Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kímélő ételek a nyár legforróbb napján? Csak óvatosan a receptoldalakkal!

Bokor Gábor

2019.08.12. 15:08

Gasztropercek a 888-on.

Reggel beszámoltunk róla, hogy ma lesz a nyár legforróbb napja, helyenként akár negyven fok is lehet, ami igencsak megviseli az emberi szervezetet, ezért fontos, mit viszünk be. Kíváncsiságból fel is lapoztuk az online receptoldalakat, hogy megnézzük, mit lehet tenni és enni. A szakirodalom azt mondja, hogy ilyenkor kerülni kell a zsíros és nehéz ételeket, maradni kell a zöldségeknél és a kímélő ételeknél. Őszintén szólva kissé meglepődtünk Nagy Gábor kollégával, ugyanis szinte kivétel nélkül csak olyan ételeket találtunk, ami megviseli az emésztőrendszert – nem várt utóhatásokat okozva.

De mit tehet az ember, ha szembetalálja magát a pusztító hőséggel: a legegyszerűbb és egyben legfontosabb, hogy a megszokottnál sokkal több folyadékot fogyasszon. Itt elsősorban ásványvízre kell gondolni, ami tökéletesen pótolja az elvesztett folyadékot, ha valaki nem szereti a víz ízét, az csepegtessen bele citromlevet, máris jobb lesz, ja és persze hűtve fogyasztandó.

A szakirodalom szerint kerülni kell a kólát és a többi cukros üdítőt, ugyanis azok a szlogennel szemben nem oltják a szomjat.

Enni is kéne valamit

Amit a 888 tud ma tanácsolni neked: ne most állj neki a hétvégi sólet elkészítésének, nincs itt az ideje a töltött káposztának, felejtsd el zsíros ételeket. Ilyenkor az egyszerűségre kell törekedni, egy kis roston csirkemell vagy hal, és mondjuk mellé párolt zöldségek kellenek ilyenkor. Ha volt lehetőséged uborkát kovászolni, akkor még egyszerűbb dolgod van köret szempontjából, ugyanis az bármivel jó, de önmagában is, azonban a boltban kapható kovászos uborka is teljesen jó. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy több fogásból álljon az ebéd, akkor indítónak egy könnyed gyümölcslevest javasolnánk.

Attól, mert receptoldalon látod, még nem biztos, hogy jó

Kíváncsiságból felcsaptuk a legismertebb online receptoldalakat, mit javasolnak a tikkasztó hőséghez. Kezdtük a Mindmegettével, majd jött a Nosalty, ami után a biztonság kedvéért egy kis Házipatika. Sok helyen javasolják a tejfölös, joghurtos ételeket, melyeket könnyűnek írnak le, és hogy az mennyire jó (biztos az, én tejérzékenyként ezt nem érthetem), azonban ha folyamatosan ehhez hasonlóakat eszünk, azok az egészséges szervezetet is megviselik, aminek kellemetlen következményei lehetnek. If you know what i mean.

A főzelékféléket hagyományos rántás helyett habarással készítsük, tehát zsírszegény tejföllel vagy kefirrel

– borzaszt a Házipatika.

A laktóz- és kazeinrémálmot a Mindmegette folytatta, ahol egy csomó nyárinak szánt receptet találtunk, azonban egyik sem az az igazán emésztéskímélő fajta. Kezdésnek egy joghurtos padlizsánkrémet javasolnak, majd a következő recept a joghurtfagyi lekvárral, majd jött a csokoládés szederlekvár a bátrabbaknak, majd a tejfölös, kapros tökfőzelék. Ezek helyett a valóban kímélő ételeket javasolnánk, mint például az oldalon található könnyed lecsó, a „zöldséges ropogós”, személyes kedvencem a baconbe tekert kukorica.

A Nosaltyn egy fokkal jobb a helyzet, itt már van egyszerű főtt kukorica, babfőzelék és lilahagymás paradicsomsaláta. Mondjuk meglepő itt is van, ötletem sincs, miért kímélő a marhalábszárpörkölt.

Adódik a kérdés, a fent említett masszívan joghurtos, tejfölös, kefires ételek az igazi nyári ételek? Nem hisszük. Azonban ha van valami észrevételetek, küldjétek el a [email protected] címre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére