonságilag védett objektumot támadott meg

Sümeghi Lóránt

2018.12.17. 11:10

Amíg a Soros-féle ellenzéki politikusok azon fáradoznak a teljes balliberális médiával karöltve, hogy áldozatként állítsák be magukat a tegnapi, MTVA-székházban elõidézett erõszakos akciójuk kapcsán, addig fontos leszögezni, hogy nemcsak morális, hanem jogi értelemben is teljes félreértésben vannak.

Az, hogy a fékevesztett ellenzéki politikusoknak mennyire keveset jelent a demokrácia és a törvények tiszteletben tartása, hűen érzékelteti, hogy a mentelmi jogukra hivatkozva feljogosítva érzik magukat arra, hogy

egy nemzetbiztonságilag különlegesen védett intézményt támadjanak meg.

Azt pedig nagyon fontos leszögezni, hogy hiába a sikítozás, üvöltözés, fenyegetés, lökdösődés vagy a lépcsőszéleken való akrobatikázás, ez bűncselekménynek számít, méghozzá a komolyabbik fajtának.

Ugyanis az MTVA tájékoztatási kötelezettségét – mint az állam és az állampolgárok közti, elsődleges elektronikus médium – minden helyzetben szavatolni kell, így katasztrófa vagy rendkívüli helyzet esetén is.

Nem véletlenül számít az MTVA ugyanolyan védett objektumnak, mint bármilyen más, közellátást garantáló (Paks, Vízművek, Gázművek) intézmény. Ezt pedig egy országgyűlési képviselő pontosan tudja, hiszen erről a vonatkozó kormányhatározat (2009/2015. [XII. 29.]) is rendelkezik, melyből kiderül, hogy

az MTVA teljes szervezete nemzetbiztonsági védelem alá esik, így a Belügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium és az Alkotmányvédelmi Hivatal szakosodott szerveinek mind van feladata annak objektumának védelmében."

Innentől kezdve pedig teljesen világos, hogy mentelmi joggal való visszaélés történt akkor, amikor az ellenzéki politikusokból álló csürhe megpróbált erőszakkal beférkőzni a köztelevízió egyik stúdiójába, hogy megzavarja az élő adást annak érdekében, hogy petíciójukat beolvassák.

Képzeljük csak el, ha Hadházy "artista" Ákos vagy éppen Szél "jajgató" Bernadett egy nap úgy gondolná, hogy neki épp a paksi atomerőműben lenne a tegnapihoz hasonló, felforgatást előidéző küldetése. Vagy éppen ha egy menetrend szerinti buszjárat kormányát akarná kiragadni a sofőr kezéből, akkor is a mentelmi jogára hivatkozna? 

Kifejezetten szerencse, hogy az MTVA erre szakosodott emberei megvédték nemcsak az intézményt, hanem ebben az esetben a demokrácia rendjét is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére