Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárgott az MSZP titkos stratégiája

888.hu

2017.05.11. 14:58

Még Rákosi Mátyás írta 1948 áprilisában. Most megtaláltuk azt a beszédkötetet, amelyrõl Botkáék a mostani kampányuk szlogenjét koppintották. Baloldali körökben az a hír járja, hogy ha sokáig koncentrálsz Botka Lászlóra Gurmai Zita beszéde alatt, akkor megjelenik Rákosi Mátyás asztrálteste. Otthon ne próbáljátok ki!

Botka László úgy megújítja az MSZMP-T, hogy egészen Rákosiig nyúl vissza. Ismeretes, hogy a baloldal hőse, Rákosi Mátyás 1947. május 25-én Kaposvárott mondott beszédet "Fizessenek a gazdagok" címmel.

Ám azóta megtaláltuk azt a kiadványt is, amelyben kellő alapossággal kifejtette, hogy miként is kívánja megadóztatni azokat a semmirevaló kulákokat. 

Ha tippelnem kellene, akkor ez lehet az MSZP új stratégiai dokumentuma. Lássuk, hogy mit hagyott Rákosi Botkára.

A kordokumentum az OSZK honlapján elérhető, mi is ebből idézünk.

Imigyen szólt Rákosi "Botka" Mátyás

"Elhatároztuk, hogy erősítjük a harc osztály-jellegét; ez legnépszerűbben a "fizessenek a gazdagok" jelszóban nyert kifejezést.

"A célunk az, elvtársaim, hogy három esztendő alatt a mostani életszínvonal duplájára emeljük fel (...) Ezért elvtársaim, mi arra gondoltunk, hogy be kell vezetni a gazdagokkal szemben egy vagyondézsmát. Mi arra gondoltunk, hogy akinek a falun 15 holdnál nagyobb a birtoka, akinek pedig a városban 50 ezer forintnál nagyobb a birtoka vagy a tulajdona, fizessen haladó, progressziv mértékben külön vagyondézsmát."

"A kommunistáknak tehát, akik a munkásegységfront legkövetkezetesebb katonái, arra kell törekedniük, hogy azokra a kérdésekre helyezzék a fősúlyt, amelyek az egész munkásságnak és minden dolgozónak közös érdeke. Azt a jelszavunkat, hogy "fizessenek végre a gazdagok", minden dolgozó pártkülönbség nélkül helyesli."

Zárásként íme egy hosszabb idézet. Szerintetek ki mondta: Rákosi vagy Botka? 

"A város és a falu dolgozóit legjobban nyomasztja az iparcikkek magas ára. A Magyar Kommunista Párt ezért ismét erélyes harcot indított a drágaság, a spekuláció és az árdrágítók ellen, annál is inkább, mert tavaly augusztus 1. óta sem a város, sem a falu dolgozóinak életszínvonala nem javult. Elérkezett az ideje annak, hogy vaskézzel fogjuk meg a spekulációt. Ezen a téren eddig nem voltunk elég erélyesek. A spekuláció üldözése önmagában még nem elég. Ahhoz, hogy több ruhát és cipőt tudjunk megfelelő áron adni a dolgozóknak, új rendszerre van szükség: tervszerű gazdálkodásra. Arra kell törekedni, hogy ne a gyáros haszna irányítsa a termelést, hanem a nép érdeke. A hároméves tervre ezért van szükség. A terv célja, hogy három év alatt nemcsak a háború ütötte sebeket gyógyítsa be, de a mostaninak körülbelül a kétszeresére emelje fel a dolgozó nép életszínvonalát. Nagy gondot fordítunk ebben a tervben az eddig elhanyagolt falura. Gondoskodni akarunk arról, hogy a falvak jó bekötőutakat s világítást kapjanak, hogy a kultúra eljusson a falvakba. A tervek megvalósításához 3 év alatt több mint 6 milliárd forintra van szükség. A dolgozó néptől újabb áldozatokat követelni nem lehet. Van azonban egy réteg, mely tehetős és amely eddig ki tudta húzni magát az áldozatok vállalása alól. Ezek a gazdagok! Mi tehát azt követeljük: fizessenek a gazdagok! Meg kell vizsgálni minden gazdagodást, ami a háború kitörése óta állt elő."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére