Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Klímafélelem, klímadepresszió, klímagyász” – ismerjétek meg 2019 legtrendibb fogalmait

Zelenka Dóra

2019.09.04. 13:00

A haladók újra akcióba lendültek: így próbálják elterelni a figyelmet a migrációról, és így próbálnak meg magukon kívül mindenkit hibáztatni az éghajlatváltozás miatt.

Egyre több új szót, fogalmat kreálnak a haladó szellemiségű „zöldek”, amelyeket hamar fel is kapnak a balliberális médiumok, hogy ezzel riogassák az embereket. A „mind meghalunk”, „megfullad a Föld”, „te vagy a felelős” mottókat erőszakolják az emberekre, miközben mi észre sem vesszük, hogy micsoda politikai propaganda áldozataivá válunk.

A HVG egyik augusztus végi cikkében idézte a CEU éghajlatkutatóját, aki egy interjúban elmondta: az ő 9 éves lányának bizony klímafélelme van, míg ő ismer olyanokat is, akik már nem is klímadepresszióval küzdenek, hanem klímagyászban élnek. Az éghajlatkutató szavaiból tehát könnyen kiderül: először jelentkezik a klímafélelem, aztán jön a klímadepresszió, végül pedig a klímagyász. Ürge-Vorsatz Diána azt is elmondta: kollégái jó része is depressziós, és neki is volt egy periódusa, amikor nagyon nehezen tudott kijönni a letargiából.

Folyamatosan olvasom a szakirodalmat, és mindennap találkozom olyan hírrel, amiből egyértelműen látszik, hogy a helyzet napról napra romlik

– mondta.

A klímadepresszió, illetve klímaszorongás fogalma nem teljesen új. Az első klímadepresszió-csoportok Hollandiában alakultak. Egyre többen komoly szorongással, depresszióval küzdenek, melynek kiváltója a klímaváltozás okozta bizonytalanság a jövővel kapcsolatban. Egy angol ökopszichológus arról számolt be, hogy a tavaly év végén megjelent IPCC-jelentés óta jelentősen megnőtt azoknak a pácienseinek száma, akiknek szükségük van arra, hogy beszélhessenek a klímaszorongásról.

Íme még egy szép fogalom: a szolasztalgia kifejezés egy neologizmus, mely szintén ennek a jelenségnek a megfogalmazására jött létre. Azt az állapotot jelöli, amikor az egyént a környezeti változások tartják stresszben.

Érdekes megfigyelni, hogyan reagálnak minderre a „nagy környezetvédők”. Az Ökoanyu című blog szerint elsősorban Greta Thunbergről – milyen meglepő – érdemes példát venni, ugyanis: egy diáklány is érhet el változásokat, akár a legegyszerűbb eszközökkel is. (Mondjuk azt pontosan nem tudom, hogy milyen változásokra gondol itt pontosan a blogger, de mindegy is. Thunberg sok fontos ember előtt szokott beszédet mondani, tehát biztos sokat tesz a Földért.) Az ökoanyu szerint tüntessünk! A nagy környezetvédő oldal arra buzdítja az embereket, hogy minden pénteken tartsanak klímatüntetést, mert ha száz ember kimegy az utcára pár táblával, akkor majd nem fognak olvadni a gleccserek. Na, persze.

A zöldek legnagyobb fegyvere jelenleg az, hogy most divatos környezetvédőnek lenni.

Ahogyan azt Georg Spöttle még Tusványoson elmondta: Nyugaton a konzervatív politika nem elég szexi a fiataloknak, a Zöldek Németországban meg tudták szólítani a fiatalokat, nagyon aktívak jelenleg is a közösségi oldalakon, fiatalosak, és ezzel bizony tarolni tudtak.

Fiataloknál kialakul egy szorongás, hogy az az érzés legyen meg bennük, hogy nem érdemes szülni a felperzselt földön

– tette hozzá Nézőpont Intézet elemzője.

A klímalobbi valójában egy világvégevallás, amivel a fiatalokat riogatják, hogy ezzel tereljék el a figyelmet az illegális bevándorlásról.

Számtalanszor hallottunk már olyan megnyilvánulásokat a fiatalok részéről, hogy nem akarnak szülni erre a Földre, mivel az halálra van ítélve, ráadásul megjelentek már a szüléssztrájkoló nők is, akik szerint a gyermekek szennyezik a környezetet, ezért Földünk védelmében inkább nem szülnek.

Genderlobbi, klímahájp: egykutya.

Tavaly, tavalyelőtt a különböző genderfogalmak kapták a legnagyobb figyelmet. Pár betűvel bővült az LMBTQXYZ-fogalomtár, ha valakit érdekel, Soros-blogja össze is szedte az összes új fogalmat, hogy nekem most ne kelljen. Senkit se tévesszen meg a tudományos köntös: ezek a fogalmak is csak a liberális narratíva reklámjaként születtek meg. Hiszen mennyivel menőbb egy fiatalnak az mondani, hogy ő cisznemű, ahelyett, hogy férfi vagy nő.

De a genderelmélet már túlságosan 2018...

A genderfogalmak már nem olyan divatosak, kezdenek elavulni, ki kellett hát találni valami újat, hogy liberális barátaink fel tudják magukra hívni a figyelmet. Így születtek hát meg a klímával kapcsolatos fogalmak.

Mert tény: az éghajlat változik, és az emberek ehhez valóban hozzájárulnak. De a Föld éghajlata nem állandó, eddig is folyamatos változásban volt. Ahelyett, hogy az emberek kimennek pár táblával az utcára és Nobel-díjat követelnek a kis Thunbergnek, inkább a saját környezetükben kéne körülnézniük. Nem kellenek óriási tettek, drasztikus életmód-változtatások. Higgyétek el, attól senkinek nem lesz jobb, ha a Föld népességének fele vegán életmódra vált. Semmi értelme. Nem kell ide a klímaelit, akik bort isznak és vizet prédikálnak. Leornardo DiCapriónak egyedül nagyobb az ökológiai lábnyoma, mint egy magyar kisváros lakóinak összesen.

Greta Thunberg a szívéhez kap: az ellenzék Coca-Colája felelős leginkább a műanyagszemétért

A korábban gyermekmunkásokat közvetve alkalmazó Coca-Cola Company úgy tűnik, hogy új rajongótáborra tett szert, ami a magyarországi bevándorláspárti politikusokat és a nyíltan meleg közszereplőket illeti. Ugyanis az ízléstelen, #loveislove fémjelezte plakátok körül kirobbant széles körű társadalmi felháborodás óta sorra pózolnak a multicég egy-egy termékével, szolidaritást vállalva mind a vállalattal, mind pedig az általa közvetített üzenettel.

Egyszerű állampolgárként elsősorban mindenkinek a saját környezetét kellene rendben tartania. A legnagyobb veszélyt a túlfogyasztás jelenti! Óvd a Földet azzal, hogy nem veszed meg azt a kétezredik pár sportcipőt, nem dobsz el mindent, mikor kijön a legújabb iPhone, szelektíven gyűjtöd az otthoni szemetedet, kevesebb Coca-Colát iszol, nem szemetelsz, a szemetet összeszeded a szellemileg visszamaradottabb embertársad után is, aki kidobja a műanyag palackot az autóból. Nem kell klímakonferenciákra repülgetni ahhoz, hogy megóvjuk a környezetünket.

Senkit se tévesszen meg: a klímahájp csak egy megfélemlítő eszköz. Minket, egyszerű embereket akarnak bűnbaknak beállítani, hogy a klímaelit oszlopos tagjai továbbra is magánrepülővel utazhassanak. Ne dőljetek be a legújabb liberális hazugságnak!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére