Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Köztársasági érdemrenddel kitüntetett szerzőt náciznak le a haladó ellenzékiek és tanárok

M. Kovács Róbert

2020.02.13. 07:42

Hogy mennyire mondvacsinált is az ellenzéki kultúrharcosok és sipákoló ultraliberális tanárok Wass Albert elleni támadása, arról sokat elmond, hogy Antall József miniszterelnök előterjesztésére Göncz Árpád tüntette ki köztársasági érdemkereszttel az Amerikában élő írót 1993-ban, aki annyira volt fasiszta, hogy egyik fia a NASA kémelhárítójaként, másik fia tábornokként szolgálhatta az Amerikai Egyesült Államok kormányát. Arrafelé nyilván nincs átvilágítás, ugye…
Nem tanítok fasiszta írót,

ez most a trendi liberális pedagógus duma. De kiről is beszélnek? A Pedagógusok Demokratikus (!) Szakszervezete többek között az ellen a Wass Albert ellen ágáll, akinek – nem mellesleg – most állítja színpadra „13 almafa” című regénye színházi adaptációját a Nemzeti Színház. Mert libsi körökben divat lett lenácizni Wass Albertet, amióta a jobboldali kultúrközeg az ikonjává emelte.

És hogy mi fasisztázás oka?

Hát ez: „A kolozsvári népbíróság 1946. március 13-án távollétében – apjával együtt – »háborús bűnökért és gyilkosságért« halálra ítélte. Az író és családja szerint hamisan vádolták azzal, hogy 1940-ben az Észak-Erdélybe bevonuló magyar csapatok egyik egységét Omboztelkén, majd később Vasasszentgothárdon is, felbujtotta egy román ortodox pópa és családja, magyar szolgálójuk, néhány helyi román lakos és a helyi zsidó kereskedő kivégzésére.” (Forrás: Wikipedia – mert az irodalmi alakokról messzemenő véleményt mondók figyelme ennél aligha terjed tovább...)

A megrögzött, mondhatni elvakult véleményen az sem változtat, hogy Románia hiába kérte 1979-ben az Amerikai Egyesült Államokba emigrált író kiadatását. (Ennek elsődleges oka azonban nem az 1946-os ítélet volt, hanem az, hogy megjelentetett egy angol nyelvű írást „Documented facts and figures on Transylvania” címen, amely vélhetően hozzájárult, hogy az Egyesült Államok 1988-ban megvonja Romániától a legnagyobb kedvezmény elvét, s ezért Nikolai Ceaușescu diktátor a bukaresti rádióban „Románia első számú közellenségének” nevezte Wass Albertet, amire az író végtelenül büszke volt.)

Mint ahogy hiába kérte kiadatását röviddel később a Wiesenthal-alapítvány is, mert információik szerint két zsidó volt azok között, akinek a kivégzésére Wass „parancsot adott”.

Az amerikai igazságügyi tárca nem tartotta kellően megalapozottnak egyik kiadatási kérelmet sem.

Sőt, annyira tartották fasisztának a Wass családot a tengerentúlon, hogy az író egyik fiát felvették a West Point katonai akadémiára, vietnami hős, majd később az amerikai hadsereg tábornoka lett Huba Wass de Czege, míg Wass Miklós, aki a NASA-nak dolgozva Wernher von Braun és Hermann Oberth asszisztenseként a Holdra szállást megelőző rakétaprogramot segítette, az űrkutatási hivatal belső elhárításában is szerepet kapott.

De hát ezek a hülye amerikai hivatalok képtelenek megkülönböztetni egy nacionalista írót egy fasiszta gyilkostól. Bezzeg a mi tanáraink…

Igaz: a mai liberálisok szerint még az egyébként SZDSZ-es köztársasági elnök, Göncz Árpád is annyira megvezethető volt, hogy 1993-ban az ország rendszerváltás utáni első szabad miniszterelnökének, Antall Józsefnek az előterjesztésére

a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki a „fasiszta” Wass Albertet.

Az érdemérmet pedig a floridai magyar konzul és Csoóri Sándor, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, író vitte el a Miamiban élő Wassnak.

Te jó ég, hogy mennyi náci kollaboráns volt már akkor is ebben az országban...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mégsem olyan vastag az arcbőr? Visszavonta fellebbezését Kaleta Gábor

Mégsem olyan vastag az arcbőr? Visszavonta fellebbezését Kaleta Gábor

Nem fellebbez az elsőfokú ítélet ellen a gyermekpornográfia miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt volt diplomata, Kaleta Gábor – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Üzengetésbe kezdett az LMP és az ÁSZ

Miután az ÁSZ megállapította, hogy a liberális párt gazdálkodása nem felelt meg a szabályoknak, az LMP nyilatkozatban vállalta a hibák kijavítását.

Te jó ég! Hatszorosa lehet a fertőzöttek valódi száma a hivatalos adatnak Olaszországban

A hivatalos adatokhoz képest hatszor többen fertőződhettek meg az új koronavírussal Olaszországban egy új reprezentatív felmérés szerint.

Igazi gyökér! Másfél éves nevelt fiát bántalmazta

Igazi gyökér! Másfél éves nevelt fiát bántalmazta

Hónapokon keresztül, rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekét egy férfi a gyanú szerint, a bíróság elrendelte a letartóztatását – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség kedden.

Kormányszóvivő: rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet

Kormányszóvivő: rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet

Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet – hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az ország idei tortáját is.

Hoppá! Tisztázatlanul tartotta nyilván a párttámogatásokat az LMP

Hoppá! Tisztázatlanul tartotta nyilván a párttámogatásokat az LMP

Szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Lehet Más a Politika (LMP) 2017-2018-as gazdálkodásában.

Premier: „Menő, belvárosi művészek vs. mucsai, furkó, vidéki magyarok”

Premier: „Menő, belvárosi művészek vs. mucsai, furkó, vidéki magyarok”

Zsámbéki Gábor rendező, aki negyven évig tanított a Színművészetin, távozik az intézményből. Vélhetően azért hozta meg ezt a döntést, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) szeptembertől tulajdonló alapítvány kuratóriumába nem került be olyan személy, akit Zsámbéki társaival együtt szívesen látott volna.

Új időszámítás kezdődik Salvini életében, újjáalakul az olaszországi Liga párt

Új időszámítás kezdődik Salvini életében, újjáalakul az olaszországi Liga párt

Matteo Salvini miniszterelnök-jelölt pártlogón feltüntetett nevével és mintegy százezer új taggal keddtől újjáalakul az olaszországi Liga párt, amely így végleg búcsút mond az Umberto Bossi alapította elődszervezetnek, az Északi Ligának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére