Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Láng Zsolt Karácsonynak: „Ön fél. Benne van, főpolgármester úr, és ön egyszerűen fél”

Horváth K. József

2021.11.25. 18:40

Egy-két őszinte szó a Városháza-ügy esetében is sokat a segítene Karácsonyon, de azt nem meri kimondani. Csak úgy tesz, mintha kimondaná, hogy nem akarták ugyan eladni a Városházát, aztán valahogy másképp alakult a dolog. Mintha a közvélemény számára mégis úgy jönne le a történet, hogy de bizony, nagyon is el akarták adni.

 

Emlékszünk Arany veretes balladájára. „Ágnes asszony a patakban. Fehér lepedőjét mossa; Fehér leplét, véres leplét. A futó hab elkapdossa.”

Karácsony a Fővárosi Közgyűlésben szerdán lezajlott párbeszédben ezekkel a szavakkal igyekezett mosakodni: „Azt is mondhatnám, hogy nincsen Városháza-ügy.” Tehát van, vonhatjuk le a következtetést. Aztán tovább magyarázkodott: „Természetesen a vizsgálóbizottság elé is nyugodtan állunk, nincsen semmilyen takargatnivalónk, tekintettel arra, hogy a döntéseink transzparensek, a döntés-előkészítő anyagokat nyilvánosságra hoztuk, nincs olyan tény vagy információ, amit ne tudnánk megosztani nyugodt szívvel a nyilvánossággal.”

Necces szöveg. Aztán gyorsan létrehozzák a vizsgálóbizottságot, és – azon túl, hogy csak december 15-ig működhet, ami alapos munkára rendkívül rövid idő – a legfontosabb szereplőt, Bajnai Gordont a testület nem hallgathatja meg. Láng Zsolt, a közgyűlés kormánypárti frakciójának vezetője így kommentálta a helyzetet: „Bajnai Gordont nem lehet vizsgálni, hogy miért mondott olyat, hogy jutalékrendszer cápákkal működik egyébként a fővárosban. Azt nem vizsgálhatja a bizottság. Ön fél. Benne van, főpolgármester úr, és ön egyszerűen fél.”

Szóval Ágnes asszony véres leplén bizony ott marad a folt.

Nézzük meg közelebbről, hogy az Anonymus által közreadott hangfelvételen legutóbb pontosan miket mondott Bajnai Gordon. „Legalább két probléma van. Menedzsmentszempontból. Tehát, ugye, ez egy hatpárti koalíció. Ami egy adottság. Erre utaltam, hogy mind a két oldaláról láttam már ezeket a működéseket. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen.”

A felvételen ezután az is hallható, hogy Gansperger Gyula, az exminiszterelök „harcostársa” arra kéri Bajnait, intézze el a főpolgármester tanácsadójánál, a Bajnai által Karácsonynak beajánlott jogászon, Tordai Csabán keresztül, hogy kizárólag Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével kelljen tárgyalniuk az eladás lehetőségéről.

Talán csak nem azért, hogy a jutalékon ne kelljen mással is osztozni?

Bajnai: „Ezt az igényt megértem, nem tudom, hogy a Tordai úr erre képes lesz-e, mert amint híre megy egy ilyen dolognak, [...] egy ilyen koalícióban, mindenki hirtelen, meg vannak ezek a cápák. [...] Rengeteg ilyen cápák úszkálnak a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek a maga kis részterületei vannak, ez a realitás, ez így működik.”

Az elhangzottakból a hétköznapi emberek nagyon is azt hallhatják ki, hogy bizony van Városháza-ügy, és a patinás épületet a tulajdonost képviselő illetékesek el akarták adni. Ahogy eladták Gyurcsány idejében a tévészékházat, a Postapalotát, a MÁV-székházat. Egy volt miniszterelnök bizonyára nem lenne csuklóztatható üresjáratban. Az pedig az ügy különös bukéja, hogy a vizsgálóbizottság számára éppen az a Bajnai Gordon tabu, akinek meghallgatása nélkül fabatkát sem ér az egész vizsgálóbizottságos szkanderezés az igazság megtalálása érdekében.

Szerencsére az időközben megtett feljelentések nyomán a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat ismeretlen tettes ellen befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt.

Karácsony tehát erőlködhet, hogy úgy tegyen, mintha az igazságot képviselné. Ezúttal is bebizonyosodik azonban, nem biztos, hogy hülyének kellene nézni a választókat. A végén úgyis ők döntenek. Karácsonyt viszont a budapestiek 58 százaléka már alkalmatlannak tartja a városvezetésre. Pedig két éve még száz százalékban rá szavaztak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére