Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komolyan ők vezetnék az országot?

Szűcs Gábor

2021.10.16. 10:30

A héten ismét egymásnak feszültek a baloldali miniszterelnök-jelölt aspiránsok, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. Mindkét félnek bő fél órája volt meggyőzni a szavazóit, hogy ő a kevésbé alkalmatlan jelölt Orbán Viktor leváltására és az ország vezetésére.

 

A csörte elején Márki-Zay megvádolta a DK-t, hogy több, nem velük szimpatizáló politikust is megzsaroltak. Dobrev hazugnak nevezte ellenfelét, és kijelentette, hogy alkalmatlan a miniszterelnökségre, mert alaptalanul vádaskodik és nem bírja a politikai nyomást. Márki-Zay szerint Dobrev alkalmas lenne az ország vezetésére, de nem tud győzni Orbán Viktor ellen. A hódmezővásárhelyi lord-majornak már a nyolcadik percben elgurult a gyógyszere, és előállt azzal, hogy az ellenzéki kampányba a Fidesz is beszállt, ráadásul Dobrev oldalán.

Dobrev – minden szakmai érvet mellőzve – ezt volt képes mondani a műsorvezető által feltett, esetleges új baloldali kormányra vonatkozó kérdésére: „Nem tudok elképzelni olyan politikust, olyan szakértőt a demokratikus oldalon, az ellenzék oldalán, aki ne lenne százszor jobb, mint bármelyik fideszes miniszter.” Mindamellett, hogy a kijelentés bicskanyitogató és gyomorforgató, szeretnénk megkérdezni, hogy hol voltak ezen csodás szakemberek, amikor Gyurcsányék tönkretették az országot?

Az alkotmányozással kapcsolatban a műsorvezető megkérdezte, hogy ha nyernek tavasszal, de minden fontos pozícióban Orbán Viktor emberei ülnek, a sarkalatos törvényeket pedig csak kétharmados többséggel lehet megváltoztatni, mit tennének. A kezdés jogát Dobrev magának vindikálta, akinek az felmenői egyszer már részt vettek egy „alkotmányozásban”, a Magyar Népköztársaság 1949-es Alkotmányának a megalkotásában. Le kell szögezni, minden egyes DK-s szavazat közelebb viszi a társadalmunkat azokhoz az időkhöz, amikor még a Gyurcsány-házaspár ősei döntöttek arról, kinek hány körmét kell otthagynia az Andrássy út 60. pincéjében – és ha csak a körmeit, az a jobbik eset. Dobrev szerint az Alaptörvény nem alkotmány (bár egy nyelvbotlás során mégis annak nevezte), s így az ez alapján alkotott törvények – a sarkalatosak is – egyszerű többséggel módosíthatóak. Ezzel még a műsorvezető sem értett egyet, mondván: „Ha a választók azt szeretnék, hogy önök alkotmányozzanak, akkor önöknek kétharmados felhatalmazást adnak.”

Dobrev ismét elmondta, hogy a lopott vagyont el kell kobozni, aki lopott, annak börtönbe kell mennie. Mit gondolhat ezeket hallva a férje a rútul megszerzett budai villában... Gyurcsány felesége csatlakozna az Európai Ügyészséghez, feladva a szuverenitásunkat, és kiszolgáltatva a magyarokat egy néhai román ügyésznek. És ha már Románia, Márki-Zay épp ezt az országot hozta pozitív példaként, ahonnan COVID-fertőzötteket veszünk át, mert kezd összeomlani az egészségügyi rendszerük.

A „Megtartanák-e az egykulcsos SZJA-t?” kérdésre Dobrev, kommunista őseihez hűen, rávágta, hogy „Nem! Kétkulcsos adórendszert vezetnénk be.” Ismerjük a „Fizessenek a gazdagok!” szlogent, TSZ-be mindenkivel, vesszenek a kulákok, velük együtt pedig minden magyar, aki ne adj’ Isten többet keres az átlagnál. Nincs használható gazdaságpolitikád, sem innovatív ötleteid, hogyan tartsd fenn a gazdasági növekedést, és ezáltal az emberekben azt az érzetet, hogy jól megy az államnak? Semmi baj, vedd el attól, akinek kicsit több van, ahogy az MKP, az MDP és az MSZMP csinálták. A jogutód az MSZP, de a szellemi örökös a Demokratikus (ja, az) Koalíció.

Márki-Zay szerint nem szabad adót emelni – persze nem azért, mert az rossz az embereknek, hanem mert akkor magas labdát adnának a Fidesznek, és a végén még nem nyernék meg a választásokat. Utóbbira egyébként, jelen állás szerint, adóemelés ide vagy oda, nincs túl sok esélyük, még a balra húzó Závecz Research szerint sem.

Dobrev, fenntartva a demagógiát, európai minimálbért vezetne be, ami – mint azt elmondta – valójában csak annyit jelent, hogy minden évben emelni kell a minimálbért. Gyurcsány felesége szerint nem járja, hogy a gazdagok tovább gazdagodnak, míg a szegények még szegényebbek lesznek a jobboldali kormány alatt. Mondta az a politikus, akinek a férje vagyona már 2007-ben 4,9 milliárd forint volt, azóta tovább gazdagodott, az elmúlt öt évben pedig közel 2,1 milliárd forintot vett ki a családi cégből, az Altus Portfólió Kft.-ből.

A vita végeztével be kell látnunk: a legjobb ellenérv az összellenzéki baloldal kormányzásával szemben az, ha egyszerűen csak hallgatjuk őket másfél órán át beszélni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Frontex szerint idén 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex jelentése szerint 2021 első tíz hónapjában 2020 azonos időszakához képest 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

A britek száműzték a kormányzati kommunikációból a karácsonyt

A brit köztisztviselők kihúzták a „karácsony” szót egy tervezett kormányzati kampányból, mert attól tartanak, hogy a kifejezés sérti a kisebbségeket.

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely egy videó tanúsága szerint a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, mivel autója ilyenkor a buszsávot használja.

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatja be könyvét, amelyben arról ír, hogy élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzser korában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Mindezt a volt elnök korábbi segítője, Sam Nunberg kotyogta el a a Breitbart News-nak.

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Szükséges lenne megállítani mind a hármat, még mielőtt hatalmas nagy károkat nem tesznek hazánkban.

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

A „trágyával etetett gomba” jelző csak egy a sok-sok minősíthetetlen jelző közül, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje megenged magának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére