Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kormányfõjelölt még sosem kampányolt a törvények felfüggesztésével Magyarországon

888.hu

2018.03.19. 16:40

Karácsony Gergely március 15-én azt ígérte meg a választóinak, hogy ha felhatalmazást kap a kormányzásra, akkor "törvényesség nélkül mûködne Magyarország". Felvételen, ahogy Karácsony arról beszél, hogy megdöntené a jogállamot.

Március 15-én valami történt az MSZP–Párbeszéd-szövetség politikusaival. Előbb Molnár Gyula pártelnök tartott egy szokatlanul éles beszédet a Szabad Sajtó díj átadásakor. Egyebek közt bunkómenetnek nevezte a Békemenetet. Majd délután Karácsony Gergely beszédében azt mondta, hogy "kitapossák az összefogást" az ellenzéki pártokból, majd kézlevágásokat is emlegetett. A párt aznapi, szokatlanul radikális retorikája az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kulminált.

Karácsony Gergely itt arról beszélt, hogy kormányra kerülve felszámolná a jogállamiságot és pusztán az új parlamenti többség által hozott törvényekhez tartaná magát.

Ilyen radikális kijelentés értelmezhető támogatottsággal rendelkező kormányfőjelölttől még soha nem hangzott el a rendszerváltozás óta.

Nézzük Karácsony ide vonatkozó mondatait!

 

Törvényesség nélkül kormányozna.

 

Karácsony szerint az Alaptörvény semmis, vagyis nincs. Ezért a törvényeket sem tartaná magára nézve kötelezőnek.

 

"Na és akkor mit fognak majd erre..." mondani, tenni.

 

Egy miniszterelnöki poszt felhatalmazza-e a miniszterelnököt, hogy ne tartsa be az Alaptörvényt? Karácsony: "Ez az én programom"'.

 

"Addig az Alaptörvény lebeg a vizek felett".

Eskü és törvényesség

Karácsony a március 15-i beszédében vetette fel azt, hogy ő miniszterelnökként nem esküdne fel az Alaptörvényre. Aznap Rónai Egonnál is ezzel a témával kezdődött a beszélgetés, ám a műsorvezető tovább ment és megkérdezte, hogy az "Alaptörvény nélkül, törvényesség nélkül működne Magyarország?" Karácsony erre igennel felelt.

A teljes felvételt itt tudjátok megnézni, a fentebbi videókivágások csak azokat a megszólalásokat mutatják, amikor Karácsony kifejezetten az Alaptörvénnyel és a törvényességgel foglalkozik általánosságban. (Tehát nem az esküvel).

Baloldali radikalizmus?

Március 15-én az MSZP vélhetően a radikális baloldaliak felé akart nyitni.

Már több mint egy hónapja folyik a hivatalos kampány, az MSZP-Párbeszéd – élén Karácsonnyal – pedig komoly médiahátszéllel rendelkezik az index-444-hvg-24.hu tengelyének köszönhetően. Ennek ellenére mégsem tudták érdemben növelni a támogatottságukat, ami azt jelenti, hogy szinte senkit sem tudtak megszólítani a bizonytalan szavazók közül. A párt vélhetően ezért fordult a radikálisok felé, akik többnyire Gyurcsány Ferenc pártjára szavaznának.

A következő időszakban beindulhat egy "gyáva nyúl" játék, amely a radikális baloldali szavazókért folytatott harcként értelmezhető, és amelynek során mind vadabb ígéretek és fenyegetőzések indulhatnak el a DK és az MSZP-P között.
Hol vannak az úgynevezett jogvédők, amikor egy jelölt a jogállamiság felfüggesztésével kampányol?

Sem a TASZ, sem a Helsinki Bizottság nyilvánosan elérhető honlapján nem láttunk olyan posztot, amiben aggódnának amiatt, hogy Karácsony Gergely nyíltan a jogállamiság sárba tiprására szólított fel.

Ez egyébként azért is érdekes, mert az Alaptörvény nemcsak a baloldal által gyűlölt NER alapjait tartalmazza, hanem az alapjogokat is.

Azokat az alapjogokat, amelyeket állítólag védelmeznek. Miért nem sivalkodik ilyenkor Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője? Valószínűleg azért, mert egyetértenek Karácsonnyal.

Pedig Karácsony Gergely azzal fenyegetett meg mindenkit, hogy ha kormányra kerül, akkor elveszik a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz való jogot, a gondolat-, a lelkiismereti és a vallásszabadsághoz való jogot, a békés gyülekezéshez való jogot, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot. És még számos mást.

Ha ugyanis az Alaptörvényt "kidobná a kukába", akkor ezek és még számos másik jog is repülne utána.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére