Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukorica Jancsi a Rákos-patak partján

888.hu

2021.07.01. 20:30

Rovarhotelek és méhlegelők már vannak, felkészülnek a fókafarmok és a sáskabüfék. Komolyra fordítva a szót: karnyújtásnyi közelségbe kerültek hozzánk a juhlegelők. A nem is annyira távoli jövőben kisebb, nagyobb nyájak, gulyák tennék színesebbé szürke budapesti életünket.

 

Bardóczi Sándor főtájépítész merészet álmodott, és mint kifejtette „az olyan természetvédelmi területeinken, ahol a biodiverzitás megőrzéséhez a kaszálórétek fenntartása a cél, a komplex feladat miatt szeretnénk meghonosítani a legeltetést…, a legelőnyomás elsősorban az ökoszisztémát szolgálja, és nem a nyájak vagy gulyák gazdasági haszna a fontos.”

Ennél jóval kevésbé cirkalmasan fejezte ki magát az a gazdálkodó, akivel kerékpározás közben Pécel és a főváros határában futottam össze. A főtájépítészi álomra stílusosan annyi volt a reakciója: marhaság. Ki és hogyan fogja őrizni a jószágot? Mifelénk, ami nincs lebetonozva, annak bizony könnyen lába kél. A lakóterülettől távolabb fekvő réteken könnyen egy teherautó platójára tévedhet néhány birka vagy marha. Ráadásul az állatokat rendszeresen itatni kell, nem valószínű, hogy a parkolóőrök vagy a közterület-felügyelők alkalmasnak bizonyulnak Kukorica Jancsi nélkülözhetetlen szerepére. Érteni kell az állatokhoz, nem csak úgy kicsapjuk őket a rétre. Hol fognak telelni a nyájak, ki fogja nyírni a birkákat, ki cseréli a téli almot? Megannyi fogós, ravasz kérdés, amihez nem elég a rovarhotel-portási képzettség.

Bár kétségtelen, festő ecsetjére kívánkozó kép lenne, amint Karácsony Gergely és udvartartása a Rákos-patak partján cifraszűrben, furulyaszóra kerékpározva vigyázná a nyájat. Ettől még a kiszáradt Bocskai úti méhlegelők is virágba borulnának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Áder: ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés

Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel „nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el” – hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.

Orbán Viktor nyilatkozott a pápalátogatásról, a dánok is a magyar migrációs modellt használják

Orbán Viktor nyilatkozott a pápalátogatásról, a dánok is a magyar migrációs modellt használják

Kiderült, hogy mit mondott Ferenc pápa a látogatáson Orbán Viktornak a családokról. A magyar migrációs modellt már nyugaton is átveszik.

Nicki Minaj a kommunista Kína módszereihez hasonlította az „eltörlési kultúrát”

Nicki Minaj a kommunista Kína módszereihez hasonlította az „eltörlési kultúrát”

Miközben a sajtó aktívan támadja a rapsztárt, mert a közösségi médiában szkepticizmusát fejezte ki a koronavírus-vakcinával kapcsolatban, Nicki Minaj a szólásszabadság elnyomását a kommunista Kínával hozta összefüggésbe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére