Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kunhalminak elszürkült az arca a nyugdíjasok 80 ezres nyugdíjprémiumától

Horváth K. József

2021.10.02. 13:05

Nagy pofont kapott a baloldal azzal, hogy Orbán Viktor bejelentette, kivétel nélkül mindenki megkapja a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot novemberben. Azok is, akinek az alacsony nyugdíja alapján ez nem járna.

435 ezer olyan ember van, akinek a nyugdíjtörvény szerint az összeg nem járna, de a jól menedzselt gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, hogy a kormány ki tudja fizetni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke hiába készült színésznőnek, mégsem tudta letörölni az orcájáról azt a káposztasavanyúságot, amit számára és – Gyurcsányostól mindenestől – politikai közössége számára Orbán Viktor bejelentése okozott. Az ATV-ben kénytelen volt elismerni, hogy mivel itt nem pusztán balos ígéretről van szó, amiből általában soha semmi nem valósul meg, hanem Orbán Viktor szava jelenti rá a garanciát, hogy ez a pénz meg fog érkezni. A döbbenettől elszürkült arccal tette hozzá: „Ez egy nagyon nehéz dolog. Ennek ellenére ezzel nyilván van dolgunk.”

Jól tudjuk mi a dolguk. Becsmérelni, pocskondiázni a kormány nyugdíjaspolitikáját. Megint jönnek ezzel unalomig ismételt svájci indexálásssal, amit ugyan papíron bevezettek 2010 előtt, de alkalmazni soha nem tudták a Gyurcsány által alacsonyan tartott bérek miatt. Orbánnál pedig januártól a minimálbér is magasabb lesz, mint a Gyurcsány-kormány idején az átlagbér volt. És akkor még van képe Kunhalminak követelőzni, az MSZP-nek petíciózni a „nyugdíjasok érdekében”, aminek semmi más célja nincs, mint az embereket továbbra is a kormány ellen hergelni.

Mit akarnak vajon a gyurcsányisták? Annak jobban örülnének, ha hozzájuk hasonlóan ott hagyná a kormány a nyugdíjasokat a poros álláson? Pedig Gyurcsányék már eddig is mindent megtettek, hogy ezt tegyék. Nem győzték a hazug jogállamiságideficit mantrázásával akadályozni például azon uniós források utalást, amely már nyáron jár volna Magyarországnak, de ők mindent megtettek azért, hogy ne kapjuk meg. Orbán azonban megoldotta, így az ország a saját erejéből tudta erősíteni a gazdaságot, hogy a remélt 5,5 százalékos GDP növekedés meglegyen, amiből lehet a nyugdíjakat is rendezni.

Meg előjönnek azzal, hogy a nyugdíjprémiumot is a szocialisták foglalták törvénybe. Ez teljesen igaz, csak hát nemhogy minden nyugdíjasnak fizettek volna 80 ezer forintot, hanem senkinek semmit, mert a gazdaság teljesítménye nemhogy növekedett volna, hanem csökkent, mert a gyurcsányista vezetés csak deficittermelésre volt képes. És akkor jön Kunhalmi ezekkel a makutyi dumákkal, meg hogy a NER-rendszere tíz év alatt mennyit vett el a nyugdíjasoktól, mikor éppen ők voltak azok, akik a 13., havi nyugdíjat megvonták az idős emberektől. Pedig akkor is volt október 1-én Idősek világnapja, amikor adni illik, nem pedig elvenni a nyugdíjasoktól.

De érdekes az is, hogyan alakult ki a 435 ezer nyugdíjas létszáma? Akik között a fogyatékosokon kívül sok a régen visszavonult tsz-kisnyugdíjas is. Orbán Viktor így fogalmazott. „Magyarországon olyan nyugdíjrendszer van, ami a beszedett adókból fizeti ki a nyugdíjat. Ez nem minden országban van így. Ahol nem volt kommunizmus, ott úgy van, hogy hosszú békeévek alatt fölhalmoztak egy tőkét, és annak a tőkének a hozamát osztják szét a nyugdíjasok között. Magyarország nem ilyen szerencsés ország, itt az országot rendszeresen kifosztották. Hol a németek szálltak meg bennünket, azok fosztottak ki, aztán meg a szovjetek, akkor azok fosztottak ki, aztán jöttek a kommunisták, akik lesöpörték még a padlást is, tehát itt fölhalmozni valami közösségi tőkét, aminek a hozamából lehetne fizetni a nyugdíjakat, erre sosem volt lehetőség.”

Kunhalmi Ágnes a padláslesöprő kommunisták utódai közé tartozik, akiknek „nyilván van dolga” azzal, ha a nyugdíjasok nagyon örülnek a 80 ezer forintnak. El kell venni a jókedvüket. Ehhez értenek az újkommunisták, ehhez ért Gyurcsány szoros szövetségese, Kunhalmi is.

Nem véletlenül nem vették föl a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Egy kommunista ugyanis csak kommunista szerepet képes eljátszani. Ami mindent jelent, csak közönségsikert nem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére