Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Környezetszennyezõ lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Vincze Viktor Attila

2018.11.19. 20:30

A balliberálisok utolsó mentsvára annak érdekében, hogy a szavazók politikai szimpátiáját megszerezzék, a környezetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók számûzésével valójában csak eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

A globalista balliberális politikai erők megpróbálják kisajátítani a környezetvédelem ügyét. A Soros-hálózattal szorosan együttműködő Greenpeace például ennek megfelelően külföldön és Magyarországon is agresszívan lép fel a zöldügyek önjelölt, kizárólagosnak kikiáltott képviselőjeként. 

Ez egy olyanfajta álkörnyezetvédő fellépést jelent, amely a politikai haszon, tehát az emberek támogatásának a megszerzése érdekében igen gyakran egyáltalán nem valós problémák megoldójaként lép fel, vagy pedig igazából környezetszennyező és a társadalmat romboló elképzelések megvalósításáért harcol úgy, hogy szándékosan megtéveszti az adott ügyben a közvéleményt. 

A Greenpeace által most Magyarországon a sajtóban elindított nejlonzacskóügy a tankönyvekbe illő szép példája annak, hogy a ballib környezetvédőket mennyire nem érdekli valójában az emberek és környezetvédelem érdekeinek a valódi védelme. 

A Greenpeace-nek ugyanis nem tetszik, hogy a magyar kormány nem támogatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium azon kezdeményezését, hogy emeljenek az egyszer használatos műanyag zacskók termékdíjának adóján. A kormányzat álláspontja szerint ez az adó csak akkor emelkedhet, ha azt a nemzetközi politikai környezet Magyarországra rákényszeríti.

Ezt nehezményezve Tömöri Balázs, aki a Greenpeace kampányfelelőseként azt mondta, hogy a szervezet szerint viszont meg kellene emelni a nejlonzacskók termékdíját.

Sőt, a magyarországi Greenpeace ezt követően már a nejlonzacskók használatának a teljes betiltását kezdte el követelni a magyar kormánytól. A nejlonzacskók betiltásának elérése érdekében a balliberális zöldszervezet elkezdett egy aláírásgyűjtő akciót is.

A Greenpeace egyébként úgy véli, hogy azért kellene betiltani a nejlonszatyrok használatát, mert a hulladékuk szennyezi a környezetet, illetve mivel a bezzegállamnak tekintett Románia már be is tiltotta január elsejétől bizonyos nejlonzacskók használatát. 

Érdekes módon azzal nem foglalkozik a Greenpeace, hogy a betiltott nejlonzacskók helyett használható papír és szövet alapanyagú zacskók vajon mennyire környezetszennyezők. 

Pedig jó lenne, ha ezzel is foglalkozna a ballib zöldszervezet, mivel a szakértők szerint az új anyagokra való áttérés a nejlonzacskók által eddig okozottnál jóval nagyobb környezetszennyezéssel és környezetkárosítással járna. 

Érdemes ebből a szempontból a nejlonzacskók ügyének a németországi történéseit felidézni, ami Magyarország számára rendkívül tanulságos. 

Történt ugyanis, hogy Németországban a Rewe szupermarketlánc két éve kivonta a forgalomból a műanyag zacskókat a Greenpeace által most is hivatkozott indokok miatt. A Rewe akciója következtében a környezet védelme semmivel sem lett jobb, sőt a korábbinál több kár keletkezett, ugyanakkor pedig a fogyasztók költségei brutálisan megnőttek. 

A Frankfurter Allgemaine beszámolója szerint a nejlonzacskók betiltásakor az derült ki, hogy a helyettesítésükre alkalmazható papír- és szövetalapú szatyrok használata költségesebb, ráadásul még környezetkárosítóbb, mint a műanyag zacskók használata.

A lap felidézi, hogy a papírzacskók előállítása annyi vizet és energiát emészt fel, hogy háromszor kellene felhasználni egy papírzacskót, mire csak annyi kárt tesz a környezetben, mint egy nejlonzacskó. Ennyi használatot azonban csak nagyon ritkán bírnak ki a papírzacskók. A papírnak azonban van egy ennél sokkal rosszabb tulajdonsága is, mégpedig az, hogy fából készül, tehát fák kivágása és újratelepítése szükséges az elkészítéséhez. 

A szövetzacskók használatát is hasonló gondok kísérik. A szövetalapú zacskók előállításához ugyanis például annyi műtrágya, valamint energia, víz és egyéb anyagok szükségesek, hogy a számítások szerint nyolcvanszor kell egy vászonzacskót igénybe venni ahhoz, hogy a környezetre gyakorolt hatásában egyenértékű legyen egy nejlonzacskóval. 

Barbara Hendricks, német környezetvédelmi miniszter, a baloldali-jobboldali CDU-CSU-SPD nagykoalíciós kormány nevében hivatalból a támogatásáról biztosította a baloldal győztes politikai akciójává vált nejlonzacskót betiltó akciót. Bár amikor megkérdezték a tiltás valódi környezeti hatásairól, akkor elismerte, hogy a papírzacskók egyáltalán nem környezetbarátabbak a nejlonzacskóknál.

Magyarul: a bevásárlásoknál használt nejlonzacskók szinte száz százalékban újrahasznosíthatóak és az előállításuk egy szervetlen anyagból, kőolajból történik, kevés energia felhasználásával és költséghatékonyan, olcsón. A papír- és szövetzacskók előállítása szerves anyagokból, így például faanyagból történik, ami önmagában környezetpusztító és nehezen pótolható. Ráadásul a papír- és szövetanyagok előállítása energia, alapanyag és például rendkívül vízigényes, költséges eljárásokkal lehetséges csak. A ballib környezetvédők ennek ellenére azt mondják az embereknek: ne gondolkodjanak! Higgyék el vakon, amit a ballib környezetvédő lobbiszervezetek mondanak nekik, még akkor is, ha az környezetszennyező és drága.

Az állítólag független és "civil", tehát valójában elkötelezetten balliberális érdekeket képviselő Greenpeace Magyarország a deklarált politikamentességére saját maga rácáfolva szervezett már a felsőoktatási és a civiltörvény módosítása elleni tüntetést is Magyarországon.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több volt a rendőr, mint a résztvevő a kijevi LMBTQ-partin + VIDEÓ!

Több volt a rendőr, mint a résztvevő a kijevi LMBTQ-partin + VIDEÓ!

Erős rendőri védelem mellett, félmeztelen LMBTQ-aktivistákkal zajlott zenei rendezvény Kijevben, az elnöki hivatal előtt. A résztvevők „büszkeség-akciója” a másság ukrajnai diszkriminációja elleni demonstráció volt – írja a V4NA vasárnap.

A jobboldali értékektől félti a világot a Deutsche Welle az újabb videójukban

A jobboldali értékektől félti a világot a Deutsche Welle az újabb videójukban

Rendkívül szórakoztató, összeesküvés-elméletre hajazó videót tákoltak össze a német baloldali propagandisták. Összemosták a szélsőjobboldalt a mérsékelt-konzervatív jobboldallal, mellyel egy céljuk volt: mindenki rettegjen a jobboldali értékektől.

Néphülyítés: Karácsony nyíltan támadja saját gyermekeink érdekeit is

Néphülyítés: Karácsony nyíltan támadja saját gyermekeink érdekeit is

Karácsony Gergelyre már tavaly is ferde szemmel néztek a normális budapesti lakosok, akiknek elvben a főpolgármester az érdekeit akarja képviselni, amikor például fölfestette az autósforgalmat nyilvánvalóan akadályozó biciklisávokat.

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Az USA Nemzetközi Vallásszabadság Bizottságába kap majd vezető helyet Sharon Kleinbaum, hogy ott is képviselve legyenek az LMBT+ személyek.

Titokban élt hetekig a tinilány hálószobájában, 15 év börtönre ítélték a pedofil férfit

Titokban élt hetekig a tinilány hálószobájában, 15 év börtönre ítélték a pedofil férfit

A 36 éves Johnathan Rossmoine-t tavaly szeptemberben tartóztatták le, miután a 15 éves lány szülei megtalálták őt a szekrényben elbújva a floridai Spring Hillben – írta meg New York Post.

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Az élménybeszámolójában össze próbálta mosni a nácizmust a kormánypárttal, azonban ez már abból a szempontból is visszás, mivel ilyen alakokat leginkább a szövetséges Jobbik táborában kellene keresnie.

Üdv, ez itt a XXI. század!

Üdv, ez itt a XXI. század!

A gyerekek a jövő, a jövőt pedig nem tékozolhatjuk el.

Kovács Zoltán: Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőé

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, hogy ezt nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is garantálja, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére