Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukorelly nem várja, hogy normális legyen a Fidesz

Horváth K. József

2021.06.23. 16:30

Az esti német–magyar meccs előtt Kukorelly Endre íróról jutott eszembe a mondás: alamuszi macska nagyot ugrik.

 

Ami, ugye, azt jelenti, hogy nem mindenki olyan jó és ártatlan, amilyennek mutatja magát. Kukorelly mindig baromi távolságtartó, kényesen objektív, a pártoktól egyenlő távolságra lévő értelmiségiként definiálja magát. Érdekes módon valahogy mégis leginkább baloldali beszélgetőműsorokban bukkan fel, mint tegnap az ATV-ben, ahol szintén nagyon független és objektív volt.

Ezek a napok ismét a liberális gőzhengerek zakatolása jegyében telnek. Szerencsére az UEFA nem engedte, hogy a magyar–német meccs előtt szivárványos színekkel világítsák meg a mérkőzés helyszínét, a müncheni Allianz Arenát. Ami durva támadás lett volna Magyarország szuverenitása ellen. Mi a gyerekeket védjük pedofiltörvényünkkel mindenfajta külső szexuális orientációtól. Az egészséges fejlődés feltételeinek biztosításához ugyanis a törvény szerint csak a szülőnek van joga, senki másnak. Ezt használja ki a baloldal nemzetközi segítséggel, hogy Magyarországot a homoszexuális kisebbség jogainak korlátozójaként tüntesse föl. A müncheni arénát is ezért akarták szivárványszínűre kivilágítani.

A gyurcsányista baloldal természetesen még véletlenül sem tiltakozott ellene. Nem jelezte, hogy kérem, ez disznóság, a gyerekek védelmének és a homoszexuálisok ügyének semmi köze egymáshoz, egyébként sem sértette senki senkinek a jogait.

Ezek után jön Kukorelly Endre, a teljesen objektív értelmiségi, és azt mondja:

„Nem dőlök dugámba, ha nem lesz kivilágítva, és ha ki lett volna világítva, akkor sem dőlnék dugámba.” Ez, ugye, a sunyiság mintapéldája.

A nagyon objektív megmondóembert tehát az sem zavarta volna, ha Magyarországot teljesen alaptalanul jogi köntösbe burkolt ideológiai támadásnak teszik ki a stadion kivilágítása miatt. Az sem zavarta volna, ha Magyarországot teljesen alaptalanul homofóbnak nyilvánítják ország-világ előtt, miközben Kukorelly tudja a legjobban, hogy nem az. De a tévénézők előtt ő mossa kezeit, mert ő annyira távolságtartó, hogy akkor sem dől a dugájába, amikor a nyilvánvaló sértés miatt más magyarok már nagyon is beledőltek.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy „a sport annyira szexi, hogy a politika soha nem tudta magát távol tartani tőle”, Kukorelly úgy reagált: „El kell kezdeni valakinek normálisnak lenni. Jó, mondjuk én a Fidesztől egyáltalán nem várom ezt. Mindig elcsodálkozom a hamisságon, a hazugságon. Ők baromira rádőltek a sportra.” Ezek szerint az a normális, ha nem „dőlnek rá a sportra”? Ha nincsenek világszínvonalú létesítményeink, nincs Európa-bajnokságon szereplő csapatunk, nem lesznek olimpiai aranyak, nincs közösségi öröm, a nemzeti öntudatot erősítő boldogság? Majd hozzáteszi a legfélrevezetőbb állítást: „[A Fidesz] ki akarja tolni a baloldali szavazókat, hogy ne drukkolhasson a magyaroknak, mert azok nem magyarok. Nettó undorító.”

Hát ez a baromira „távolságtartó” szöveg tényleg undorító, kedves Bandi.

Mindezt csak azért írtam le, hogy tájékozottabb legyen a gyanútlan olvasó, ha egy „független” író szól hozzá a televízióban.

Az pedig már szóra sem érdemes, ha véletlenül Kukorelly felbukkan a szocialisták választási eredményváró rendezvényén, vagy Karácsonnyal megy ki meccset nézni a stadionba, ahogy felvételünk is mutatja. Persze szigorúan a függetlenség jegyében. Mint az alamuszi macska.

Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony Gergely és Kukorelly Endre a Puskás Arénában (Fotó: Facebook)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére