Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komolyan ők vezetnék az országot?

Szűcs Gábor

2021.10.16. 10:30

A héten ismét egymásnak feszültek a baloldali miniszterelnök-jelölt aspiránsok, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. Mindkét félnek bő fél órája volt meggyőzni a szavazóit, hogy ő a kevésbé alkalmatlan jelölt Orbán Viktor leváltására és az ország vezetésére.

 

A csörte elején Márki-Zay megvádolta a DK-t, hogy több, nem velük szimpatizáló politikust is megzsaroltak. Dobrev hazugnak nevezte ellenfelét, és kijelentette, hogy alkalmatlan a miniszterelnökségre, mert alaptalanul vádaskodik és nem bírja a politikai nyomást. Márki-Zay szerint Dobrev alkalmas lenne az ország vezetésére, de nem tud győzni Orbán Viktor ellen. A hódmezővásárhelyi lord-majornak már a nyolcadik percben elgurult a gyógyszere, és előállt azzal, hogy az ellenzéki kampányba a Fidesz is beszállt, ráadásul Dobrev oldalán.

Dobrev – minden szakmai érvet mellőzve – ezt volt képes mondani a műsorvezető által feltett, esetleges új baloldali kormányra vonatkozó kérdésére: „Nem tudok elképzelni olyan politikust, olyan szakértőt a demokratikus oldalon, az ellenzék oldalán, aki ne lenne százszor jobb, mint bármelyik fideszes miniszter.” Mindamellett, hogy a kijelentés bicskanyitogató és gyomorforgató, szeretnénk megkérdezni, hogy hol voltak ezen csodás szakemberek, amikor Gyurcsányék tönkretették az országot?

Az alkotmányozással kapcsolatban a műsorvezető megkérdezte, hogy ha nyernek tavasszal, de minden fontos pozícióban Orbán Viktor emberei ülnek, a sarkalatos törvényeket pedig csak kétharmados többséggel lehet megváltoztatni, mit tennének. A kezdés jogát Dobrev magának vindikálta, akinek az felmenői egyszer már részt vettek egy „alkotmányozásban”, a Magyar Népköztársaság 1949-es Alkotmányának a megalkotásában. Le kell szögezni, minden egyes DK-s szavazat közelebb viszi a társadalmunkat azokhoz az időkhöz, amikor még a Gyurcsány-házaspár ősei döntöttek arról, kinek hány körmét kell otthagynia az Andrássy út 60. pincéjében – és ha csak a körmeit, az a jobbik eset. Dobrev szerint az Alaptörvény nem alkotmány (bár egy nyelvbotlás során mégis annak nevezte), s így az ez alapján alkotott törvények – a sarkalatosak is – egyszerű többséggel módosíthatóak. Ezzel még a műsorvezető sem értett egyet, mondván: „Ha a választók azt szeretnék, hogy önök alkotmányozzanak, akkor önöknek kétharmados felhatalmazást adnak.”

Dobrev ismét elmondta, hogy a lopott vagyont el kell kobozni, aki lopott, annak börtönbe kell mennie. Mit gondolhat ezeket hallva a férje a rútul megszerzett budai villában... Gyurcsány felesége csatlakozna az Európai Ügyészséghez, feladva a szuverenitásunkat, és kiszolgáltatva a magyarokat egy néhai román ügyésznek. És ha már Románia, Márki-Zay épp ezt az országot hozta pozitív példaként, ahonnan COVID-fertőzötteket veszünk át, mert kezd összeomlani az egészségügyi rendszerük.

A „Megtartanák-e az egykulcsos SZJA-t?” kérdésre Dobrev, kommunista őseihez hűen, rávágta, hogy „Nem! Kétkulcsos adórendszert vezetnénk be.” Ismerjük a „Fizessenek a gazdagok!” szlogent, TSZ-be mindenkivel, vesszenek a kulákok, velük együtt pedig minden magyar, aki ne adj’ Isten többet keres az átlagnál. Nincs használható gazdaságpolitikád, sem innovatív ötleteid, hogyan tartsd fenn a gazdasági növekedést, és ezáltal az emberekben azt az érzetet, hogy jól megy az államnak? Semmi baj, vedd el attól, akinek kicsit több van, ahogy az MKP, az MDP és az MSZMP csinálták. A jogutód az MSZP, de a szellemi örökös a Demokratikus (ja, az) Koalíció.

Márki-Zay szerint nem szabad adót emelni – persze nem azért, mert az rossz az embereknek, hanem mert akkor magas labdát adnának a Fidesznek, és a végén még nem nyernék meg a választásokat. Utóbbira egyébként, jelen állás szerint, adóemelés ide vagy oda, nincs túl sok esélyük, még a balra húzó Závecz Research szerint sem.

Dobrev, fenntartva a demagógiát, európai minimálbért vezetne be, ami – mint azt elmondta – valójában csak annyit jelent, hogy minden évben emelni kell a minimálbért. Gyurcsány felesége szerint nem járja, hogy a gazdagok tovább gazdagodnak, míg a szegények még szegényebbek lesznek a jobboldali kormány alatt. Mondta az a politikus, akinek a férje vagyona már 2007-ben 4,9 milliárd forint volt, azóta tovább gazdagodott, az elmúlt öt évben pedig közel 2,1 milliárd forintot vett ki a családi cégből, az Altus Portfólió Kft.-ből.

A vita végeztével be kell látnunk: a legjobb ellenérv az összellenzéki baloldal kormányzásával szemben az, ha egyszerűen csak hallgatjuk őket másfél órán át beszélni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar segítség Afrikában

Magyar segítség Afrikában

A gyarmatosító nyugat-európai országok a mai napig nem nőtték ki birodalmi felsőbbrendűségüket. Egyszerűen nem értik, hogyan tudnának valódi segítséget nyújtani Afrikában. Elutaztam Kenyába, hogy magam győződjek meg a magyar példa sikeréről.

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Megszületett a döntés: jön a gyermekvédelmi népszavazás

Döntött az Országgyűlés a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelmi tárgyú népszavazás elrendeléséről.

Megválasztották az első transznemű képviselőt

Emilia Schneider 2022 márciusában teszi le a képviselői esküt – a politikai korrektség jegyében –, és reméli, hogy határozottan tudja majd képviselni a nők és az LMBTQ-közösség jogait.

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

Egyre gyakoribbá válnak az iskolákban a genderideológiáról szóló előadások és ezzel a gyerekek érzékenyítése. A téma már a brit parlamentben is terítékre került, ahol egy képviselőnő számolt be az ideológia radikális terjedéséről, azt követően pedig számos szülő is megkereste, hogy aggodalmának adjon hangot.

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére