Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Köpönyegforgató pártnak köpönyegforgató médiát

888.hu

2017.09.27. 21:20

Megérne egy komolyabb tartalomelemzést az Index jobbikos pálfordulása, mi most csak az elmúlt fél év eseményeit vesszük górcsõ alá.

A Jobbikhoz ezer szállal kötődő Index, és annak szerkesztősége alapvetően baloldali beállítottságú. Ezt támasztják alá azok a korábban publikált felvételek is, amelyeken jól látható, amint a "függetlenobjektív" lap munkatársai kormányellenes tüntetéseken vesznek részt vagy, amikor saját közösségi oldalaikon, mikroblogjaikon gyurcsányista nyugdíjasokat meghazudtoló gyűlölettel kommentálják a közéleti eseményeket.

Azonban Simicska színre lépésével alapvető változás állt be az Index Jobbikról szóló tudósításainak hangvételében. Csak a vak nem veszi észre, hogy Dudás Gergely korábbi Index-főszerkesztő lemondása is a Simicska befolyás miatt következett be. Bodolai túl intenzíven kívánt részt venni az Index körüli teendőkben, olyan dolgokba is beleszólt, amibe Dudás szerint nem kellett volna, ez vezetett a főszerkesztő távozásához – írtuk korábban.

Tartalomelemzéssel egyértelműen kimutatható, hogy miként változott a függetlennek hazudott lap Jobbikhoz való hozzáállása. Míg pár hónappal ezelőtt intenzíven nácizták a pártot, addig mára már intézményesített szinten is kiállnak Vona mellett.

Ma már így írnak a Jobbikról

Pártsajtó helyett itt a sajtópárt: a baloldali média átvette az ellenzék szerepét

Az elmúlt időszakban egyre inkább felerősödött az a vélemény, mely szerint az ellenzéki pártok szerepét átvette a baloldali média, így a 444, az Index, a HVG és a 24.hu is szívesen megbuktatná Orbánt.

A Nézőpont elemzése rávilágít arra a korábban már ismert tényre, mely szerint:

"mivel megszűnt az ellenzék, ezért a baloldali média kilépve a hagyományos szerepköréből, átvedlett politikai formációvá."

A Simicska-közeli index.hu, a Soros-közeli 444.hu, valamint a kormánykritikus RTL-közeli 24.hu és a hvg.hu átvette az ellenzéki pártok szerepét, ezen portálok befolyásolják a közvéleményt és pártsajtó helyett sajtópárt jött létre a baloldalon.

A magyar ellenzéki sajtó már a kormányellenes tüntetések és utcai tiltakozások megszervezésében, és propagálásában is szerepet vállal. Ezen médiatermékek  a kiegyensúlyozottság leghalványabb jelét sem mutatják. A legtöbb cikkben az újságírók saját vagy a sajtótermék által kialakított véleményüknek, értelmezésüknek adtak teret.

Az Index kilépett az újság mint olyan kereteiből, és mára már kormánybuktató szervezetté, mamutvállalattá léptette elő magát. Ezzel magyarázható a mai hír is, mely szerint a lap egyik igazgatósági tagja, Nagy Ajtony Csaba rendelte meg azokat a plakátokat, amelyekkel a Jobbik a kormányt, illetve a kormányhoz közel álló embereket próbálja meg lejáratni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére