Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelezõ munkahelyi viselet: magassarkú

Tóth Dalma

2016.05.13. 20:58

Rengeteg munkahelyen a nõk számára még most is kötelezõ a magassarkú viselete. Bár a magassarkú cipõk vonzóbbá teszik a nõket, hosszú távon károsan hatnak az egészségre.

Egy nőt hazaküldtek a munkahelyéről, mert nem magassarkút viselt. A történtek után a 27 éves lány aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megváltoztassák a munkahelyi viselet előírására vonatkozó törvényt. Kevesebb mint 48 óra leforgása alatt 110 00 ember írta alá a kezdeményezést. A brit parlament 100 000 aláírás esetén kötelező megvitatni a témát.

Nicola Torp recepciósként dolgozott a PwC egyik irodájában Londonban, de hazaküldték, mert lapos talpú cipőt viselt. Azt mondták neki, hogy 5-10 centiméteres magassarkú cipőt kell viselnie, ha dolgozik. Miután nemet mondott arra, hogy magas sarkút húzzon, hazaküldték fizetés nélkül.

A petíció célja, hogy a munkaadók ne kötelezhessék női alkalmazottaikat magassarkú viselésére.

Nagy-Britanniában még mindig megtehetik a cégek, hogy a nőknek kötelezően előírják a magassarkú viseletét még akkor is, ha ők nem szeretnének ilyen cipőben dolgozni. A nőknek joguk van eldönteni, hogy mit vegyenek fel. A jelenlegi dress code szexista és idejétmúlt.”

Thorpot az eset után elárasztották a reakciók.

Ez is azt mutatja, hogy ez egy fontos kérdés és most egy lépést tettünk egy jobb szabályozás felé.”

Thorpnak sokat jelentett, hogy rengeteg férfi is aláírta a petíciót. A nőnek 9 órát kellett volna dolgoznia az 5-10 centiméter magas cipőben.

Az iroda, ahol Thorp dolgozott azt mondta, hogy meg fogják változtatni az öltözködésre vonatkozó szabályokat. Habár a cég kiemelte, hogy a nő aláírta a munkaszerződést, ami magába foglalta a megjelenésre vonatkozó elvárásokat. Az ilyen előírások gyakoriak a szolgáltató szektorban.

A magassarkú viselete bár szexi, hosszú távon káros lehet az egészségre.

Thorp esete nem egyedi. Kanadában a Joey Vendéglő egyik női alkalmazottja Facebookra posztolt egy képet a lábairól, amelyek véresek voltak az egész napos munka után. Habár felszolgáló és egész nap talpon kell lennie, az étteremben is kötelező a magassarkú viselete. A főnökei bár tudták, hogy a nő lába véres a cipőtől, nem engedték meg neki, hogy leváltsa.

(TheGuardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére